Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výstava Zahrada Jiřího Trnky prodloužena!

28. 01. 2010 | Kultura

Mimořádně úspěšná výstava Zahrada Jiřího Trnky, která probíhá od 9. prosince 2009 v Galerii Smečky v ulici Ve Smečkách 24 v Praze 1, bude pro velký zájem návštěníků prodloužena. Více než stovka unikátních exponátů z dílny jednoho z  nejznámějších českých výtvarných umělců bude v centru Prahy k vidění až do 20. února 2010.


Výstava nese stejný název jako Trnkova nejznámější kniha Zahrada, kterou sám napsal i ilustroval. Návštěvníci expozice si mohou prohlédnotu například ilustrace Karafiátových Broučků nebo Pohádek Hanse Christiana Andersena, ale také řadu obrazů, soch a loutek. Exponáty zapůjčily významné galerie z celé České republiky. Většinu prací vlastní Trnkova rodina.


obrazJsme nesmírně rádi, že nám Trnkovi dědicové tato díla, především loutky a plastiky, která se na výstavách obvykle neobjevují, zapůjčili. Praha tak bude po šestnácti letech svědkem výstavy českého velikána výtvarného nebe,“ uvedl při zahájení výstavy Jiří Hamšík, předseda správní rady Nadačního fondu Galerie Smečky.


Podle kurátorky Jany Orlíkové je výstava vhodná pro všechny věkové kategorie. „Tvorba Jiřího Trnky neoslovuje pouze děti, je to umělec dobře známý i mezi dospělou generací. Jeho návrhy kostýmů můžeme dodnes vidět v mnoha českých historických filmech, například Císařův pekař, Pekařův císař a mnoho dalších,“ upozornila.


Zdroj: Galerie Smečky

Zdeničkaa
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ozaj milé a pohodové
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles