8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Škola pro život, nové pokračování rodinného seriálu

4. 10. 2009 | Televizní tipy

Hlavním motivem Školy Na Výsluní byla snaha nové učitelky Kabátové o zachování malé venkovské školy, kam právě nastoupila a o integraci její neslyšící dcery Lenky do školního kolektivu. Škola pro život rozehrává v příbězích „osmáků" dobrodružný motiv pátrání po záhadném žháři.

Nečekané situace navodí příchod nové spolužačky – problematické Martiny z „děcáku". Obtíže neslyšící Lenky se „slyšícím“ školním prostředím pokračují. Rozvíjejí se peripetie vztahů mezi dospívajícími dětmi, jejich rodiči a kantory a kantorkami. Dětští hrdinové dospívají, kluci s většími obtížemi než děvčata. Mění i vztahy mezi nimi. Pokud je to je však zapotřebí, stále dokážou táhnout za jeden provaz a podržet jeden druhého.

skola-pro-zivotTřináct dílů  seriálu (Nová žákyně, Docela velký průšvih, Den žab, Úlety, Den vskutku historický, Základy sebeobrany, Příliš štědrý den, Dost dobrý mejdan, Třídní hodina, Koncert, Armáda spásy, Poslední parník, Konec osmé třídy) řeší velmi vážné vztahové i existenční problémy dětí i dospělých. Vítězí však vždy otevřený a pravdivý způsob komunikace – to vše s nadhledem a často na pozadí humorných situací.
 
Svými hereckými výkony diváky jistě zaujmou jak dětští herci, tak mimo jiné i Veronika Žilková,  Pavel Řezníček, Milena Steinmasslová, Pavel Kříž, Rostislav Čtvrtlík, Miroslav Vladyka, Igor Bareš, Simona Stašová, Vladimír Javorský a další.

Námět a scénář zkušené autorské dvojice Eva a Ivo Pelantovi dokázal režisér Miroslav Balajka spolu se skvělými herci převést do podoby živého současného příběhu. Ačkoliv nic nelakuje na růžovo, je ve svém vyznění přívětivý a optimistický. Vypráví totiž o lidech a dětech, které známe ...

skola-pro-zivotSeriál Škola pro život vznikl v Centru tvorby pro děti a mládež, dramaturgie Kateřina Krejčí. S režisérem M. Balajkou spolupracovali hudba Roman Pavlíček (kamera), Václav Vondráček, Jan Rotter (hudba), Jiří Veselý (architekt), Evženie Rážová (výtvarnice kostýmů), Jan Svoboda (střih), Václav Vondráček, Michal Houdek, Veronika Bartošová (zvuk), Marcela Tůmová (vedoucí produkce) a další. 

Od 4. října vždy v neděli na ČT1 od 18:10 hod.

Zdroj: Česká televize

(c) foto: Vladimír Kříž

Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezký seriálSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles