Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila

1. 05. 2015 | Vaše příběhy
Ty naše pravidelné jízdy autem na velikánskou parcelu s polní cestou jsem zahájila ze dvou důvodů - tam to ještě holka nezná, tudíž nezdrhá nikam daleko a je tam spousta králíčků. Po obou stranách štěrkované cesty jsou obrovské louky, zakončené nízkými napůl uschlými palmami a na jedné straně leží velká spousta hromad s kmeny stromů. Jsou to různě velké hromady, nestejnoměrně nakupené - Lady se okamžitě převtělí v malého kamzíka a s velkým zápalem prohlíží mezery mezi kmeny a čichá, kde je schován králík. Oni jí sice vždy včas utečou, ale má velkou radost z pohybu a zde ho má dostatek.
 
Nedávno, v době jejího hárání, to byl skvělý únik od nenechavých pejsků, zvláště jeden béžový od španělského souseda, který celý den pobíhá volně kolem našich domků, ten je dotěrný a protože je menší než Lady, dostane se na náš dvorek všemožným způsobem - už prokousal díry v bambusovém obložení vrátek a snaží se podlézt i malý prostor pod mříží vrátek. Předtím k nám občas chodíval, nechala jsem je, ať si spolu hrají a fotila jsem jejich laškování, které mnohdy připomíná tanec.

taxikářkouOn si ale zvykl prošmejdit i vnitřek bytu, pokaždé vyprázdnil misku, dokonce se jednou objevil v době odpolední siesty v mé ložnici. Skoro všichni pejsci našich anglických sousedů jsou kastrováni, jen on ne a když Lady začala hárat, už dle jeho podezřelého chování jsem poznala, že holka má ty „babské problémy“ a musela jsem ji začít chránit a hlídat jako ostříž. /Co nejdříve ji pan doktor zbaví těch problémů, miminka určitě nechceme!!!/

Dočetla jsem se, že hárající holky potřebují častěji čůrat, tudíž jsem občas i v noci s Lady na vodítku šla ven a současně jsem vynesla pytel s odpadky. Jenže holka jen očichávala chodník a četla si zprávy a stále nic.

Tak jsem nastartovala ve tři hodiny v noci auto a jely jsme na naši louku k palmám, Lady se svítícím obojkem na krčku. Asi po hodině pobíhání jsem ji lákala, ať naskočí /já zatím pochoduji sem a tam s treking.holemi s vírou, že snad o něco zhubnu??/ - ale ona nereagovala a nenechala se odchytit. Někdy spolu závodíme, kdo je rychlejší - je to nevelký 7kilový pejsek, ale umí pádit velkou rychlostí. Nejenže nastartuje z 0 na 20 km/hod. během vteřiny, ale pokud jedu dvacítkou, mám co dělat, abych ji dohnala!

Když ona uslyší více sešlápnutý plyn, taky přidá - tehdy v noci cestou z té louky jsme rovněž závodily - nikde nebylo ani živáčka. Je to k nám z louky pouze něco přes kilometr, zatím se Lady vždy jen koukala z okna - domnívala jsem se tehdy, že buďto proběhne ten kilometr až k domovu nebo snad konečně naskočí? - jezdím u té louky se stále otevřenými dvířky u jejího sedadla. Jenže - člověk míní a Lady mění - asi ví, jak drahý je denní pobyt na golfovém hřišti a že v noci jsou značné slevy? Prostě ignorovala mne i auto, opustila chodník a vyběhla po prudké cestičce nahoru na „golfplatz“. Tam s autem mohu vyjet pouze pár metrů, ovšem to už ona byla několik desítek metrů ode mne a zřejmě si to užívala - svítící obojek se  míhal v dálce „rychlostí blesku“. Tak jsem si důkladně procvičila na nepříliš široké cestě couvání, otáčení se, projela jsem úsek od jednoho vchodu ke druhému několikrát a bezúspěšně. Při jedné jízdě zpět jsem ji zahlédla, jak přebíhá cestu a vbíhá otevřenými vraty do protějšího golf. areálu - ten je mnohem větší, jsou tam kopečky, přes které jsem ji už nemohla vidět. Takže ten fakt, že svítící obojek lze vidět až do vzdálenosti 500 metrů, mi byl potřebný jako „mrtvému zimník“.

Už jsme byly venku dvě hodiny a Lady nikde, odjela jsem domů pro frankfurtské párečky /a konečně na onu místnost/ a doufala jsem, že ji na párečky nalákám - jenže ony na velkou vzdálenost asi nijak moc nevoní?  Opět jsem si procvičila couvání a otáčení, ale marně - to svítící a blikající nebylo nikde vidět. Už bylo po páté hodině ranní, cesty stále prázdné, zde se pracuje až od 9 hodin a v celém tom úseku stojí pouze hotýlky a penziony, nyní ještě neobsazené - tudíž jsem se neobávala, že by Lady mohla potkat nějakého pejska - pro ni nebezpečného!

Již mne přestalo bavit dělat jí motorizovaný doprovod při její golfové vášni, klela jsem jako dlaždič a odjela jsem domů s tím, že to zkusím později znovu. Od těch golfových hřišť je to k našemu domku už jen 800 metrů, stačí dvakrát odbočit a už jsou louky před naší ulicí, ale Lady tuto trasu ještě nikdy neběžela, jen se vždy kouká během jízdy z pootevřeného okénka, kdy stojí na zadních a předními se opírá o okraj okna.
Smutná a docela zoufalá, že snad už ani nenajdu tu „zlobivou holčičku“- jsem posnídala a šla znovu nastartovat auto a ejhle - ta malá svítící a blikající zlobinda ležela vedle auta, zřejmě se bála jít domů, i když vrátka i dveře jsem nechala otevřeny. Skvělé bylo, že trefila domů, ale tři hodiny nočního pendlování byly velmi únavné - konečně jsem mohla usnout, Lady spala okamžitě - vstávaly jsme až v poledne.

Díky těm málo navštěvovaným loukám jsme přežily tři týdny toho nebezpečného období celkem bez problémů a od té doby jsem její osobní taxikářkou a Lady je moje každodenní klientka. Když ji na té velké parcele vypustím z auta, máme tři různé možnosti, kudy se vydat. Kam se Lady rozběhne, tam já jedu za ní - chvíli závodíme a pak se ona věnuje svým zálibám. Já otočím auto a zaparkuji s otevřenými jejími dvířky a většinou posnídám nebo povečeřím /býváme tam vždy déle nežli hodinu/ a pak očekávám svou zákazníci, až se unaví a laskavě naskočí do auta. Pokud se přes louku přesune na jinou stranu, popojíždím za ní - někdy si připadám jako motorizovaný doprovod Závodu míru. Ona někdy naskočí, aby se napila a taky musí zjistit, zda mám s sebou něco dobrého, pokud máme ještě čas, nezavírám dveře a počkám, až se více unaví. Ale musím ji odchytit dříve, nežli z tohoto prostoru vyjedu na konec té polní cesty, protože pak už následuje velmi frekventovaná ulice, malý kruhový objezd a rušná cesta, směřující dolů k nákupnímu centru.

Jednou se stalo, že ta zlobivá holčička nepozorovaně proběhla kolem a nějak zázračně bez újmy na zdraví se dostala i přes cestu a já jsem s velkým údivem spatřila její zadeček, jak peláší po pravém chodníku. U mne běh nepřipadá v úvahu, dokonce i chůze není příliš rychlá, tak jsem o holi chvátala za ní a volala, jenže v tom ruchu aut mne jistě nebylo slyšet. Naštěstí se Lady zastavila na pokec s jednou anglickou paní u její předzahrádky, paní měla na rameni papouška Kakadu, což malou asi zaujalo a já jsem ji konečně dohnala.
Tudíž nyní si už dávám pozor, abych ji měla v autě dříve nežli vyběhne nahoru - tenkrát, když jsme projížděly autem kolem golf. hřišť a ona koukala z okna na golfisty, jsem jí řekla: „Vůbec se nekoukej, dnes jsi nebyla hodná holčička - nebude žádný noční golf!!!“  Je zajímavé, jak takový pejsek ihned zapomene na svoje rošťárny a jakmile ji v autě připoutám k jejímu bezp. pásu - ona se střídavě kouká z okna nebo se tulí k mému levému uchu a má chuť mne olizovat a pusinkovat. Všechny neshody jsou okamžitě zapomenuty - kéž bych to taky tak uměla i v mezilidských vztazích!
 V tomto období hárání jsme byly na pláži u moře jen třikrát a je velmi zvláštní, že ač dříve pokaždé Lady okamžitě vlítla do vln i během zimy, tentokráte jen pobíhala poblíž vln a hledala pachové stopy a zprávy od jiných pejsků. Já se domnívám, že coby správná dáma - si je Lady  vědoma toho, že se v tomto období koupat nemůže /zvláště bez tamponu, který jsem ji já zapomněla obstarat!/
 
Uvědomuji si sice, že s takovou roční temperamentní čiperkou bude ještě kromě legrace dosti problémů, protože se nachází vlastně v období, kdy jsou lidská mláďata v pubertě.
Jen mi může být útěchou, že přes veškeré problémy se nemusím obávat toho, že by se chytla špatné party, naučila se kouřit, chlastat a brát drogy a taky mohu být klidná coby její osobní taxikářka - ta moje klientka mi určitě v autě tělesně neublíží a já ji zase nehodlám okrást nějakou nehoráznou taxou, jak je tomu u taxikářů zvykem!!!

Při tom popojíždění za mou seňoritou jsem si vzpomněla na krásný film „Řidič slečny Daisy“- jen se domnívám, že moje Lady je ještě větší „svéhlavička“!!! 
 

MartaB - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila:

Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
Taxikářkou proti své vůli aneb jak si mne malá Lady pomalu ale jistě ochočila
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Ladynka ti dává zabrat. Pěkný článek.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Marti hezký článek Smajlík Ladynka je fajn kamarádka Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezké a milé čtení mám moc rada články co se týče domácích mazlíčku
Obrázek uživatelky
profil
Máš s Lady veseloSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásně napsané, škoda, že nelze dát víc než 10 bodů
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle