Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Duety ...když hvězdy zpívají - Petra Janů

2. 10. 2009 | Televizní tipy

PETRA JANŮ ZPĚVAČKA, MEZZOSOPRÁN, 56 LET


Petra se narodila ve znamení Štíra. S úsměvem na tváři říká, že své sny, které si jako holka vysnila, si během své kariéry stihla splnit. Čtyři roky učila na konzervatoři interpretaci a výraz. Když se dozvěděla, že bude zpívat ve dvojici s Vojtou Bernatským, nezapochybovala prý ani na chvíli. Její oblíbené motto zní: „Je-li žák připraven, učitel se dostaví.“


S jakými ambicemi do soutěže jdete?

S těmi nejvyššími. Nejsem jako naši sportovci, kteří říkají, že budou šťastní, když se umístí do osmého místa. Budu samozřejmě dělat, co bude v mých silách. Konečný výsledek ovšem nebude záležet jen na mně, ale taky na divácích, porotě a na tom, jak mně a Vojtovi budou přát hvězdy.


Jaká je vaše nejstarší vzpomínka spojená se zpěvem?

Byla jsem hodně nemocné dítě a pořád jezdila po nějakých ozdravných pobytech. Na jednom takovém pobytu jsem zjistila, že když začnu bez předchozího varování zpívat, tak mě všichni chválí a dávají mi dárky. Už tehdy jsem si uvědomila, že zpívání není až tak špatné. Nejen, že mě bavilo, ale mělo i materiální hodnoty (smích).


Jakým způsobem budete Vojtovi dodávat sebevědomí, když bude v úzkých?

Myslím, že zdravé sebevědomí mu nechybí. Má výhodu, že je zvyklý na televizní kamery. No a jinak ho budu samozřejmě chválit, což mi nedělá žádné potíže, protože je to milý a šikovný kluk. Jak vypadala vaše první společná zkouška? Nejdříve jsme v písničkách trochu plavali. S dalšími zkouškami se s nimi postupně sžíváme. Budeme se to snažit uhrát na jistotu. Důležité je nepodcenit poctivou přípravu. Dá se vytušit, v čem budou Vojtovy silnější a slabší stránky? Myslím, že díky jeho barvě hlasu mu budou více sedět lyrické polohy. Ale on má obrovskou chuť na všechny písně. Těší se stejně na kantilénu jako na bigbít.


Mluví vám Vojta do výběru písní?

Hned při první debatě jsme se shodli, co by se nám tak líbilo. Do žádné písně bych ho nenutila. Konflikt žádný nebyl. Je fakt, že jsme si vybrali docela náročné kousky, ale myslím, že je vždycky lepší mít vyšší cíle.


Na který žánr se těšíte nejvíce a na který nejméně?

Mám výhodu, že mám ve svém repertoáru zastoupeny skoro všechny žánry. Nechci se nikoho dotknout, ale já moc nemusím country, takže možná právě tohle kolo bude pro nás trošku prubířský kámen.


Balila jste v mládí na svůj zpěv kluky?

Neviděl jste mě, jak jsem tenkrát vypadala (smích). Tenkrát jsem je mohla balit jenom na svůj zpěv. Je pravda, že třeba svého muže jsem na zpěv urvala.

Pěvecké páry soutěže

Duety ...Když hvězdy zpívají

Petra Janů a Vojtěch Bernatský

Jana Boušková a Tomáš Trapl

Daniel Rous a Marcela Březinováý

Radka Fišarová a Pavel Zedníček

Zuzana Jandová a Petr Kotvald

Kamil Střihavka a Ester Janečková

Simona Postlerová a Petr Kolář

Jaromír Nosek a Jitka Zelenková


Čtěte také: Duety ... když hvězdy zpívají: Vítězové!



Zdroj: Česká televize


Mangovka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Petra Janů je skvělá kam se na ní hrabe kdejaká zpěvačka
Obrázek uživatelky
profil
je fakt výborná a přímočárá,není jí třeba držet palce,tato brilantní zpěvačka to zvládne levou zadní!!!!!!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles