Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Salon du Chocolat 2011: Čokoláda všude, kam se podíváš

12. 01. 2012 | Novinky
Letošní Salon du Chocolat, největší světový veletrh věnovaný čokoládě, byl opět rekordní. Nejen počtem vystavovatelů a návštěvníků, ale i počtem exponátů vyrobených z kakaových bobů. No schválně, viděli jste již někdy na vlastní oči 300 druhů pralinek, desítky čokoládových soch, metrákovou čokoládovou pyramidu nebo čokoládovou módní přehlídku? 

Salon du Chocolat, který se koná každoročně ke konci roku na pařížském výstavišti Porte de Versailles, je otevřen jak profesionálům, tak široké veřejnosti. Za mírné vstupné 12,5 Euro na den zde můžete například sledovat soutěž nejlepších světových cukrářů, ale hlavně všemi smysly vnímat bez přehánění tisíce čokoládových artefaktů. 

veletrh čokoládyJeden z programových vrcholů veletrhu přinesla soutěž World Chocolate Masters, která každý rok udílí ceny Award du Chocolat v kategoriích bonboniéra, náplň a tabulková čokoláda. „Letošním hitem byly čokoládové pralinky, soutěžící jich před zraky diváků vyrobily více než 300 druhů,“ prozrazuje čokoládový specialista Martin Richter a dodává: „Velmi zajímavá byla i výstava desítek čokoládových soch, některé byly až dva metry vysoké.“

Nejvíce pozornosti však již tradičně přitahuje módní přehlídka šatů z čokolády. Podvečer každého výstavního dne zpestří defilé kolekcí vyrobených z těch nejlepších světových produktů. Zájem o přehlídku je takový, že místa k sezení je nutné obsadit dlouho dopředu a  focení akce je tak nesmírně náročné i pro registrované fotografy.  
A dá se vůbec obléci do čokolády? Podle Richtera to jde, nicméně předvedení kolekce je velmi náročné jak pro návrháře a podpůrný personál, tak pro samotné modely a modelky. „Některé modely jsou velmi složité, jiné velmi objemné či dokonce velmi hmotné. Viděli jsme doplňky ve formě čokoládových labutí či pralinkových klobouků nebo sukni vyrobenou  pouze z tenkých čokoplátků. Není proto divu, že některé kreace nevydrží a při přehlídce se lámou či doslova tají před očima,“ prozrazuje Richter. 

veletrh čokolády


Co se týče nejlepších degustačních položek na menu, u publika bodovaly zejména francouzské značky, které ve světě čokobyznysu sbírají jednu cenu za druhou, jako například Bonnat, Michel Cluizel nebo Francois Pralus, který překvapil například více než 100 kg vážící pyramidou postavenou z jednoho ze svých nejlepších výrobků s názvem La Pyramide Tropiques. 

Zdroj, foto: Salon du Chocolat


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
.....tu mam rada
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles