Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ztracený synek

2. 03. 2013 | Vaše příběhy

V únoru 1970 byla zima jak se patří. Mrzlo jen praštělo a přísloví: “Únor bílý, pole sílí!“ platilo doslova. V naší obci se  podél silnice první třídy Praha-Plzeň tyčily obrovské bariéry sněhu. My jsme tehdy bydleli ve starém zámečku , který stál uprostřed rozsáhlého parku. V té době chyběly našemu synkovi Milánkovi dva měsíce do dvou let.

Jednoho odpoledne jsme se spolu vydali sáňkovat na blízký kopec. Asi po hodinovém sáňkování jsem potřebovala jít domů přiložit do kotle. Manžel byl dosud v zaměstnání a starší dcerka na gymnastice. Abych synka nemusela svlékat, posadila jsem ho v předsíni na sáňky, zavřela  domovní dveře a odběhla ke kotli, který byl umístěn ve vedlejší chodbě. Rychle jsem přiložila  a umyla si ruce.

Ztracený synekVše trvalo několik minut. Když jsem se vrátila do předsíně, dveře - na které dosud nedosáhl – byly otevřené. Podotýkám, že se jednalo o těžké, dvoukřídlé dveře s poměrně vysoko umístěnou klikou. Milánek byl pryč! V té chvíli by se ve mně krve nedořezal! Seběhla jsem ze schodů, které vedly do parku a doslova letěla na kopec, kde jsme původně sáňkovali, ale tam chlapce nikdo neviděl. Běhala jsem parkem jako šílená. Tu proti mně přichází sousedka a říká, že mám hned jít k mamince, kam prý Milánek přišel sám. Jemu se prvně podařilo otevřít mohutné dveře, seběhnout 13 schodů a parkem se dostat k silnici, silnici přeběhnout a dojít až k domku mojí maminky. Sníh tehdy sahal až k vrcholu maminčiny hradby a mezi sněhovými bariérami vedly od  silnice ke každému domku úzké cestičky.

Synek se snažil otevřít vrátka a dostat se dovnitř, což se mu ale nedařilo. Ve vedlejším domku skládali pán s paní uhlí. Tu zahlédli „něco malého“, jak se snaží dosáhnout na zvonek. Paní rychle  přiběhla. Poznala našeho klučinu, vzala ho do náručí a zazvonila na maminku. Maminka se vylekala, že se mi něco stalo. Náhod bylo hned několik. Jednak velká ,,šťastná náhoda byla, že na dnes velice frekventované silnici, jezdilo tehdy celkem málo aut a Milánkovi se podařilo v pořádku silnici přejít. Ještě, že v té době nejezdili „tiráci“!  Další náhoda – maminčina sousedka viděla chlapce, jak se snaží dostat k babičce a do třetice: naše sousedka šla právě kolem a mohla mi okamžitě vyřídit maminčin vzkaz.

Nemusím vám ani líčit, k jaké hádce došlo mezi mnou a manželem. Ani maminka tuto událost nepřešla mlčením. Byla jsem šťastna, že vše dobře dopadlo, ale dlouho jsem se z toho nemohla vzpamatovat, stále jsem si představovala, co se mohlo stát.

Macizaj - čtenářka
Chytrá Žena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Ztracený synek:

Ztracený synek
Ztracený synek
Ztracený synek
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pekný článok, ešte aj po rokoch sú to desivé spomienky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dovedu si představit, co jsi prožívala. Hlavně,že se syn našel a byl v pořádku.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Marcelko, to jsi musela zažít strachu.
Ještě, že vše dobře dopadloSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
po přečtení začátku, jsem dobře odhadla , že je to tvůj článek.SmajlíkSmajlík
Na to se nedá zapomenout, co jsi zažila strachu.
Obrázek uživatelky
profil
děkuji za komentáře. Dnes by děcko silnici zřejmě nepřešlo.
Tiráci jezdí jeden za druhým. Kousek od nás vede dálnice, ale aby řidiči nemuseli platit mýtné, jezdí po silnicích první třídy, tedy kolem nás.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles