Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Markéta Plánková si v Půlnoční zpovědi zažije horor

11. 05. 2023 | Televizní tipy
Minulost se nevyhýbá ani Stele Skoumalové. Ta by jako psychoterapeutka mohla sama svým klientům vyprávět, co je to domácí násilí. Pro její představitelku Markétu Plánkovou to znamenalo prožít si jedno z nejnáročnějších natáčení celého seriálu Půlnoční zpověď.

Kopance, bití, tahání za vlasy a despotický manžel. To všechno musela podstoupit Markéta Plánková a ukázat divákům, jakou minulost měla její Stela Skoumalová. Na scénu tak nastoupil kaskadér, který herečku v koupelně tloukl hlava nehlava. „Naštěstí nemám takovou životní zkušenost ani vzpomínku na partnery, kteří jsou tak nízcí a slabí, že si musí zvedat sebevědomí týráním a bitím ženy nebo dítěte. O to těžší byla pro mě celá ta děsivá atmosféra natáčení,“ vzpomíná na okamžiky herečka a prozrazuje, jak se takové brutální scény točí.

Markéta Plánková si v Půlnoční zpovědi zažije horor„Všechno jsme nejdřív museli nazkoušet, aby to vypadalo dobře na kameru a nedošlo ke zranění. Kaskadér byl naprostý profík, takže i když mě tahal za vlasy a mlátil hlavou o zeď a na zemi kopal do břicha, věděla jsem, že jsem v bezpečí,“ popisuje seriálová Stela, co všechno musela podstoupit a hlavně zahrát. „Náročné to bylo v tom, že nemůžete předstírat strach, pláč, slzy, soply u nosu a naprosté zoufalství. To jsem musela opakovaně prožívat několik hodin, aby scéna vypadala věrohodně. Pak jsem se dozvěděla, že ta scéna byla dost vystříhaná, aby to prý diváci zvládli. Myslím, že to je škoda. Lidi by měli vidět, jak takové domácí násilí může vypadat.

Navíc si za tu scénu s Jardou zasloužíme Oscara,“ vysvětluje Plánková s lehkým úsměvem. A proč byl vůbec do této scény s Markétou obsazený kaskadér? Jediným důvodem bylo bezpečí herečky. „Vzhledem k vážnému tématu domácího násilí jsme raději do role bývalého manžela Stely obsadili kaskadéra Jardu Sticha, aby se Markéta cítila při natáčení komfortně a zároveň aby vše působilo autenticky,“ prozrazuje producentka a jedna z autorek seriálu Kateřina Bártů. „I když scéna vypadá dramaticky, Jarda se Markéty ani nedotkl. O vše se postaralo správné postavení kamery a střih! Každopádně si všichni oddechli, když bylo hotovo. Na place byli všichni ten den zamlklí a vážní, jak to vypadalo věrohodně,“ doplňuje režisérka a druhá autorka Půlnoční zpovědi Jitka Bártů.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !