Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rukojmím v Polsku

21. 04. 2022 | Vaše příběhy

Je všeobecně známo, že lidé, kteří bydlí blízko u polských hranic, rádi jezdí na nákupy k sousedům. Není to jen hit dnešní doby, kdy čeští řidiči stojí ve frontách na polských benzínkách a okupují příhraniční obchody. Co si pamatuji, jezdilo se tam vždycky. Není to jen tím, že tam člověk za některé nákupy ušetří, ale zdá se mi, že někdy je tam také větší výběr zboží. Musím se ale přiznat, že zrovna já, byť to mám do prvního většího polského města kousek, tam zase tak často nejezdím. Jsem pohodlná. Nač se trápit s porozuměním polštiny a přepočítávání polských zlotek na české koruny, když můžu klidně nakupovat doma.

Když jsme se stěhovali do nového domku, dokupovali jsme ještě nějaké vybavení. Slyšeli jsme ze všech stran, proč si pro to a pro ono nezajedeme do Polska, že je to tam levnější a lepší.  Sháněli jsme zrovna koberec do obývacího pokoje. V našem nejbližším městě moc obchodů s koberci nebylo a výběr nebyl nijak velký. Nechali jsme se tedy zlákat a vyrazili na nákupy do nejbližšího polského městečka.  Nelitovali jsme. Opravdu jsme si vybrali krásný koberec. Věděli jsme, že můžeme normálně platit platební kartou, tak jsme koberec také hned koupili, naložili do auta a vyrazili domů.

Manžel se rozhodl, že ještě koupíme benzín, že už má téměř prázdnou nádrž. Načerpal plnou a šli jsme spolu zaplatit. Přiložila jsem kartu, ale byla zamítnuta. Paní na pokladně mě pobídla, ať zkusím zadat PIN ještě jednou. Ale vyjel lístek, že máme málo peněžních prostředků. Bohužel na této benzince nebrali české koruny a zlotky jsme neměli. Domluvili jsme se, že manžel zajede do směnárny vyměnit peníze a já budu čekat na benzině. Obsluha uzamkla stojan, ze kterého jsme čerpali benzín, manžel odjel a já zůstala v obchůdku. Nudila jsem se. Procházela jsem se po obchodě, prohlížela jsem si polské časopisy, byť polsky skoro vůbec nerozumím a v zádech jsem stále cítila ostříží zrak pracovníka ostrahy. Hlídal každý můj krok. Byla jsem rukojmím. Co kdybych jim utekla?

Když manžel dorazil s vyměněnými penězi, vytáhla jsem z mrazicího boxu dva nanuky, to abychom jim udělali taky ještě nějakou tržbu. Zaplatili jsme a mohli jsme odjet. Doma jsem pak zjistila, že jsem měla u platební karty nastavený malý limit pro placení kartou a v tom týdnu jsme ho již přečerpali tím, že jsme zaplatili už koberec. Limit jsem si později navýšila, ale stejně od té doby, když občas vyjedeme do Polska, vždycky si kontroluji, jestli mám v peněžence české i polské peníze.


Palka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Rukojmím v Polsku:

Rukojmím v Polsku
Rukojmím v Polsku
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
hlavně, že to dobře dopadlo..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vám všem za pěkné komentáře. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezky jsi to napsala. To s limitem na kartě se mi také stalo, ale ne v Polsku. Nám strhávají inkaso z účtu. Jeden měsíc jsme dostali upozornění od několika subjektů, že jsme za měsíc nezaplatili. Když jsem po tom pátrala, zjistila jsem, že nám v tom měsíci chyběly do limitu 2 tisíce korun. Spořitelna nás neupozornila a peníze nikam neposlala. Dalo mi to hodně běhání a ježdění, než jsem všechno vyřídila a zaplatila. Pak jsme limit navýšili.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pekne si opísala zaujímavú príhodu, aj keď verím že si sa pod takým dozorom nemohla cítiť príjemne.
Na druhej strane sa nemožno diviť ani tomu SBS-károvi. Určite zažil rôzne situácie a nie každý návštevník či zákazník benzínky má čestné úmysly.
Nakoniec však všetko dobre dopadlo.

My sme tiež radi chodili na nákupy do Poľska, väčšinou na trhy do Jablonky alebo Noweho Targu a párkrát sme boli aj v Poľskom Tešíne. Kupovali sme hlavne oblečenie, ale máme odtiaľ aj kuchynský stôl a k 50-tke som si vymyslela ratanové hojdacie kreslo, tak to sme tiež "trepali" z Poľska.
Obrázek uživatelky
profil

Pěkný příběh s dobrým koncemSmajlík

Já mám Polsko daleko, tak jsem tam v životě nebyla
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles