Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.05. 2024
Dnes má svátek Vladimír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama – Obrázek ze špachtlí

29. 02. 2012 | Vyrob si sama

Potřebujeme:

-    9 lékařských špachtlí (lze koupit v lékárně – baleno většinou po 200 ks)
-    třívrstvý ubrousek
-    ostré nůžky
-    disperzní lepidlo (Herkules) nebo tavnou pistoli
-    lepidlo na decoupage
-    speciální lak pro 3-D-Efekt (na bázi vody, prodává se v lahvičkách s aplikátorem)
-    štětec
-    případně akrylové barvy

Postup:

1.    Jako první je nutné si z lékařských špachtlí vyrobit destičku. Položíme tedy 7 špachtlí vedle sebe do tvaru, který chceme vytvořit. Pár příkladů naleznete na obrázku 1. Tyto špachtle zafixujeme pomocí tavné pistole nebo lepidla Herkules dalšími dvěma dřívky, kdy jedno upevníme na vrchu a druhé na spodku dle naší potřeby. Pokud jsme použili disperzní lepidlo, je nutné takto vytvořenou destičku na cca půl hodiny zatížit a nechat zaschnout.

2.    Zatímco nám destička schne, vystřihneme si z námi zvoleného ubrousku motiv, který budeme chtít přilepit (obrázek 2 + 3). Vhodné jsou menší ostré nůžky, kterými se dají vystřihovat i drobnější detaily. Poté odstraníme dvě spodní bílé vrstvy ubrousku.

3.    Když je destička dostatečně zaschlá, můžeme ji natřít např. akrylovými barvami. V ukázkovém příkladu jsem se přiklonila k zachování přírodního dřeva, čímž obrázek vynikne ještě více. Pokud se však rozhodnete přeci jen destičku natřít, dejte si pozor na odstín barvy, který zvolíte. Ubrousek je tenký a tmavší barvy mohou snadno skrz něj prosvítat a tím porušit výsledný efekt obrázku nebo ho zcela zničí.

4.    Vystřihnuté motivy přilepíme pomocí lepidla na decoupage. Začínáme vždy od prostředku do stran. Opatrně vyhladíme všechny nerovnosti a bublinky. Dáváme přitom pozor na to, aby se nám ubrousek příliš nerozmočil nepřiměřeným množstvím lepidla nebo při pomalém lepení nezatuhl.

5.    Pokud chceme dát některým motivům více vyniknout či vytvořit dojem, že jsou v popředí, máme možnost použít speciální lak na 3-D-Efekt, který je na bázi vody. Nanášíme ho přímo na vybraný motiv v souvislé vrstvě (viz obrázek 4). Nelekněte se, lak je bílý, postupným vyschnutím však za pár hodin zprůhlední. Po zaschnutí je potřený obrázek plastičtější, vyboulenější a trochu lesklejší.

Tip: Obrázky z ubrousku nemusíme vždy vystřihávat, máme možnost je na destičku nalepit celé. Případně, pokud umíte krásně kreslit a s barvami to umíte, můžete k obrázkům domalovat to, co Vám tam chybí.


xmartasek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
skvělý nápad. Určitě to také vyzkouším.
Obrázek uživatelky
profil
taky jsem si to už vyzkoušela a zapřáhla i děti. Byly nadšenééééSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
za Vaše komentáře. Těší mě, že se Vám obrázky líbí Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
vypadají krásně, výborný nápad Smajlík. Taky mám ráda ubrouskovou techniku Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásné, to já znám, dělaly jsme z toho i puzzle. Nalepily jsme to a pak to těch špatlích rozřezali. Nakonec nalakovat jednotlivé špachtle.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles