Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Z jednoho dvě

23. 09. 2007 | Knižní tipy

Autor: Marta Ottová
Nakladatelství: MOTTO
Rok vydání: 2007
Počet stran: 168 str.
Cena: 179 Kč
Formát: vázaná


První ekonomická kuchařka

První chytrá kuchařka s recepty, které šetří nejen čas, ale i suroviny a energii. Trik je prostý: jeden den uvaříme a druhý den připravíme jiný chutný pokrm z toho, co nám zbylo z předešlého dne.

Najdete zde inspirující recepty na jídla z ryb, drůbeže, hovězího masa, zeleniny, brambor, rýže, luštěnin, listového těsta nebo ovoce.


Husí prsa se zázvorem + Husí kousky na česneku
Lilkové lečo + Lilková pomazánka
Rajčatová rýže + Rýžové lívance
Kuře s broskvemi + Broskve plněné sýrem
Kuřecí srdíčka na karí + Polévka s vločkami
………… a další recepty

Z jednoho dvě

Z jednoho dvě – ukázka receptů:

První den KUŘE PO MYSLIVECKU (oběd či večeře) druhý den KUŘECÍ KOKTEJL (předkrm či lehká večeře)

K prvnímu pokrmu:
1 kuře
100 g anglické slaniny
2 bobkové listy
5 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
sůl
mletá sladká paprika

K druhému pokrmu
zbylé pečené maso z kuřete z předchozího dne
1 kelímek zakysané smetany (jogurtu)
3–4 lžíce majonézy
cibulka (nejlépe mladá)
worcesterská omáčka (není nutná)
jablko či pomeranč (není nutné)
sůl

Kuře po myslivecku
Kuře osolíme zvenčí i uvnitř, vložíme do něj pepř, nové koření a bobkové listy. Vrchní část posypeme paprikou a anglickou slaninou nakrájenou na kostičky (část spadne, ale nevadí, bude ve šťávě). Podlijeme vodou. Pečeme zvolna, během pečení poléváme šťávou. Nůžkami na drůbež ustřihneme 4 pěkné porce a podáváme je s rýží či brambory. Zbytek kuřete necháme vychladnout, obereme maso z kostí a uložíme do ledničky.

Kuřecí koktejl
Zbylé maso z kuřete nakrájíme na malé kousky a zalijeme směsí z osolené zakysané smetany a majonézy (s několika kapkami worcesterské omáčky). Vmícháme nakrájenou cibulku, případně jablko nebo pomeranč, vše nakrájené na malé kousky. Servírujeme v miskách nejlépe s toasty či topinkami.


Více informací o kuchařce Z jednoho dvě se dozvíte také na stránkách nakladatelství MOTTO.

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
skvělý nápad tohle vydat knižně. přiznám se že podobné způsoby praktikuji už dost let, prostě zapojím fantazii aby i to druhé jídlo bylo chutné a přitažlivé. je to hlavně z finančních důvodů, to je jasné... hany
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles