Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Splněný slib meteorologů o tropických teplotách

10. 07. 2015 | Vaše příběhy

A je to tady. Na počátku týdne slibovali meteorologové, že přijde tropické léto s vysokými teplotami. A předpověď jim vyšla s naprostou přesností. A štěstí tentokrát stálo na naší straně.   

V našem závodě totiž je již od pátku odstávka a potrvá až do pondělí, kdy je státní svátek. A tak si ty tropy můžeme vychutnat každý po svém. Ti mladší vyhledávají určitě místečka, kam by svá těla vystavili slunečním paprskům a takto chytali bronz na své kůži. Ty nejmenší pak dospěláci mažou opalovacími prostředky, aby se dětičky nespálily a nebolela je spálená kůže. Sami doma máme malé prcky, a tak pokud není na hlavě nějaká pokrývka, tak se namáčí dětská hlavěnka a tělíčko se maže a maže. To abychom  se vyhnuli úpalu a spálené kůži. Ale co my starší? Jak na nás působí tahle nesnesitelná vedra?

tropické teplotyMám ráda sluníčko, ale určitě jen tehdy, pokud nemusím jít do práce, můžu jít někam do stínu, mít poblíž vodu na smočení a pak hlavně dostatek tekutin a možnost si odpočinout či zalézt někam do chladnějších míst. Tím místem je náš domov. Máme tu polostín, sluníčko do místností vstoupí jen na pár hodin a zkrátka se tu před žhavými slunečními paprsky můžeme schovat i na celý den. Píši, že můžeme, ale nečiníme tak. Doma máme pejsky, a i v tomto tropickém počasí musíme s nimi ven. A pokaždé, když jdu s nimi na zahradu, neboť bez nás tam moc být nechtějí, tak musím okamžitě vyměnit vodu v misce, neboť za chvíli je teplá jako čerstvě uvařená polévka.

Ale jednu výhodu tyto parné dny mají. Tou výhodou je fakt, že není moc chuti na těžká jídla, spíše člověk konzumuje během dne ovoce jako jsou jablíčka, hrozny, jahody, nektarinky než kus bůčku, či např. kynuté knedlíky. Dokonce se ani u té plotny nechce stát, a člověk je tím horkem opravdu unavený.

Ale i když je přes den člověk jako ugrilovaný, tak až poleví k večeru sluníčko svoji intenzitu, tak k večeru není nic lepšího, než zasednout k zahradnímu stolu někde pod pergolou, vytáhnout naložené masíčko a večer si to masíčko ugrilovat a s přáteli si u toho zazpívat a třeba i hezky při kytaře. No není to idylka? Do toho vidět hvězdičky, nějaké to blikající letadlo, večerní klid  a občas nějaké to zašumění listí na stromech.  A přes víkend občas slyšet nějakou hudbu z večerních venkovských zábav. A pokud se line hudba, která se dá poslouchat, tak se člověku ani domů nechce. A tak léto budiž pochváleno, buď tu co nejdéle. Jen tě prosím, stačí nám teploty do 30°C až nad hlavu.


Anicka59 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Splněný slib meteorologů o tropických teplotách:

Splněný slib meteorologů o tropických teplotách
Splněný slib meteorologů o tropických teplotách
Splněný slib meteorologů o tropických teplotách
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkJá mám stejný názor jako holky..30°C úplně stačí
Obrázek uživatelky
profil
Přidám se k ostatním s přáním do 25-27 stupňů a dešťík v noci. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mě by úplně stačilo do 25°C, v noci deštík, ráno sluníčkoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
cítím to tak, jako Blanička. Teplo ano do 30°C, v noci deštík, ráno modrá obloha se sluníčkem. To by se mi líbilo!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Aničko, máš pravdu, ale aby také občas sprchlo, nejlépe v noci.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek