Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 01.06. 2024
Dnes má svátek Laura
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Škola s maminkou

3. 05. 2013 | Vaše příběhy
Moje maminka je švadlena. Po narození bratříčka se už do zaměstnání nevrátila. Našla si domácí práci. Přivezli k nám tovární šicí stroj, který zabíral třetinu kuchyně a maminka začala šít doma. Materiál jí vždy přivezli a hotové výrobky odváželi. Šila pánské trenýrky, praporky a hlavně takové zvláštní pytle do porodnic a nemocnic na prádlo. A tím se stala paní svého času, mohla si práci zorganizovat tak, jak jí to vyhovovalo. Jeden den šila víc, druhý den měla čas zase na něco jiného. Hlavně na mě. Bydlela s námi i babička, která brášku v případě potřeby pohlídala.

Byla jsem v první třídě a měli jsme jet na školní výlet. Na třídních schůzkách se paní učitelka zeptala, jestli by některý z rodičů nechtěl jet jako dozor. A hádejte, kdo se přihlásil. Ano, moje maminka. Měli jsme jet do Babiččina údolí v Ratibořicích, všichni se moc těšili, až na mě. Všichni se těšili, jak budou na výletě bez rodičů, i když s paní učitelkou, jenom já pojedu s maminkou. Styděla jsem se už dopředu.

škola s maminkouV den výletu jsem u autobusu dělala, že jsem maminku nikdy v životě neviděla a prodrala jsem se až na zadní místo, protože maminka seděla vepředu s paní učitelkou. Kupodivu se mi spolužáci neposmívali, spíš mě litovali a byli šťastní, že to nepotkalo právě je. Celý den jsem se od maminky držela co nejdál. Nejvíc jsem spolužákům záviděla u stánků s občerstvením a suvenýry. Všichni si tláskali žaludky spoustou gumových hadů, čokoládiček, tatranek, zmrzliny, buřtíků, pražených oříšků, barevných limonád, marcipánových zvířátek a žužu, jenom já jsem měla povolenou jednu zmrzlinu a fidorku. A těch blbinek, co si děcka nakoupila v suvenýrech. Já jsem si z výchovných důvodů směla koupit jen pohledy okolí. A přitom jsem tolik toužila po opičce na gumě a kapslíkové pistolce. Ty paní učitelka mimochodem zabavila čtyři v autobuse, aby nám neděsily pana řidiče.

Myslela bych, že po výletě už maminku přestalo bavit dělat doprovod při školních akcích, ale kdepak. Mamince se to zalíbilo, brala to jako příjemnou změnu. A paní učitelka byla ráda, že má pomoc. A tak maminka se mnou absolvovala i výchovný koncert, divadelní představení i výstavu Jiřího Trnky. A jednou i dokonce zubní prohlídku. Tam se jí ale moc nelíbilo, protože jsem tam prý dělala ostudu. Když totiž do čekárny přišla paní doktorka, aby nás vystrašené prvňáčky uklidnila tím, že se nemusíme bát, protože máme všichni zoubky jako perličky, já jsem vstala a prohlásila, že já ne, já mám zuby jako kanec.
 
K maminčině smůle a mojí radosti jsme dostali ve druhé třídě jinou paní učitelku, ale ta už si doprovod z řady rodičů nežádala. A tak jsem si konečně mohla užívat všechny školní akce bez rodičovského dozoru. Maminka prohlásila, že to nevadí, ale až půjde do první třídy náš malej, že bude určitě zase jezdit s ním.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Škola s maminkou:

Škola s maminkou
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nádherná vzpomínka! Marti, ten závěr, že máš zuby jako kanec mě tak rozesmál, že jsem se málem zalka.
Píšeš s úžasným humorem. Článek se mi moc líbil.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pekný článok.
Tvoja mamina je sympaťáčka a vyzerá veľmi pohodovo.
Aj moja mamina bola raz s nami na školskom výlete a potom sme spoločne na ten výlet rady spomínali. Myslím, že mi vôbec nevadilo, že tam bola a mohla som si kúpiť to isté, čo ostatné deti, aj keď toho nebolo veľa, len nejaké cukríky a cínového vojačika, ktorého som mala dlhé roky.
Opičky na gumičkách sme si kupovali na jarmoku a boli pekné. Tie, čo predávajú dnes majú škaredé "ksichty".
Obrázek uživatelky
profil
máme podobné vzpomínkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Milé čtení.Smajlík A plně se ztotožňuju s Lýdií- jak bych byla ráda,kdyby mě teď maminka radila a peskovala...
Obrázek uživatelky
profil
Jé, opička na gumě - taky jsem ji kdysi měla a teď jsi mi ji připomněla. A maminky... - to jsou kapitoly samy pro sebe; člověk ale spoustu věcí pochopí až po letech Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles