8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO ZLÍN – novinky v roce 2009

13. 02. 2009 | Zvířátka

Rok 2008 ve zlínské zoo byl ve znamení mnoha rozsáhlých změn a inovací, ale ani rok 2009 v tomto nezůstane pozadu. Chystáme pro vás hned tři nové zábavné i poučné prvky.

 

Největší připravovanou novinkou roku 2009 je výstavba nové průchozí expozice pro supy a mangusty. Její koncepce vychází z dlouhodobých záměrů budování jednotlivých tematických celků s cílem nejen zatraktivnit prostředí zoo, ale návštěvníky seznámit i s chovem ohrožených druhů zvířat v přírodě. Součástí stavby bude vybudování nové ubikace pro supy Rüpellovy  a mangusty.

 

Kosman zakrslýVoliéra bude průchozí přes přístřešky a dřevěnou lávku. Přístup do voliéry bude pro dobrodružnější povahy již od nové expozice plameňáků přes zavěšenou lávku nad nedalekým potokem. Otevření nové expozice předpokládáme na sezónu roku 2009.

 

Pracovníci zoo myslí i na nejmenší návštěvníky. V blízkosti dětského koutku v australské části zoo od podzimu 2008 vyrůstá zbrusu nové lanové centrum. Jeho otevření je plánováno na začátek sezóny roku 2009.  

 

dubnu 2009 předpokládáme také zahájení výstavby soustavy unikátních expozic v rámci projektu Etiopie I. Africká oblast ve zlínské zoo tak získá zcela novou podobu. V travnatém svahu nad pavilonem slonů postupně vzniknou expozice pro vzácné primáty paviány dželady a pro damany, v zadním prostoru v blízkosti ostrova lemurů kata vyroste nová voliéra pro africké ptáky. Dokončení výstavby Etiopie I je plánováno na květen 2010.

 

Zdroj: ZOO Zlín

 

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !