8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj druhý domácí mazlíček

23. 02. 2014 | Zvířátka
Na prvního mazlíčka si pamatuji jen matně. Bylo to morče a moc legrace s ním nebylo. Pamatuji si přesně na ten den, bylo to v létě a měla jsem páté narozeniny. Do školky a ze školky jsem chodila sama, nebylo to daleko a nemusela jsem přes silnici. Tenkrát pro mne přišla o pět let starší sestra, za sebou táhla červenou mašličku a na jejím konci se vzpírala černá kulička. Byl to rozkošný kocourek, dostala jsem ho od sestry k narozeninám. Už je to 70 let, nikdy jsem nezapomněla.

Říká se, že kočka se drží domu, moje zkušenosti byly naprosto jiné. Kocour dostal jméno Macek a byl oblíbencem celého domu, rád se předváděl. Donesl si třeba myšku, počkal na dvoře, až se nás shromáždí co nejvíc a potom uspořádal divadlo. Myšku pustil, zas ji chytal, to dělal tak dlouho, dokud chudák myška nevypustila duši.Tatínek byl šikovný, stloukl mně a sestře jakousi školní lavici. Tam jsme psaly úkoly, jedly tam. Jednou mi maminka na lavici dala mléčnou polévku, tu polévku nenávidím. Jenže já v té lavici vstala a starala se, jestli Macek dostal taky. Vařící polévka se převrhla a já si ošklivě opařila nohu, ještě dnes mám na noze jizvu. Hrozně jsem řvala, tatínek popadl kocoura a vyhodil ho ze dveří, to jsem řvala ještě víc! Tatínek myslel, že bolestí, no to taky, ale víc jsem brečela o kocoura.

zvířecí miláčekPozději jsem dostala do nohy otravu, ale to už mě nic nebolelo, Macek tatínkovi odpustil a všechno se vrátilo do starých kolejí. Macek byl také mlsný, ono těch mlsů tolik nebylo, vždyť byla válka, já jsem si oblíbila nakládané okurky: Když jsem si jeden vzala, otočila jsem se k Mackovi zády, aby neviděl, že mlsám, viděl mne! Obešel židli, sedl si přede mne a začal se olizovat. Tak jsme se dělili o všechno na půl. Ale to jsem odbočila. Byla válka a tatínek se rozhodl, že se ukryjeme v lese, vykopal tam jakousi zemljanku, vystlal to chvojím a mně a sestře se to moc líbilo, mamince už asi míň, ale měli jsme s sebou i kocoura, nevím, co ten týden žral, nevím ani, co jsme jedli my, ale kocourek běhal po lese, na noc se vždycky vrátil. Po týdnu jsme se vrátili domů, Macek s námi. U nás byli nastěhovaní Rusové, opravdu hodní a mladí kluci, hráli si s námi i s Mackem celé dny. Tatínek si je zavolal bokem a na něčem se domlouvali. Rusové se odstěhovali, nevím kam, ale každý večer si za námi přišli hrát, jejich odjezd pro nás děti byla tragédie, ale to už je o něčem jiném, zpět k Mackovi. Jednou, to ještě byla válka, přišla teta, abychom šli do Divišové kolonie, že je tam velký kryt ve skále. Šli jsme, já a sestra jsme nesly střídavě Macíka. Tatínek nám tam stloukl palandu, poschoďovou, já a sestra jsme spaly nahoře, mezi námi Macík, nikdy neutekl. Rusové nás osvobodili, je známo, že osvobodili Brno, když přišli, hrozně jsme se jich báli, ale vysvětlili nám, že nás přišli osvobodit (proto mě mrzí, co tu teď dělají).

Nastala doba stěhování. Stěhovali jsme se do trošku lepšího bytu, Macek s námi. V domě si ho oblíbila jedna paní, byl to mazel, ale stalo se, naši našli lepší byt, který měl tu chybu, že jsme si tam nesměli vzít žádné zvíře. Tak Macek zůstal u paní, která ho měla ráda a my všichni brečeli. Ale paní nám řekla, že se na něj kdykoliv můžeme přijít podívat, sestra a já jsme tam byly jednou! Macek někde běhal, volali jsme ho dlouho, než přišel. Chtěla jsem se s ním pomazlit, vzala ho do náruče, neskutečně mě poškrábal a utekl. Po letech mi kolega v práci řekl, že se Macek zlobil proto, že jsme ho opustili, já tomu věřím! Hlídala jsem 2x někomu koťata a dopadlo to stejně, taky mě už potom nechtěla vidět, byla to koťátka, která jsem jen někomu hlídala. Tak to je vzpomínka na milého Macka...

Dohamar - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Můj druhý domácí mazlíček:

Můj druhý domácí mazlíček
Můj druhý domácí mazlíček
Můj druhý domácí mazlíček
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článek a milá vzpomínka...SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles