8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Naše kočička - nalezenec

11. 01. 2014 | Zvířátka

Stalo se tak asi před měsícem. Byl krásný listopadový večer, obloha plná hvězd a hluboká noc. Už vše se točí okolo blížících se svátků vánočních. A právě této jedné noci přišla dcera z venku, kde byla se svým manželem a při příchodu domů vstoupila do našich dveří téměř se slzami v očích. „Mami a tati, dívejte se, co jsme našli.“ V ruce držela a svým oděvem zahřívala nádherné čtyřbarevné koťátko. Bylo vidět, že je vyhladovělé a že je mu snad i zima.

Tak hned jsme se začali všichni doma točit okolo tohoto koťátka, abychom mu poskytli jídlo, pohodlí a aby se také zahřálo. Dcera nachystala papání ve formě psích kapsiček (nic jiného pro kočičku doma nebylo, když máme jen pejsky), dala do misky vodu a kočička to velmi rychle zbaštila. Já s manželem jsme vytáhli novou psí deku, kterou jsme měli připravenou pro štěňátka. Byla to deka s dlouhým chlupem, a kočička po jídle na ni hned ulehla, a očividně se jí na ní hodně dobře leželo. Museli jsme ji umístit tuto noc mimo dosah našich psů. Dcera má 2 čivavy, a my dole zase 2 pejsky boloňáčky. Než jsme šli spát, tak jsme všichni na tuto kočičku chodili nahlížet a krásně na té chlupaté dece usnula. Ale co bude s kočičkou dál, jsme nevěděli.

naše kočka„Ale víš, mami, kočička u nás nebude moci zůstat, protože Jirka ji doma nechce.“ Tohle teď dceru asi trápilo nejvíce. „A Vám by nevadila?“ klade nám také otázku. „Nám určitě ne,“ zní naše kladná odpověď a zároveň dodávám, že tohle si musí vyřešit se svým manželem Jirkou, že bych nerada, aby kvůli kočičce trpěla její rodina. Mrzelo nás, že asi bude muset kočička z domu, ale určitě ne někde do polí, určitě bychom jí našli domov, i kdyby to měl být útulek pro zvířátka. Ale co jsme nezmohli my, dospělí lidé, to dokázal jejich ani ne dvouroční synek Michálek. Ten byl z kočičky tak unešený a nadšený, že jeho tatínek nakonec svolil a kočička už patří naší rodině.

A tak se kočička učila spolužít s pejsky. Napřed si zvykala u dcery na její čivavky, a zdá se, že zvířátka jsou rozumnější než my lidé, a nedělá jim problém žádný přistěhovalec. Hezky si na sebe zvykli a dá se říci, že sdílí spolu jedno lože. Tak asi za týden jsme začali kočičku brát i k nám dolů, aby si zvykla i na naše větší pejsky boloňáčky. Ze začátku na ně syčela, ale postupně i na ně si zvykla stejně, jako oni na ni. 

A tak když se vidělo, že spolužití s pejsky je bez problémů, tak se kočičce postupně během jejího přivykání nakoupily kočičí potřeby, hračky i papání. Koupila se miska na písek, a kočička hned pochopila, k čemu je určená  a za celou dobu se nikde jinde nevyprázdnila než do této misky. Je moc šikovná.

A když už bylo jasné, že nám tato kočička zůstane, tak poslední naší povinností vůči ní byla návštěva veterinárního lékaře. Nejen kvůli tomu, že tu máme malé dítě, ale také kvůli jejímu zdraví. Ukázalo se po její prohlídce, že kočička je zcela zdravá a hned byla také naočkovaná. Do budoucna ji čeká kastrace, neboť nechceme být množitelé koťátek, která by pak nemusela vždy najít domov.

Kočičku jsme si už pojmenovali, dostala jméno Lucinka a u nás ji čekají plné mističky, milující páníčci, kteří ji budou jen hladit a mazlit se s ní, a čeká ji teplý a měkký pelíšek. Lucinka je hodně temperamentní, dokonce už shodila také vánoční stromeček, naštěstí do křesla, takže se na něm nic nerozbilo. Krásně si hraje společně s pejsky a u nás si nejvíce oblíbila míček, který dostali pod stromeček naši pejsci. 

Vzhledem k tomu, že bydlíme v rodinném domku, tak do budoucna snad nám bude nápomocna střežením myšek, aby neměly šanci do našeho domu vstoupit a budou chyceny touto kočičkou přímo při činu.

Kéž by takto skončila všechna zvířátka, kterých se lidé zbaví, aby se jich pak ujali ti, kteří je naopak milují. Stále jsou mezi námi tací, kteří si myslí, že zvíře je věc. Není, je to živý tvor, který potřebuje jíst, pít a být milován stejně jako my lidé. Mějte to prosím na paměti. Ono asi na tom něco bude, že KDO NEMÁ RÁD ZVÍŘATA, NEMÁ RÁD ANI LIDI. Člověk si nemusí hned vzít k sobě domů opuštěné zvířátko, stačí jen jej sebrat a odnést tam, kde se dokážou o ně postarat, popřípadě obvolat různé instituce, kde poradí, kam s ním.


Anicka59 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Naše kočička - nalezenec:

Naše kočička - nalezenec
Naše kočička - nalezenec
Naše kočička - nalezenec
Naše kočička - nalezenec
Naše kočička - nalezenec
Naše kočička - nalezenec
Naše kočička - nalezenec
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
krásný článeček..
máš doma sice zvěřinec, ale tobě pro radostSmajlíkSmajlíkmáš i krásné fotečky
Obrázek uživatelky
profil
Aničko moc pěknéSmajlíkje vidět, že je u vás kočičce dobře.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsaný příběhSmajlík
Krásné koťátko se dostalo k dobrým lidemSmajlík
Pěkné fotkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
kočička měla štěstí, sotala se k dobrým lidem stejně jako vaši pejsci Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Anny je to moc hezký příběh.Ti pejsci jsou krásní a že se dokázali skamarádit s koťátkem tak brzy, je poznat že jsou moc hodní.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles