Mladá pšenice se řadí mezi tzv. zelené potraviny, které jsou pověstné svým pozitivním vlivem na imunitní systém a zároveň celkovým působením na náš organismus. Jednoduchá příprava spolu s velkým množstvím vitamínů a minerálů z ní dělá jasnou volbu k dennímu užívání jako doplněk naší běžné stravy.
Vysoký obsah antioxidantů v podobě beta-karotenu, vitamínů skupiny B, chlorofylu, enzymů, minerálních látek, stopových prvků i aminokyselin. Tím se může pyšnit mladá pšenice, rostlina, kterou známe od nepaměti. Až posledních pár let ale objevujeme její úžasné schopnosti. Pšeničné výhonky obsahují více betakarotenu než rajčata nebo mrkev. Chlorofyl se zase podílí na zvýšení hladiny hemoglobinu, který přispívá k lepšímu přenosu kyslíku, což zvyšuje výkon a odolnost organismu.

Mladá pšenice má celkově alkalizační účinek. Neutralizuje kyselé látky v organismu, u kterých se předpokládá negativní vliv na homeostázu. Homeostáza je udržování stálosti vnitřního prostředí organismu (např. stálá teplota, pH, koncentrace iontů apod.) a proto je nezbytná pro normální fungování našeho těla. Celkově je mladá pšenice vhodným doplňkem stravy u řady nemocí, z kterých je možné uvést poruchy spánku, chudokrevnost, onemocnění jater, obezita, poruchy trávení a projevy stárnutí.
O svou oblibu by mohla soutěžit s mladým ječmenem, oproti němu však nemá tak trávovou chuť, což mnoho uživatelů ocení.
Mladá pšenice se získává z pšeničné obilné trávy, ze které se lisuje šťáva. Ta se za nízkých teplot suší a tím se dostane prášek vhodný k užívání, které je velmi jednoduché a v běžném životě vás nebude stát skoro žádný čas. Jednoduše vmíchejte jednu lžičku pšenice do salátu, džusu či polévky. Důležité je ale nevystavit prášek teplotě vyšší než 42 °C, jinak by tato superpotravina přišla o své cenné, zdraví prospěšné látky. Do polévky či jiných teplých jídel ji tak vmíchejte až na talíři.
Tento článek také můžete