8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO Zlín - zajímavá expozice tučňáků

23. 08. 2008 | Zvířátka

Expozice tučňáků Humboldtových patří již 10 let mezi nejoblíbenější expozice v areálu zlínské zoo. V letošním roce je zde docela rušno. Kolonii 24 dospělých tučňáků jednak rozšířila tři letošní mláďata, navíc tučňáci poprvé od roku 1998, kdy jsme získali 13 jedinců ze švýcarské zoo, mají nové spolubydlící. Do jejich expozice jsme vypustili pár zajímavých kachen parníkovek létavých.

 

Ve volné přírodě parníkovky, stejně jako tučňáci Humboldtovi, obývají jižní část jihoamerického kontinentu. Proto jsme se rozhodli začlenit je i do naší expozice tučňáků. V celém areálu zlínské zoo se snažíme chovat zvířata ve smíšených skupinách, představovat je tak, jak skutečně žijí ve volné přírodě. Takový chov zvířat oceňují nejen návštěvníci, ale je velmi přínosný i pro samotná zvířata. Znamená pro ně velké zpestření jejich každodenních aktivit.


Parníkovka létavá

 Parníkovka létavá je jediným druhem parníkovek, který neztratil schopnost letu. Své pojmenování dostala podle speciálního pohybu křídel, který při rychlém pohybu na hladině, při úniku nebo při obraně teritoria, připomíná kolesa parníku. Na rozdíl od většiny ostatních kachen je jejich potrava výhradně živočišného původu. Tvoří je především měkkýši a ryby. Ve zlínské zoo parníkovky dostávají mořské ryby a speciální granule, které dokonale nahrazují přirozenou potravu.


 

V evropských zoo patří parníkovky mezi vzácné chovance. Zlínská zoo je jedinou českou zoo, která je chová. Náš pár jsme získali z odchovu nizozemské farmy na vrubozobé ptáky. Pevně věříme, že se parníkovky v expozici tučňáků dokonale zabydlí a v proskleném spodním bazénu záhy začnou předvádět své potápěčské umění. Návštěvníci je zde budou moci obdivovat po celý rok.


 

Zdroj: ZOO Zlín

 

Notburga

ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !