Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 02.06. 2024
Dnes má svátek Jarmil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slepé střevo a pobyt ve Františkových Lázních

21. 07. 2012 | Vaše příběhy

Na operaci slepého střeva jsem byla ve svých jedenácti letech a musím říct, že jsem ráda, že jsem si to odbyla v dětství, když jsem ještě nečetla a neslyšela o nezdařených operacích typu – amputovaná levá noha místo pravé apod.

Byli jsme tehdy s rodiči na víkendu v podnikové chatě od tátova zaměstnavatele. V neděli ráno se udělalo špatně nejdřív mému bratrovi (měl horečku a nebylo mu dobře od žaludku). Během dopoledne mě začalo hodně bolet břicho a taky mi nebylo celkově dobře. Tím, že na bratra lezla nějaká viróza a já jsem se se svými problémy připojila až dodatečně, tak jsem byla nejdřív v podezření, že simuluji, abych nebyla pozadu. Později jsem ale také už měla zvýšenou teplotu a nechuť k jídlu, takže jsme z chaty odjeli okolo oběda a rovnou na pohotovost.

Slevé střevo a pobyt ve Františkových lázníchTam si pamatuji, že jsem byla na odběrech krve a několika vyšetřeních, kde se potvrdil zánět slepého střeva. Nicméně v té době to ještě nepovažovali za tak akutní, aby mě nechali v nemocnici, takže mě na noc pustili domů a ráno jsem měla přijít opět na kontrolu. Po vyšetření, na které jsem čekala minimálně dvě hodiny, si mě v nemocnici nechali. Při čekání jsem potkala ještě svou kamarádku ze školy, kterou právě pouštěli domů po týdenním pobytu spojeným s operací slepého střeva. Ještě jsem ani nevěděla, zda si mě nechají v nemocnici a ona už mi říkala: “Tak jestli tě dají na jedničku, tak je tam ode mě pozdravuj.“ To mě tehdy moc nepotěšilo. No na jedničku mě nedali, byla jsem na dvojce a bylo nás tam tehdy osm a z toho pět z nás tam bylo buď se slepým střevem nebo s kýlou.

Během dne přijela sestřička s kapačkou a já jsem si tehdy říkala, pro kterého chudáka ji vezou a už jsem si i jednoho spolubydlícího vytipovala. Jenže sestřička zamířila ke mně. Večer mi oznámili, že půjdu na operaci. To jsem tehdy přijala s klidem, když jsem předtím viděla kamarádku, že po týdnu je v pořádku a usměvavá. Operace proběhla na poslední chvíli, protože slepé střevo mi stihlo pod odborným dohledem v nemocnici prasknout.

Když mě tehdy probudili z narkózy, tak mi sestřička řekla, ať si obleču pyžamo a odběhla pryč. Já ale měla po té kapačce úplně zdřevěnělou horní část těla a také asi díky operaci břicha jsem nebyla schopna se ani naklonit do nočního stolečku pro to pyžamo. Takže když se sestra vrátila, tak mi musela pomoci. Jinak pobyt v nemocnici proběhl v pořádku a po týdnu mi vyndali stehy a pustili mě domů. Musela jsem ještě držet odlehčenou dietu a 14 dní jsem byla v rekonvalescenci doma.

Po této operaci jsem také byla poprvé na gynekologii, kde se kontroluje, zda se nevytvořily srůsty na vaječnících. Mně se bohužel nějaké srůsty udělaly a tak mi paní doktorka na žádost mé mámy doporučila a napsala žádanku na pobyt ve Františkových Lázních. Pokud si správně pamatuji, tak by se mělo ideálně jezdit do půl roku od operace. Já jsem byla operována v květnu a do lázní jsem jela v zimě. Pobyla jsem si tam dlouhých 5 týdnů. Všechny (byly jsme tam pochopitelně jen samé holky) jsme chodily na rašelinové a bublinkaté koupele. Nám starším se pobyt prodlužoval ještě o menstruaci, abychom stihly správný počet léčebných kúr. Ty samotné byly příjemné – 20 minut ve vaně buď ve vodě s bublinkami nebo v horké rašelině, pak sprcha a zábal a 20 minut jsme si lebedily zabalené na lehátku. Co bylo dost nepříjemné, když jednou za týden docházel gynekolog a všechny nás kontroloval. Stály jsme tam frontu v županech a chodily jsme k němu opravdu jak na běžícím pásu. To už doufám dneska probíhá jinak.

Do lázní jsem se ještě pak jednou vrátila asi za rok. Už si to moc nepamatuji, ale myslím, že o to opět požádala má mamka. Měla totiž kamaráda, jehož kolegyně v práci nemohla mít děti právě díky srůstům po operaci slepého střeva. Každopádně jsem ráda, že ačkoliv mi slepé střevo prasklo a nebylo to bez komplikací, tak nakonec mě žádný problém s otěhotněním nečekal a obě mé děti se „povedly“ na první pokus. Proto mohu všem dívkám a ženám Františkovy Lázně po podobných zákrocích jedině doporučit.


Vlnka007 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Fr. Lázně jsou krásné..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já byla na operaci slepého střeva v 15ti, pamatuju si, že dopoledne mi řekli, že mě pustí domů a ve dvě hodiny za mnou přišla sestra, ať už nic nejím, že jdu ve 4 na sál. Anestezioložka i sestry byly fajn, akorát se jim nějak nedařilo mě napíchnout kanylu na kapačku, jsem drobná a ruce mám dost štíhlé, tak to nakonec po asi 14ti pokusech vzdali, že to udělají až na sále. Sestry ze mě měly celkem velkou radost, když jsem si dvě hodiny po operaci chtěla zajít na WC a dveřích jim omdlela. No ne každý odchází z nemocnice kromě jizvy po slepáku i s obrovským modrákem na druhém boku a modřině na obličeji Smajlík V lázních jsem byla také, bylo to tam prima, našla jsem si tam rychle dobré kamarádky a na pobyt tam s láskou vzpomínám Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles