Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prázdniny v Telči dnes začínají!

25. 07. 2008 | Kultura
Sedmnáctidenní hudební festival odehrávající se v renesanční Telči bude slavnostně zahájen v 19:30 hodin v v duchu Shakespearovy hry Romeo a Julie.
Stejně jako v předešlých letech bude celý večer jedním velkým divadlem více než koncertem. Jako první vystoupí historická vokální skupina Exfanta s repertoárem tradičních renesančních písní. Po ní se na pódiu zjeví sedmičlenná francouská kapela Sergent Pépère, bláznivá francouzsko-balkánská dechovka s prvky jazzu, ska a orientální hudby, jejíž členové při vystoupení řádí jako banda bývalých cirkusáků (čtyři hudebníci skupiny byli členy pouličního chůdového divadla Arpion Celeste).
Sergent Pépère jsou známí v mnoha zemích Evropy a v České republice již téměř zdomácněli, což dokazuje i to jak rádi se k nám do republiky vracejí.

TelčV Telči zahrají už podruhé a pokud vše proběhne stejně dobře jako minulý rok, tak se opět můžeme těšit, že na hrající „Seržanty“ narazíme v pozdních ranních hodinách v některé z telčských hospod. Na tento ansámbl pak v poklidnější avšak stejně potřeštěné náladě naváže Teátr Víti Marčíka se svojí nezapomenutelnou adaptací Romea a Julie. Teátr Víti Marčíka společně s Orchestrem Péro za Kloboukem a Kejklířským divadlem Vojty Vrtka tvoří skupinu Komedianti. Ta patří mezi ta nejlepší divadla, která můžete na českých ulicích potkat. Jejich společný projekt Romeo a Julie je veliká komediantská tragická komedie s prvky baletu a zpěvohry. Jedinečnost Teátru Víti Marčíka spočívá především ve vyšperkovaném humoru, přímém kontaktu s publikem a nevšední vizuální stylizaci. Nebude chybět ani tradiční zahajovací hostina. O roznášení nejrozličnějších pokrmů se opět postarají půvabné dámy a sliční mládenci ve stylových kostýmech a dobrého jídla a pití bude, co hrdlo ráčí.

TelčLetos již po šestadvacáté otevře Telč svou náruč milovníkům folku a country hudby, ale nejen jim. Jelikož je komorní atmosféra tohoto prostředí, jakož i samotná atmosféra městečka, svým způsobem jedinečná a neopakovatelná, teší se tato událost velkému zájmu diváků. Ústřední interpreti festivalu vystupují každý den na pohádkovém nádvoří telčského renesančního zámku. Koncert začíná vždy v půl osmé a trvá přibližně do půl jedenácté. Koná se za každého počasí nehledě na hromy, blesky, kroupy či sněhové vánice. Kocouří scéna: na náměstí Zachariáše z Hradce, přímo před hlavním štábem festivalu, se každý den odehrávají od 17:00 hodin koncerty mladých začínajících kapel, anebo kapel, jež se bohužel nevešly na hlavní scénu. Nocturna ve sklepě: ve sklepním klubu, jež se nachází přímo pod zámkem na Kyptově náměstí, se po skončení vystoupení na hlavní scéně (od 22:30 hodin) konají koncerty v komornější, nebo naopak v bujařejší náladě. Divadla: i letos se představí několik zajímavých divadel. Nezapomenutelným zážitkem zajisté bude česko-francouzské pohybové divadlo Décalages se svým pouličním představením na motivy japonské legendy Obasute – Ta BALADA. Dalším divadlem je Groteska divadla De Facto Mimo, jež s tímto představením uspělo i ve Finsku a na přehlídce až v daleké Jižní Koreji.

TelčJiž třikrát koncertoval na nádvoří telčského zámku „frontman“ slavné irské skupiny The Frames Glen Hansard s Markétou Irglovou, čerství držitelé Ceny Oskara za píseň Faling Slowly z filmu Once… Bohužel tento koncert je již vyprodán. Na jiná představení v rámci festivalu vstupenky seženete.

Již tradičně bývá souběžně realizován projekt Internet v Telči, kde si mohou návštěvníci brouzdat po internetu a sledovat dění v Telči prostřednictvím kamer. Prázdniny v Telči jsou doplňovány tvůrčími dílnami, kde si návštěvníci mohou drátovat, košíkařit, batikovat, vyřezávat ze dřeva, malovat na sklo a porcelán…

Konkrétní program naleznete na www.prazdninyvtelci.cz.


Foto: Vojta Kolář
- on -



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !