Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svatba v době covidové

21. 04. 2021 | Vaše příběhy

Blížilo se léto, doba dovolených a my jsme měli vyrazit do Tater, moc jsem se těšila, ale obava, že nám pan Covid všechno zničí, mě stále tížila na srdci. Naštěstí jsme mohli jet.  Celá dovolená byla krásná až na pár chvil, třeba když nám přestalo startovat auto a my jsme zůstali v campu někde blízko u hranic.

Že mě požádá o ruku, jsem čekala, však jsem také už rok nemluvila o ničem jiném. Svátek, Vánoce, Silvestr, Valentýn, narozeniny a stále nic, no prostě dovolená to jistila.  A už tu byla spousta výjimečných míst a chvil, ale prstýnek nikde. Poslední den jsme se šli podívat ke Gerlachovskému štítu, když jsem konečně dolezla až nahoru, kde začínal vodopád, řekla jsem si nic moc. Šla jsem si užívat rozkvetlou louku, našla jsem si místo, kde kvetla mateřídouška, kde jinde si dát zasloužilou odměnu – oplatku, která svým názvem přímo křičí „sněz mě v Tatrách“.    No a pak se to stalo. Bylo to rychlé, zbrklé, vůbec ne tak, jak jsem si to vysnila, ale bylo to. Teď už mě čekalo jen krásné plánování svatby – Mojí svatby.

Léto uteklo, nastal podzim a pan Covid zase začal chodit kolem nás. Nic jsem si z toho nedělala, byl teprve podzim, zima bude zase těžká, ale s prvními kytičkami se všem uleví. Zima byla opět zlá, opatření se stále utahovala a pak konečně zpráva – Nouzový stav končí a s tím i všechny zákazy. Hurá, od pondělí už nic neplatí! Jenže od pondělí byl schválen nový nouzový stav a ten stále trvá. Už je jaro, všechno je stále zavřené a svatba za dva měsíce?

Přípravy mě nebaví, představa dokonalé svatby pomalu mizí. Nejhorší představa? Patnáct lidí?  Ne, to není tak hrozné, horší je třicet lidí nebo dvacet, koho pozvat, koho ne? Když budu počítat jen s patnácti lidmi, není zbytečné mít fotografa, překrásné šaty, kytice a tak dál, co bude stát spoustu peněz? Těžko říct, má to být přece nejkrásnější den v životě.

Spousta lidí říká, odložte to.  A na kdy? Znám lidi, kteří minulý rok odložili, ale nakonec v den, kdy to měli mít, žádná opatření nebyla. A je svatba opravdu o hostech? Potřebuji tam své kamarádky a opravdu všechny? Nebo to má být hlavně pro snoubence, kteří vstupují do manželství?

Svatba v době covidové je opravdu náročná. Zatímco příbuzní vám říkají - odložte to na lepší dobu. V diskuzích na sociálních sítích jsou slečny, které plánují pro osmdesát, ale i pro sto padesát lidí a stále věří, že v létě to bude povolené.  Ať to bude, jak to bude, musíme být v této době silné a prosím všechny dámy, které se budou letos vdávat (snad už příští rok pan Covid nebude) ať prožijí svůj den co nejvíce fajn a hledají co nejvíce pozitivních věcí, které jim tento chaos vytvoří. Také bych poprosila všechny hosty budoucích svateb, aby nevěsty zbytečně nestresovali, ale též je nenechávali v naivních nadějích. Štěstí přeje připraveným. Bojujte za svůj den.

Tak, chytré ženy, jaký na to máte názor vy?


Simon21 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Svatba v době covidové:

Svatba v době covidové
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji za komentáře!Smajlík
A paní Lído, beru svatební den jako nejkrásnější, protože je to pomyslná brána do nového života a nových životních rolí. V dnešní době je sice častější, že si prvně páry pořídí děti a poté až uspořádají svatbu, ale já jsem v tomhle staromódní. Bez svatby děti mít nechci, tudíž kdybych nezažila svatební den, nezažila bych ani jiné třeba i krásnější dny.
Obrázek uživatelky
profil
mně se oženil v únoru syn, bylo nás 15 i s oddávajícím a bylo to fajn..
Obrázek uživatelky
profil
já jsem se vdávala 13 a ještě v pátek ,ale vyšlo nám to jsme spolu už 50let,na svatbě nás bylo 20 úplně stačiloSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Na otázky, které ve svém článku kladete si musíte především odpovědět Vy sama.
A jak to vidí váš partner, vadí mu omezení a nebo bude šťastný když se prostě vezmete za ruce třeba jen vy dva a svědkové?
Z vašeho psaní mám tak trochu dojem, jako by to byla jen vaše věc, vaše rozhodování bez ohledu na jeho pohled a názor.

Řekla bych, že i v téhle době je možné mít krásnou svadbu na kterou budete rádi vzpomínat a to bez ohledu na výši svatebních hostů.

A ještě si dovolím otázku - že by byl svatební den tím nejkrásnějším v životě? A co třeba až zjistíte, že čekáte maličké? A až se vám narodí? To nebude nejkrásnější den ve vašem životě?
Nebo, nedej bože, přijde vážná nemoc ze které se Vy nebo váš blízký člověk uzdravíte, to bude hodně vzácný den...

Tím nechci říct, že svatební den nepatří k těm nejkrásnějším, ale na druhou stranu bych to přece jen tolik nepřeceňovala a nedělala si zbytečně starosti s tak trochu nepodstatnými věcmi.

Jinak mnohé už moc hezky napsaly i paní přede mnou.
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem se vdávala už před více než 49 lety, tehdy žádná omezení nebyla, ale bylo nás celkem 8 a bylo to ve čtvrtek, v tehdejší době den na svatbu neslýchaný a ještě tchýně ztropila nepříjemnost, kterou si pamatuji celý život. Není to o počtu lidí, někdy si říkám, že by bylo lepší, kdybychom byli jen my dva a 2 svědci.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles