8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Věci, bez kterých bych se já už neobešla

25. 03. 2014 | Zajímavosti

Nevím, jestli Vám někdy hlavou proběhla myšlenka a ptali jste se sami sebe, co by Vám v dnešní moderní době chybělo nejvíce a  bez čeho si život nedokážete představit.

Já když jsem se nad touto myšlenkou zamyslela, tak pokud by se jednalo jen o tři věci, mám jasno. U mě tou první věcí je jednoznačně Internet. Stal se mým každodenním společníkem, díky jemuž jsem prakticky ve spojení se všemi přáteli nejen v naší vlasti, ale po celé Evropě a potažmo s celým světem. Díky Internetu se můžeme  scházet na stránkách CHYTRÉ ŽENY. Nebýt jeho, tak se nemůžeme scházet ani na diskusích, nemůžeme se dívat na krásné fotografie míst, která jsme navštívili, nemohli bychom se inspirovat svými výtvory a mnohým z nás by jistě chyběly i ty skvělé diskuse. I když jsme doma sami, můžeme být stále ve spojení s lidmi, které máme rádi a kterých si vážíme. Mnozí z nás už na internetu nakupují většinu zboží, díky internetu můžeme dokonce volat i do jiných světadílů. Internet je naším velkým pomocníkem ať už v osobním životě, nebo pracovním.

bez čeho bych se neobešlaStačí, aby nešla elektřina nebo vypadl signál a spousta uživatelů je naštvaná. Tohle dobře zná každá z nás, zejména když běží klikací soutěže. Internet je viníkem mnoha setkání. Já sama díky němu nalezla své dávné přátele, na které jsem ztratila kontakt a s některými jsem se po letech setkala i v reálu. A byla to velmi příjemná setkání. Dnes už díky němu nepotřebujeme prakticky žádné chytré knihy, veškeré informace, o které se zajímáme, se tu dají snadno vyhledat. A díky internetu můžeme poznat takřka celý svět a vzdělávat se, aniž bychom museli chodit do školy.

Druhou věcí, bez které se už neobejde téměř nikdo, je mobilní telefon. Kdo z nás si dokáže představit život bez něj? Někteří z nás jich mají i více jak 1 kus. Já sama mám dva. Tyto poměrně malé přístroje neslouží však jen k telefonování, ale poslouží i jako hodiny, fotoaparát, radio  nebo pro řidiče jako navigace. To vše telefon zvládne. Ba co víc, ty lepší a modernější mají už i internet. A tak člověk, který má u sebe stále mobilní telefon a stane se mu nějaké neštěstí, má šanci se ve většině případů díky němu dovolat pomoci.  

A tou třetí věcí, bez které si já svůj život nedokáži představit? Tou je elektřina. Bez ní nepůjde internet, bez ní nebudou funkční ani mobily. Bez ní bude tma, nepůjde televize a žádné jiné domácí spotřebiče a v továrnách žádné stroje. Stačí nějaká bouřka a když dojde k vypnutí proudu, tak každý čeká, až půjde. A když ji pustí, většina se raduje. A co Vy, chyběly by Vám také tyto 3 věci stejně jako mně? Zkuste si to jen představit. Pro mě šílená představa... O kolik let bychom se vrátili zpět, kdyby nebyly? Když opomenu elektřinu, tak minimálně o 20-30 let. Já když chodila do školy, nebyly ani mobily a ani internet. Sice žili jsme bez toho, ale v dnešní době si myslím, že by všem moc chyběly.


Anicka59 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Věci, bez kterých bych se já už neobešla:

Věci, bez kterých bych se já už neobešla
Věci, bez kterých bych se já už neobešla
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Velmi hezky a dobře napsaný článek.Opravdu bez
elektřiny se neobejdeme, je velmi důležitá pro náš život.
Je potřeba si to občas připomenout. Díky.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Článok je napísaný pekne, ale ja by som sa asi najťažšie zaobišla bez elektriny, lebo bez nej by nám nefungovalo skoro nič, ani kúrenie - a to by bolo v zime zlé.
Doma som tiež dosť závislá od internetu a mobil je tiež dobrá vymoženosť, ale keď som na chate, kde je obmedzený príjem na mobilnú sieť a internet tam nemáme vôbec, tak sa bez nich kľudne zaobídem týždeň aj dlhšie, často si ani nespomeniem, že vôbec existujú.
No len čo prídem domov, ... - čo vám budem hovoriť Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
Všechny tyto věci jsou pro mne důležité.
Usnadňují mi život - hlavně elektřina. Ale myslím, že
v případě nutnosti bych se bez nich obešla - i když nerada.
Obrázek uživatelky
profil
Bez elektřiny prostě náš život není tím, čím je. Vše ostatní bude v budoucnu nahrazeno dalšími lepšími vynálezy, a generace po nás budou mít jiné vymožnosti. Prostě svět jde kupředu. Nemohu srovnávat stav věcí před 20-ti léty s dnešní dobou, není to fér. A navíc je život každého z nás jiný, rozmanitý, dáváme si priority každý dle svého. A tak to má být. Internet je dobrá věc, pokud bude v dobrých rukou a nebude zneužíván.
Ovšem díky vymoženostem jako je mobil, internet ztrácíme hodně ze svého soukromí. Nejsem celebrita, aby každý o mně věděl vše, a byla k zastižení ve dne v noci.

Odpovídám tímto na otázku co by mi chybělo: chyběl by mi mobil, internet, ale ráda si od nich odpočinu. Jen tu elektřinu prostě potřebuji každý den ke svému životu Smajlík

Obrázek uživatelky
profil
Aničko,hezky jsi to napsala... a jsou to věci,které berene jako normální,běžnou součást života. Teprve tehdy,když se s nimi něco stane,uvědomíme si jejich důležitost v současném životě...nám se minulý týden rozbila sprcha a tím i celá vanová baterie...nemusím rozvádět,jak nám chybí a jak moc uháním instalatéra...
Souhlasím,že na 1. místě v dnešní době je elektřina.

SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles