Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rocková kniha mrtvých

26. 05. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Rocková kniha mrtvých
Podtitul: Sedm osudových cest k nesmrtelnosti
Autor: David Comfort
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2010
Rozměry: 145 x 210 mm
Počet stran: 408 str.
Cena: 286 Kč

Co spojuje hvězdná jména Hendrix, Joplinová, Morrison, Presley, Lennon, Cobain a Garcia? Tragika jejich předčasných úmrtí. Právě tajemné okolnosti smrti rockových celebrit zaujaly Davida Comforta, aby se znovu ponořil do jejich osudů a pokusil se osvětlit jejich smrt.


rockova-kniha-mrtvychNavzdory jeho pátrání zůstávají některé otázky stále nezodpovězeny, jako například: Jakou roli sehráli manažer a přítelkyně při Hendrixově smrti a jejím následném zastírání? Jaké byly skutečné okolnosti skonu Jima Morrisona?
Proč měl Kurt Cobain pro Courtney Love větší cenu mrtvý než živý? Proč se John Lennon odhodlal k plavbě přes Bermudský trojúhelník, kde málem zahynul v bouři, jen aby byl krátce nato zastřelen? Co to bylo za „zázračnou“ drogu, jež dohnala nemocného Elvise k sebevraždě? O legendách rockové hudby dosud nevyšla kniha, do níž by autor v takové míře koncentroval dostupná fakta. Autor zaujme i svým ironickým, až cynickým nadhledem a uvolněným stylem plným slangových i vulgárních výrazů.
Sedm jmen, sedm ikon rockové hudby, sedm neuvěřitelných životních příběhů. Dětství, drogy, šílenství, smrt, víra, láska – šest témat, šest společných životopisných jmenovatelů, jejichž prostřednictvím spisovatel a publicista David Comfort znovu prochází tragické osudy svých hrdinů.
Píše o nich bez zábran, s místy až šokující otevřeností. Co ho však zajímá nejvíce, jsou tajemné okolnosti předčasných úmrtí těchto sedmi slavných rockerů. Byla pouze neodvratitelným důsledkem sebezničujících životů? Nebo je zavinil někdo jiný, ať už bezděčně, nebo záměrně? Stále zůstává nezodpovězeno několik klíčových otázek a David Comfort se do jejich objasnění pouští s takřka detektivní zarputilostí.


Tuto knihu Rocková kniha mrtvých koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Jota.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !