Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Náušnice Dvojí štěstí

2. 03. 2010 | Vyrob si sama

Základem těchto orientálně působících náušnic jsou čínské mince pro štěstí. Pokud si je hotové navléknete do uší, určitě pocítíte příval štěstí a radosti z vlastnoručně vyrobeného šperku. Díky jednoduchému postupu navíc odpadá noční můra začínajících šperkařek, a sice nestejná délka obou náušnic.


Materiál : 2 afroháčky v barvě staroměděné, 2 čínské mince, 2 kuličky z chalcedonu o průměru 6 mm, 10 kusů zamačkávacího rokajlu v barvě staroměděné, asi 40 cm vlasce


nausnicePostup : Nejprve zkontrolujeme, zda jsou očka afroháčků dostatečně uzavřena, aby se nám z nich vlasec s korálky nevyvlékl. Odstřihneme si asi 20 cm vlasce. Afroháček navlékneme doprostřed vlasce. Pod háček navlékáme na zdvojený vlasec nejprve jeden rokajl, poté chalcedonový korálek a následně opět jeden kus rokailu. Nyní si vezmeme do ruky minci. Jeden konec vlasce provlékneme otvorem mince zezadu do předu a následně navlékneme dva kusy rokajlu, které si přidržujeme uprostřed otvoru v minci. Druhý konec vlasce provlékneme otvorem mince zepředu dozadu a poté jej provlečeme oběma rokajly v otvoru.

Nyní vedeme jeden konec vlasce po líci mince a druhý konec po rubové straně. Pod mincí navlékneme na již opět zdvojený vlasec poslední rokajl. Celou řadu zakončíme uzlem pod posledním rokajlem. Pomocí jehly, kterou si vsuneme do ještě neutaženého uzlu se nám snadno podaří uzel uvázat až těsně u rokajlu. Zkontrolujeme, zda rokajl přes uzel neklouže a popřípadě zajistíme ještě jedním uzlem. Za uzlem zbývající vlasec odstřihneme. Uzlík opatrně protáhneme nad plamenem zapalovače, čímž se uzlík speče a zajistí.

Pozor, zde stačí opravdu jen vteřina. Plast, ze kterého je vlasec vyroben, při hoření kape, takže spečení provádíme vždy nad nehořlavou podložkou a v dobře větrané místnosti, abychom zbytečně nevdechovali zplodiny. I když je naším cílem vlasec jen nahřát a nikoliv zapálit, opatrnost je na místě. Podařilo se? Tak to máme polovinu práce za sebou. Druhou naušnici zhotovíme obdobně.


nausnice-postupNa závěr něco k použitým komponentům: Materiál použitý na výrobu naušnic je běžně dostupný. Čínské mince seženete v etnických obchodech. Já jsem je koupila ve farním krámku. Afroháčky i zamačkávací rokajl koupíte v korálkových či hobby obchodech a nebo na internetu. Nenajdete-li doma kousek vlasce, nahraďte jej jiným návlekovým materiálem, bavlněná šňůrka, nebo tenký provázek budou jistě vypadat efektně. Rozhodnete-li se je užít, tak ovšem důrazně nedoporučuji se snažit spéci koncový uzlík.

Naopak by v tomto případě asi bylo pěkné ponechat pod uzlíkem delší kousky provázku volně viset. Korálky chalcedonu můžete nahradit jinými korálky, ať už dřevěnými, z kamene či skla. Kromě varianty tón v tónu by jistě vypadaly pěkně i malachitově zelené či tmavě červené. Zamačkávací rokajl lze nahradit malými korálky. Jak je zřejmé z předešlých slov, inovace postupu jsou nejen povoleny, ale dokonce vítány.

Hodně štěstí při výrobě náušnic i v životě
vám přeje Verča27!!!


Verča27 - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Náušnice Dvojí štěstí:

Vyrob si sama: Náušnice Dvojí štěstí
Vyrob si sama: Náušnice Dvojí štěstí
Vyrob si sama: Náušnice Dvojí štěstí
Vyrob si sama: Náušnice Dvojí štěstí
Vyrob si sama: Náušnice Dvojí štěstí
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
opravdu hezkéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
robila som naušnice na vysokej škole ako podmienku na zápočet
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článeček,hezké náušnice ...šikovné to ručičkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsem ráda, že se líbí.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík vypadají moc hezky...a jestli mají ještě přinést štěstí,tak to je super Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles