Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyhodit dítě závislé na drogách z domu – je to řešení problému?

11. 10. 2009 | Výchova
Dítě závislé na drogách je jedna z nejhorších věcí, která může rodiče potkat. Když už selžou všechna obvyklá řešení problému a dítě ani v nejmenším nespolupracuje, rodičům někdy nezbývá nic jiného než ho vyhodit z domu. Přinese to ale nějaký užitek?

Závislost na drogách u dítěte s sebou nese i problémy. Dítě se jednak mění psychicky, ale také někdy může začít doma i krást cenné věci nebo peníze, aby mělo prostředky na získání své dávky. Občas je situace tak neúnosná, že dítě, které žije ve společné domácnosti se svými rodiči, není ochotné ani v nejmenším usměrnit své problémové chování, ničí vybavení bytu a v nejednom případě pod vlivem drogy nebo v "absťáku" psychicky a fyzicky terorizuje své rodiče a další blízké, kteří s ním žijí.

Nechceme tě znát!

Potom často zbývá jenom jedna možnost, a to vyhodit dítě z bytu. Je totiž třeba si uvědomit, že pokud je člověk v určité fázi závislosti, je potřeba mu dát jasně najevo, že to je reálná možnost. Na to, že je rodiče nikdy z domu nevyhodí, totiž děti hodně hřeší. A pokud to rodič v určitý moment neudělá, je to jenom oddalování něčeho, co jednou nevyhnutelně přijde. Čím je to delší, tím je to horší. Doma pak mají pětadvacetiletého agresivního závislého a žádné páky na něj už nemají. Ale pozor, vyhodit dítě z domu s sebou přináší jak svá pro, tak i svá proti.


Zdroj: Substituční-léčba.cz

Mangovka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
mnohých to naštartovalo
Obrázek uživatelky
profil
Myslím si, že vyhodit dítě z domu v té nejhorší situaci, je to nejprimitivnější co může být. Právě rodič by měl dítěti dokázat pomoct a alespoň se pokusit jej přihlásit do odvykacího centra. Sama si to nedovedu představit, nemám s tím žádné zkušenosti. Můj názor je, že by rodič měl dítěti dokázat, že ho i nadále podporuje. Ale pozor! - ne v drogách. Pouze ho přesvědčit, že se na něj může spolehnout. Ale žádné vyhazování z domu. Pak to mlže doopadnout jak v Landově písničce Ulice.
Obrázek uživatelky
profil
Nejen drogy, každá závilost je nebezpečná. Dnešní doba je bohužel taková, jaká je. Lidé jsou navzájem nevšímaví, všem jde pouze o vlastní já a pokud si rodiče nedokáží najít čas, aby si všímali, co dělají jejich děti, je zaděláno na katastrofu,bohužel.
Obrázek uživatelky
profil
Pokud se rodiče moc nezajímají o své potomky ským se stýkají a jak se chovají ( že jsou jednou strašně hodně veselí,pak mají najednou deprese ,chodí často na wc )což jsou první příznaky ,tak zjevně jsou zahleděni sami do sebe ,místo aby začali jednat.Měli by hned začít své děti kontrolovat a dělat náhodné testy na drogy ,aby vše podchytily v začátku.
Obrázek uživatelky
profil
a to je jako k tématu všechno? vyhodit závislého z domu a hotovo, tak to je rada nad zlato Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles