Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trnitá cesta ke krásné postavě bez celulitidy

16. 09. 2007 | Péče o tělo
Snad každá žena zná ty okamžiky: Sluneční paprsky prohřívají ulice, objevují se začínají krátké sukýnky a trička bez rukávů, a naše myšlenky co chvíli zabloudí na rozkvetlou louku nebo mořskou pláž… Snění o létě nám ale může pokazit známý nepřítel ženského těla jménem celulitida. Existuje spousta „zaručených“ receptů a doporučení, která mají naše pozadí navždy zbavit nepěkné pomerančové pokožky. Nic ovšem není zadarmo – boj s celulitidou se dá vyhrát pouze komplexním přístupem, který často znamená radikální změnu životního stylu. V současnosti trpí různými formami celulitidy asi 90% žen (zdroj: www.dermacol.cz).

Tak jako neexistuje jedna jediná kouzelná rada, jak vyzrát nad celulitidou, je složité určit jednoho jediného viníka, který ji způsobuje. Faktorů podporujících vznik tzv. pomerančové kůže je opravdu mnoho a existuje o nich stejný počet mýtů. Celulitida není problémem pouze starších nebo silnějších žen, může se vyskytnout i na těle štíhlé mladé krásky. „Zcela pravdivé není ani tvrzení, že se jedná pouze o kosmetickou chybičku – pokud včas nezasáhneme, může přerůst v nepříjemné viditelné poškození struktury podkoží, kterého se už těžko zbavujeme. Proto jako v jiných případech i u celulitidy platí,že prevence je nejlepším lékem. Uvědomíme-li si počínající problém včas, máme velkou šanci na úspěch,“ říká kosmetička.

Celulitida
Každá žena nemá to štěstí, že jí příroda nadělila výstavně štíhlé a pevné tělo. S přibývajícími roky se navíc ženské tvary zakulacují a pokožka povadá. Může za to několik faktorů – kolísání váhy, těhotenství či nedostatek pohybu v kombinaci se sedavým zaměstnáním. Každá část našeho těla vyžaduje péči. Velmi často děláme chybu, že tělu věnujeme menší péči než obličeji, což se na vzhledu pokožky časem pochopitelně odrazí.


Tři kroky ke krásné postavě

Jednoduše znějící recept má tři základní body: Pohyb – Zdravá strava a dostatečný pitný režim – Péče o pokožku. Existuje řada vhodných cvičení se zaměřením na inkriminované partie, je jen na nás, který si vybereme. Do jídelníčku bychom měli zařadit hodně čerstvé zeleniny a ovoce, vynechat sladkosti a tučná, smažená jídla, omezit nebo spíše úplně omezit kávu, která odvodňuje vaše tělo. Velice důležité je pravidelné doplňování tekutin, nejlépe neperlivé vody či bylinkových čajů. Minimálně tři litry denně zajistí odplavování nečistot z těla. Dopřejeme-li si k tomu občas návštěvu sauny, je detoxikace dokonalá.

Celulitida Zvýšená péče o pokožku je nezbytnou součástí. „Modelační gely a krémy,obsahující vysoce účinné složky jako hloh, kofein, ženšen či mořské řasy, pokožku prokrví, stimulují metabolismus tuků a rozproudí chod lymfatických žláz, čímž se z podkoží odplavují škodlivé látky i s tuky,“ vysvětluje kosmetička. Pravidelná aplikace, nejlépe dvakrát denně, spojená s jemným masírováním postižených partií, pomůže naší pokožce zbavit se nejen celulitidy – po ošetření modelačním gelem je pokožka paží pevnější, bříško vytvarované, boky a stehna hladší na pohled i na dotek.

Trochu přemáhání za to stojí

A čemu se naopak vyhýbat? Sedavému způsobu života, bez pohybu, nezdravému stravování. Pružnost podkožní vrstvy negativně ovlivňuje užívání hormonální antikoncepce, svůj podíl mají dědičné dispozice nebo chůze na vysokých podpatcích. A v okamžiku, kdy na hýždích, stehnech, bříšku či pažích objevíme první nehezké polštářky, měli bychom se začít systematicky věnovat jejich odstranění.

Krásné tělo není samozřejmostí. Cesta k němu je dlouhá, plná přemáhání a přemlouvání sebe sama. Jak ale říká kosmetička: „Proč se další léto trápit kvůli celulitidě? Známe účinné postupy a prostředky vedoucí ke krásnému a přitažlivému tělu. Každá žena se chce přece líbit – nejen mužům, ale především sama sobě.“ A to za trochu úsilí stojí!

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jsem jaká jsem i když to není zase tak hrozné, abych se utápěla v sebelítosti a zbytečně rozhazovala.
Obrázek uživatelky
profil
Je nehezká, ale mám ji také. Co s tím míním udělat? Skutečně nevím, protože ji mám stále již kolik let.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles