Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Skrýš

30. 09. 2021 | Vaše příběhy

Syn byl tehdy malý, chodil do první třídy na základní škole, a já mu chtěla udělat radost. Měl právě jmeniny. Koupila jsem mu mimo jiné také dvě figurky z čokolády, jednu ve tvaru slona a druhou vyobrazující koníka.

Ten den jsme měli jít také k mé mamce, pro kterou jsem nachystala vonnou svíčku. Vše jsem měla připravené na stole, právě jsem balila čokoládové figurky, když syn vracející se ze školy zazvonil u dveří. V obavě, že překvapení bude prozrazeno dřív, než je potřeba, jsem chtěla figurky rychle schovat. Jak ležely na stole i se svíčkou, popadla jsem i ji a rychle schovala do trouby. Ta byla po ruce. Syn přišel, popovídal, co bylo ve škole, a já mu řekla, že půjdeme k babičce, která má pro něj také malý dárek ke svátku. Syn byl nadšen.

„Mami, a že uděláš ještě tyčinky?“ Syn tehdy miloval pečené tyčinky z listového těsta. Mohl by je jíst ráno, v poledne i večer. Měla jsem dokonce jedno těsto v lednici, a protože příprava tyčinek je rychlá, rozhodla jsem se synovi vyhovět. Při chystání plechu jsem roztopila troubu.

„Mami, ty tyčinky nějak divně voní,“ přiběhl syn z pokoje. To já už cítila také, a pozdě jsem si uvědomila, co za neobvyklou vůní stojí. Ano, byla to čokoláda v kombinaci se svíčkou s vůní vanilky. Vanilka se ale v rozpálené troubě změnila v příšerný puch. Svíčka ležela v troubě nad čokoládovými figurkami, a tak ani ty, ač roztopené, nebyly poživatelné. Syn se zmateně díval na placku, kterou jsem z trouby vytáhla. A tak jsem ještě rychle musela vyčistit troubu a upéct alespoň ty tyčinky. Ještě že jsem měla pro syna připravené i oblíbené autíčko a knihu, protože syn v dětství miloval knihy.

Donesli jsme k babičce alespoň ty tyčinky, protože svíčka nebyla k použití. Cestou jsem si umínila, že synovi koupím další den alespoň jednu čokoládovou figurku, aby měl radost.

Když jsme přišli k babičce, vůbec jí nevadilo, že pro ni svíčku nemáme. Naopak, byla ráda, že vidí vnuka a měla pro něj také malé překvapení k jmeninám. Dostal také knihu, nové rukavice a… čokoládovou figurku. Jako by babička věděla, co se stane, koupila svému vnoučkovi figurku čokoládového slona, který se mně roztopil v troubě. Syn měl nakonec radost z čokoládového překvapení i z návštěvy babičky a nic pohodový den nezkazilo.

Od té doby si dávám dobrý pozor, kam případné dárky schovávám. Ale určitě nejsem sama. Kamarádka mi nedávno říkala, jak k nim nečekaně přišla návštěvu, a ona, aby zamaskovala nepořádek, který zrovna doma měla, vše schovala do mrazáku.

„Nebudeš mi věřit, ale měla jsem tam i vaječný likér. Jenže já na něj úplně zapomněla, flaška zmrzla a v tom mrazáku praskla. Napůl zmrzlý likér se vylil mezi ostatní potraviny. Nechtěla jsem je vyhazovat, a tak vše u nás následně chutnalo po vaječném likéru,“ líčila mi kamarádka.

Ošklíbala jsem se. Neuměla jsem si představit třeba vepřový řízek s příchutí vaječňáku. Ale kamarádka mě překvapila: „No, bylo to trochu zvláštní, ale nakonec se to dalo sníst. A můj manžel ani nepoznal, že má vepřové s vaječným. Jen toho likéru mi bylo líto.“

 


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Skrýš:

Skrýš
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Domnívám se,že podobné zkušenosti má každá z nás.Je to úsměvné,když si o tom čtu,ale ty následky jsou kolikrát i k pláči.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles