Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tajemná flétnička

17. 03. 2013 | Vaše příběhy

Stalo se to před několika lety. Náš nejstarší vnuk, tehdy dvanáctiletý Lukáš, nás velice často navštěvoval. Byl to aktivní, velice šikovný chlapec, který potřeboval na své aktivity klid a u nás se mu ho dostávalo vrchovatě.

Slepoval papírové makety hradů, aut, vláčků, nádraží, vytvářel vlastní dětský časopis, jehož čtenáři byla celá naše  rodina. Rád také sledoval televizní pořady pro děti a mládež.

Jednou jsem přišla domů ze zaměstnání, Lukáš seděl u nás v křesle a sledoval nějaký televizní pořad. Hned po přivítání mi říkal: “Babi, to je hrozné, tady ve vaší bytovce někdo neustále hraje na flétničku a mě to ruší!“ Poslouchám, ale nic neslyším. Myslím si: „Asi už jsem nahluchlá, nebo on má z koukání na televizi halucinace!“ V podvečer se opět díval na nějaký seriál pro děti. Procházím obývacím pokojem na balkón zalít květiny.

Tajemná flétničkaLukáš opět: "Babi, zase nic neslyšíš?“ Tentokrát jsem něco zaslechla. Říkám mu, že asi sousedův šestiletý chlapec cvičí na balkóně hru na flétničku. Má totiž astma a musí denně do flétničky foukat. Na balkóně ale nic slyšet nebylo. Začali jsme oba prohledávat obývák, předsíň, ale jak jsme se vzdálili od křesla, bylo ticho. Připomínalo mně to dětskou hru : zima, zima, teplo, teplo, přihořívá, hoří! Ale zatím „nehořelo“.

Zaměřili jsme se tedy pouze na obývací pokoj. Začali jsme od balkónových dveří a postupovali podél stěn až najednou vnuk otevřel skříňku poblíž křesla a vánoční koleda "Tichá noc, svatá noc" se nyní už hlasitěji linula ze skříňky. V této skříňce máme uloženy vánoční ozdoby, papírové betlémy a zajímavá vánoční přáníčka. Jedním z nich bylo krásné přáníčko od našich přátel s milou vánoční melodií. Právě toto přáníčko mělo uvnitř malinkou knoflíkovou baterii zasazenou do malinkého strojku, který vydával ony tajemné zvuky. Záhadou však zůstává, proč najednou přáníčko začalo hrát. Měli jsme problém i s jeho umlčením, neboť baterie byla zoxidovaná  a nám se nepodařilo ji vyndat. Přáníčko jsme nakonec zničili. Škoda, bylo moc pěkné!

Macizaj - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Tajemná flétnička:

Tajemná flétnička
Tajemná flétnička
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý den ,Smajlík
Váš příběh je krásný .
Obrázek uživatelky
profil
Marcelko moc pěkně napsané, tyhle přáníčka bývají občas peklo, ale dcerka měla jako malá takovou televizku, tu natáhla a už jela písnička, skončila, dcerka natáhla znova a nás brali čerti, pak jsme televizku museli schovat.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Marcelko pěkný článeček,jsi šikulkaSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc děkuji za komentíky k mému článku!SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásně napsaný článek s pěknými vzpomínkami.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles