Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama – Papírové ruličky na pedig

27. 11. 2011 | Vyrob si sama
Když jsem se seznámila s technikou papírového pedigu, tak se mi hned zalíbila. Jednou její hlavní výhodou je, že do této záliby nemusíte nijak zvlášť investovat. K práci bohatě stačí disperzní nebo tuhé lepidlo, jedna špejle, nůžky (řezák a podložka na řezání), starý papír. Někdo finální výsledek moří a lakuje, takže ještě lak s barvou.

Nechci tady detailně popisovat, jak se plete dýnko nebo jak se výrobek uzavírá. To by bylo na několik lekcí. Chci jen ukázat, že i starý papír se dá ještě zužitkovat.

Asi každému chodí do schránky kvanta letáků, které jednou prolistuje a pak je odloží nebo vyhodí. Nám také. Začala jsem letáky třídit na „papírové“ a „lesklé“. S těmi lesklými mám špatné zkušenosti. Jsou pro práci lepidlem neslepitelné – rozlepují se a často nejdou ve finální části výrobku nabarvit.

Z hromady starých letáků jsem si náhodou vytáhla leták „Hornbach“ a zaujal mě tečkovaný lem na kraji letáku. Nařezala jsem si z něj pásky, umotala a vznikly mi velmi zajímavé ruličky.

Postup:

Krok 1: Nařežeme nebo si nastříháme proužky široké 7 – 10 cm. Zvolíme si určitou míru a všechny proužky stříháme stejně široké. Já si vždy odstřihla okrajové proužky s tečkovaným lemem.

Krok 2: Podle toho jestli jste levák nebo pravák si položíte špejli na stranu pásky, která vám bude vyhovovat. Já jsem levák, a tak si špejli zakládám pod pásek tak, aby tečkovaný okraj byl tištěný nahoře směrem ode mě.  Stačí si zkusit namotat dvě až tři ruličky a přijdete na to.  

Krok 3: Prsty založíme rožek pod druhou vrstvu namotávaného papíru ( pod druhou otočku). Tím papír zajistíme, aby se nám rulička nerozmotávala. Neslepujeme, protože by mohl být problém ruličku později stáhnout ze špejle. Začneme rolovat - papír jemně napínáme, aby rulička byla úhledná, ale papír se nepřetrhl. Sklon rožku vůči špejli si volíme tak, aby se nám rulička ke konci nezačala moc hustě namotávat.

Krok 4: Až domotáme na konec pásku, zbude nám cípek, tak ho z vnitřní strany podmázneme lepidlem a domotáme. Tím máme ruličku hotovou a zbývá nám ji jen stáhnout ze špejle.

Tip: Rulička bude mít takovou barvu nebo vzor, jakou má přibližně 1 – 2 cm široký kraj. Jak je potištěný zbytek proužku nezáleží, protože to nepůjde vidět. Pokud chcete nepotištěné ruličky, tak stačí nastříhat pásky, které mají cca 1 – 2 cm čistý okraj, správně namotat a budete mít nepotištěnou ruličku. A pokud chcete třeba žluté ruličky, tak stačí nastříhat pásky ze Zlatých stránek.

Přeji pěkné tvoření.

tynka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vyrob si sama – Papírové ruličky na pedig:

Vyrob si sama – Papírové ruličky na pedig
Vyrob si sama – Papírové ruličky na pedig
Vyrob si sama – Papírové ruličky na pedig
Vyrob si sama – Papírové ruličky na pedig
Vyrob si sama – Papírové ruličky na pedig
Vyrob si sama – Papírové ruličky na pedig
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
viděla sem to a je to moc pěkné, ikdyž mi to přijde docela pracné, ale ten výsledek je hezký
Obrázek uživatelky
profil
na pletení košíků
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé, ale neznám, nějak mi uniklo na co budou ty rulčky, nebo to byl cíl???Děkuji za odpověď...jinak mám trpělivost na kdecoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale asi bych neměla trpělivost,ale obdivuji... SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles