Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ronyho křest lesem

19. 09. 2021 | Vaše příběhy

Po týdnu, co jsem si domů přivedla svého nového adoptivního psího kluka Ronyho, jsme se vydali do lesa na houby. U nás v Beskydech sice toho letos moc nevyrostlo, chtěli jsme ale nového psa naučit pohybovat se v přírodě. A tak jsme sbalili něco dobrého do batůžku, přidali košíček, a vyrazili jsme.

Rony snáší jízdu autem bezvadně. Co snáší? On ji přímo miluje! Krajina kolem se míhala a kilometr stíhal kilometr, když jsme konečně dorazili do Hrčavy. Máme tuto malebnou obec náležející do oblasti Těšínského Slezska rádi a vydáváme se do ní nejen na houby, ale i na jiné výlety. Zaparkovali jsme poblíž výchozího místa na Trojmezí, kde se sbíhají hranice tří států – Česka, Polska a Slovenska. Nejednou jsme se tím směrem vydávali. Dnes jsme ale místo na Trojmezí zamířili do lesa. U lesa se pásly ovce, kozy a krávy. Kolem pastvin se táhl elektrický ohradník. Tolikrát jsem si kladla otázku, zda je v ohradníku skutečně proud zapojen. Už si ji klást nemusím.

Rony se v nepozorované chvíli přiblížil k ohradníku tak, že se hřbetem dotkl kabelu. Dostal ránu a my zjistili, že náš veselý a skotačivý klučík umí také zakňučet. Tak jsme mohli zkonstatovat, že srdíčko má náš pejsek, ač je na adopční smlouvu kdoví odkud ze Slovenska, zdravé. Víc se lekl, než aby mu proud ublížil. O to víc se pak držel při nás. Hned na kraji lesa jsem zjistila, že Rony, dosud neštěkající, umí i pořádně zaštěkat. To když se zjevil při malém odpočinku a svačince na mýtině jiný houbař. Rony nás hlasitě upozornil, že zde nejsme sami, a houbaře zase na to, že kdyby nám chtěl ublížit, je tady ještě on, děsivý pes Baskervillský, který se sice skrývá v podobě polární lišky, umí ale své pány ochránit.

Hub skutečně nebylo moc. Rostly převážně muchomůrky růžovky čili masáci. Přesto nám to nevadilo. Užili jsme si krásný den na čerstvém vzduchu, pořádně se unavili a v závěru dne Ronyho ještě poštípali lesní mravenci, když si nešikovně lehl do jejich bydliště. Myslím, že příště se Rony každému mraveništi zdaleka vyhne.

Ač měl náš pes ten den několik takovýchto malých nehod, pořádně se proběhl, unavil a po návratu domů spal jako beránek. Tak mohu konstatovat, že Rony už je pokřtěn lesem a patří taky mezi nás turisty.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Ronyho křest lesem:

Ronyho křest lesem
Ronyho křest lesem
Ronyho křest lesem
Ronyho křest lesem
Ronyho křest lesem
Ronyho křest lesem
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Opravdu moc pěkný článek. Výlet jste si užili a Váš pejsek také. Navíc jste zjistili co všechno umí.
Obrázek uživatelky
profil

Pěkný článek i fotkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
milý pejsek
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článeček. Hezky jste si svůj výlet užiliSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles