8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak to bylo šéfe II. - 18. 11. 2022

18. 11. 2022 | Televizní tipy
Šéf je zpět. S pořadem, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe!. Poznejte osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů a spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Čtvrtý díl už 18. listopadu o půlnoci na Primě.

Jedno je jisté, kuchařem nemůže být každý, kdo umí umíchat vajíčka. A jak se hledali kuchaři do provozů před lety, a jak se hledají dnes? V minulosti zažil Zdeněk i situaci, kdy v rámci pořadu Ano, šéfe! se mu na pozici kuchaře do lokální restaurace hlásili kuchaři s praxí, ale také ti, kdo měli rok či měsíc po škole. Lze vařit a vést kuchyni bez praxe? „Byl to cvokhaus…“ smál se při výběrovém řízení šéf.

Jak to bylo šéfe II. - 18. 11. 2022V restauraci Divinis vaří Miro Čornanin. Ten se do Divinis dostal zajímavou cestou. Před jedenácti lety poslal životopis do agentury a ocitl se u Zdeňka. Ten podotýká: „Dlouho tu převládal názor, že jen Italové mohou dobře vařit italskou kuchyni. Ono to tak není, ale také se podíváme do minulosti na průšvihy, kvůli kterým by ním Itálie klidně mohla vyhlásit válku.“

Jak vypadá zábavný model špaget aglio olio? Věděli kuchaři, jaký salát patří do Caesar salátu či to, že eidam je velká gastronomická chyba v rámci italské kuchyně? Že parmezán prostě vhodně nezastoupí? Proč kuchaři nedělali těstoviny al dente? A cpali do těstovin hromady masa? Kdo chtěl na gastronomii zbohatnout a proč lidé zjistili, že se v hospodě opravdu zbohatnout bez zkušeného kuchaře nedá?

Dost ale vzpomínání. Zdeněk se svým kolegou připraví slávky v rajčatové omáčce s botargou, raviolli plněné konfitem z mořského vlka a krevety s pyré z pečeného květáku.
Zavzpomínáme na kuchaře Zdeňka v červeném rondonu. Ten měl pocit, že mu restaurace patří – a tak by to mělo být. Měl chuť dělat věci dobře, a stáli proti němu lidé, kterým se moc nechtělo. Takže to neměl lehké. I takové příběhy bylo možno v Ano, šéfe! sledovat. Srdcaře, kterým jejich poslání kazili ti kolem nic. Jak to bylo v jiných podnicích? Složité. „Když majitelé, kteří vaření nerozumí, kecají nesmysly, mají to kuchaři těžké.“ Věta, které platí dodnes.

Taky si budete moci připomenout absolutní chaos, kterým si Zdeněk během natáčení musel projít. „To byla situace, kdy jsem to chtěl vzdát a chtěl jsem odejít. Utekl jsem před kamerou. To se zkrátka nedalo. Bordel, ve kterém jsem se ocitl, se jinak řešit nedal.“

Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Čtvrtý díl už 18. 11. 2022 o půlnoci na Primě.



Zdroj, foto: Prima

Vendula Flassig Vrablová
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak to bylo šéfe II. - 18. 11. 2022:

Jak to bylo šéfe II. - 18. 11. 2022
Jak to bylo šéfe II. - 18. 11. 2022
Jak to bylo šéfe II. - 18. 11. 2022
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !