Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Holení – nová vášeň lidstva

17. 09. 2007 | Péče o tělo
Lidstvo postihla nová vášeň. Na počátku třetího tisíciletí se stále více lidí zbavuje svého ochlupení. Módní trend, který začal před lety holením nohou a podpaží žen, se dnes proměnil v radikální depilaci celého těla. U žen jde již doslova o společenskou normu, ale také mužů s depilovaným hrudníkem či pohlavím rapidně přibývá.

„V posledních letech zájem veřejnosti o různé formy depilace prudce roste. Nežádoucích chloupků se zbavují především ženy, zaznamenali jsme také výrazný nárůst mužské klientely. Nejčastěji lidé přichází z požadavkem depilovat nohy, třísla a podpaží“, komentuje současný boom dermatoložka MUDr. Petra Samková z kliniky GHC Praha.

holení

Co stojí za válkou proti chlupům?

Psychologové tvrdí, že jde o kombinaci mnoha důvodů, především estetických a hygienických. Ženy se bez chlupů cítí čistější a přitažlivější. Proto matky často přivádějí do ordinace také své dospívající dcery.

Holení celého těla však není žádnou novinkou 21. století. Chloupků se zbavovali již staří Egypťané a Římané, a také arabské ženy dodržovaly po staletí zvyk, kdy před svatební nocí podstoupily kompletní depilaci celého těla. V té době se chloupky většinou mechanicky trhaly, což bylo velmi bolestivé.

Dnes však při depilaci už nikdo trpět nemusí. Existuje mnoho přípravků a přístrojů, které Vám ochlupení zbaví. Některé na pár dní, některé i na měsíce. Pokud si žena vybírá, jaký způsob pro zbavení se chloupků použije, rozhodně hrají roli nejen finance, ale také bolestivost některých úkonů.


Zdroj: Centrální Klinika GHC

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Hledám radu: Můj problém nastává 1-2 dny po holení (požívám obyčejné holítko nebo dámský holící strojek - co je po ruce Smajlík). Vždycky mě nohy začnou šeredně svědit, mám nutkání si je rozškrábat do krve. A na podpaží nemůžu použít antiperspirant, pálí to a štípe. Neexistuje nějaký účinný zklidňující krém nebo jiná metoda holení?

Obrázek uživatelky
profil
Mít chlupy na nohách v podpaží a v intimních partiích je hrozné, ale také je pravda že je problém s odstraňováním, nohy zvládnu depilátorem a ostatní jsem holila jenže ten ježek ,který se vždy objevil mi fakt bral nervy, no a tak jsem začala pátrat a našla a zvítězila SmajlíkSmajlíkSmajlíkchodím na depilaci cukrovou pastou a mám celý měsíc pokoj ,no nohy nadále dělám strojkem z finančních důvodůSmajlíkale podpaží a ted už vím že se tomu říká brazilská depilace ,tedy jenom čárka jinak vše pryč- a už žádný nervy s ježkem Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Určitě je krásnější noha bez chlupů a všechny ostatní místa. Jen bych chtěla upozornic holky, který si chtějí koupit epilátor, že je to fakt strašná bolest a nedá se to vydržet..A jestli některá z vás zná nějaký fígl, jak to přežít bez újmy na zdraví, tak sem s ním.. Díky
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíknedovedu si představit jít ven a mýt chlupaté hohy,otřes
Obrázek uživatelky
profil
To dělá to globální oteplování. A pak že žádný neni!! Smajlík))
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles