Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velmi krátké setkání před porodem

4. 04. 2012 | Vaše příběhy
Bylo mi tehdy 27 let  a čekala jsem své první dítě. Jak už to u prvorodiček bývá, vše bylo pro mne nové a nečekané. Na jednu stranu je to výhoda. Nedělala jsem si zbytečně starosti s porodem a špatným průběhem nebo dlouhou dobou.

Prostě jsem šla do toho po hlavě a bez přípravy. Měla jsem ještě týden do termínu porodu, sbalila jsem tašku - ale ne sobě, ale manželovi. Jako už tolikrát předtím, jel na montáže a měl se vrátit za týden. Svou tašku jsem měla nachystanou u postele už měsíc. Ale stále nic nenasvědčovalo tomu, že se něco bude dít. Uvařila jsem si dobrou večeři a šla spát. Ve čtyři hodiny ráno jsem začala náhle krvácet. Zavolala jsem si sanitku a jela do porodnice sama. Celé město ještě spalo, jen naše nemocnice byla rozsvícená, jako by tam  noc neexistovala. Přivítala mě drobná sestřička, s krásným slovenským přízvukem. Minimálně hodinu trvalo, než se mnou prošla vstupní papíry a než udělal doktor vyšetření. Ještě jsem měla čas, ani plodová voda neodtekla. Protože Velmi krátké setkání před porodembyla stále noc, tak mě poslali si lehnout. Spát už jsem samozřejmě nemohla. V hlavě se mi motalo 1000 myšlenek. Hlavně jsem chtěla už držet malou v náručí. To se mi ovšem splnilo až za dlouhých 8 hodin.

Každou hodinu jsem musela na vyšetření, jak jsem otevřená a jak postupuje porod. Tato vyšetření dost bolela a ta sestřička si bez mrknutí oka stoupla ke mně, chytla mě za ruku a tím mi neskutečně pomáhala. Nemusela jsem jí ani nic říct. Prostě mě držela. Myslím, že kdyby tam byl manžel, tak mi nepomůže tak jak ona. Asi za osm hodin od mého příjezdu se rozhodl doktor pro císařský řez, pro nepostupující porod a špatné ozvy miminka. A v té chvíli se mě ta sestřička ptala, jestli nechci někoho k porodu zavolat. Já jsem se na ni podívala a řekla jsem, že je manžel v Německu a přijede až za pět dní. Ale jestli jí to nebude vadit, ať jde na sál se mnou. Dostala jsem epidurál a byla jsem při vědomí. Po celou dobu stála u mé hlavy, vysvětlovala, co se bude dít a držela mě za ruku. Malou zachránili za pět minut dvanáct. Museli ji křísit, ale byla v pořádku.

Ta sestřička už měla dávno jít domů, ale zůstala  se mnou až do konce. Jsem jí moc vděčná. Ale bohužel tenkrát jsem ji viděla naposled. Ani nevím, jak se jmenovala. Doufám, že stále pracuje jako sestra, protože takových lidí jako ona by mělo být víc.


IB60 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hezký příběhSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
keby boli všetky sestričky a lekári takí, bola by "radosť" ísť do nemocnice. Je vidno, že táto sestrička išla na zdravotnú školu s tým, že chce ľuďom pomáhať a nie preto, že sa inde nedostala, alebo že ju tam niekto dotlačil.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný příběh se šťasným koncemSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
je opravdu ze života...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles