Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Smutný příběh vlčáka Army

15. 03. 2014 | Vaše příběhy
Naše vesnice je v okolí známá svým kamenolomem. Počátky těžby kamene sahají až do poloviny 19. století, kdy lidé začali lámat kámen v okolních lesích na stavbu svých obydlí. Brzy byl otevřen první lom, těžba a zpracování kamene se začala rozrůstat a díky tomu zde nalezlo obživu mnoho dělníků i z okolních obcí. Kámen z místního lomu byl využíván k výstavbě železnic, silnic a dláždění měst. Během let začali pomáhat těžké práci dělníků stroje a také dynamit na odstřel skály. 
     
Můj tatínek pracoval v kamenolomu celý život. V padesátých létech si ke své práci kameníka přibral i službu nočního hlídače. Na konci lomu ukrytý mezi stromy a keři stál domek s mřížemi a zámkem na dveřích. To byl sklad střeliva a ten hlavně bylo nutno hlídat. K práci hlídače dostal tatínek pomocníka vlčáka Armu. Byl to krásný pes. Srst měla hustou, lesklou, pod krkem huňatý límec, špičaté uši stále nastražené. Brzy se stala členem naší rodiny a mojí nejlepší kamarádkou. Přes den žila u nás na dvorku a večer chodila s tatínkem hlídat. Většinu noci spolu trávili v kanceláři a několikrát se vydávali na obchůzku celého areálu. Tatínek nemusel mít strach, že by nepozorovaně přišel někdo nepovolaný.  
       
smutný příběhArma byla výborný hlídač. Jednou se s tatínkem vsadil místní četník pochůzkář, že přijde až do kanceláře a pes ho neucítí. Ten si dal! Tatínek se jen usmíval, když Arma najednou vyrazila ze dveří ven. Vyšel za ní z kanceláře a naskytla se mu zvláštní podívaná. Pochůzkář stál nehnutě s rukama nahoře, Arma na zadních, přední packy položené na jeho ramenou. Tenkrát tatínek v té sázce vyhrál láhev slivovice.        
A pak se jednoho rána vrátil tatínek domů z práce sám. To, co nám vyprávěl, bylo moc smutné. V noci jako obvykle šel s Armou na jednu z obhlídek. Arma běžela před ním, čumák u země a jako vždy si obchůzku užívala. Šli spolu až na konec lomu do lesíka, zkontrolovat domek se střelivem. Nikde nebylo nic podezřelého, všechno se zdálo být v pořádku. Vrátili se spolu do kanceláře. Po chvíli tatínek zpozoroval, že fence není dobře a pak, bylo to rychlé, Arma mu zemřela v náručí. Bylo jasné, že ji někdo otrávil. Přivolaná bezpečnost nezjistila žádné stopy, škody ani ztráty. Nikdy jsme se nedozvěděli, kdo na Armu nastražil jed a proč. Kterému zlému člověku překážela tolik, že jí takovým způsobem dokázal ublížit. U nás doma bylo dlouho smutno a prázdno. Mně se stýskalo po mé kamarádce, celá rodina se cítila špatně a tatínek chodil hlídat sám.

Každý smutek léčí čas. Když jednoho dne přinesl tatínek malé štěňátko vlčáka, fenku Agnu, i nám se začalo dařit lépe. Měli jsme všichni spoustu práce s krmením, výchovou, výcvikem i hraním. Díky Agničce se naší rodině podařilo částečně zahnat smutek. Na našeho prvního vlčáka Armu ale nezapomeneme nikdy. V současné době se už v místním kamenolomu nepracuje. Zůstaly jen obrovské vytěžené hluboké prostory, které postupně zarůstají. Protože tam jsou zásoby spodní vody, byly v části lomu zřízeny obrovské nádrže, kde se pere písek.

Koudy - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Smutný příběh vlčáka Army:

Smutný příběh vlčáka Army
Smutný příběh vlčáka Army
Smutný příběh vlčáka Army
Smutný příběh vlčáka Army
Smutný příběh vlčáka Army
Smutný příběh vlčáka Army
Smutný příběh vlčáka Army
Smutný příběh vlčáka Army
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsaný článek......všechno už napsaly dámy přede mnouSmajlík
Byla krásná fenečka.
Obrázek uživatelky
profil
hezký pejsek, moc hezký, ale smutný příběh. Nechápu jak lidé můžou ubližovat zvířatům! No oni lidé ubližují i sobě a to je snad ještě horší. Přeji vám abyste si s novým pejsekem užili hodně hezkých chvil
Obrázek uživatelky
profil
Pekný článok a pekná, aj keď smutná spomienka na krásneho psa. Ľudia sú niekedy zlí a vedia ublížiť.
Obrázek uživatelky
profil
hezká vzpomínkaSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný, ale smutný příběhSmajlík
Zlí lidé jsou a budou
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles