Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Norské domy snů pokračují na Prima ZOOM

13. 11. 2021 | Televizní tipy
Řítí se na vás už pátá řada nejúspěšnějšího skandinávského lifestylového pořadu – Norské domy snů. V čele party ostřílených designérů a řemeslníků stojí opět sympatický designér Halvor Bakke. Užijte si designově zajímavé i praktické proměny norských chat a chalup – navíc na pozadí krásné severské přírody. Užijte si „Jak se staví sen“ v norském provedení na Prima ZOOM. V prvním dílu aktuální série se výjimečně vydáme do francouzské Provence, kde se designéři vrhnou na proměnu venkovského domu včetně venkovní kuchyně a bazénu.

Pojďte stavět norské sny opět na Prima ZOOM:


Od 21. 11. 20.00 – Norské domy snů V

Norské domy snů V (10 dílů vždy v neděli od 20.00, reprízy každou středu v 15.55)

Vydejte se společně s námi do Norska. Nenechte si ujít další zajímavé a poutavé domy snů, které sympatický tým zkušených designérů a šikovných řemeslníků upravuje přesně podle představ náročných klientů. Díky jejich láskyplné péči se staré barabizny postupně mění na domy, které jsou nejen krásné, ale i důmyslně funkční. Atmosféra tradičního života na venkově, dechberoucí, drsná, ale krásná příroda, fascinující přestavby a rekonstrukce… To je nejúspěšnější a nejzábavnější severský lifestylový pořad, který si nemůžete nechat ujít. Pořad zachycuje nejen velkolepou přírodní scenérii Norska, ale také jeho tradice, historii, a především oddanost místních obyvatel.

Norské domy snů pokračují na Prima ZOOMBěhem prázdnin se Norové vrhají do hor a na souostroví, aby si mohli odpočinout a vrátit se ke kořenům tradičního života ve skandinávských chatách. Během 20. století jich bylo právě v Norsku postaveno více než 400 000, mnohé bez tekoucí vody nebo elektřiny. Nyní velká část z nich chátrá a potřebuje renovaci. Interiérový designér Halvor Bakke a jeho tým tesařů cestují po Norsku a restaurují letité chaty, ukryté na dechberoucích místech. Norské domy snů jsou nejsledovanější místní televizní produkcí. Seriál se stal obrovským hitem nejen v Norsku, které už má za sebou šest sérií a každá z nich byla vždy úspěšnější než ta předchozí a trhala rekordy ve sledovanosti. Seriál Jak se staví sen à la chata má v norštině originální název – Eventyrlig Oppusssing, což se dá přeložit jako „dobrodružné zlepšení domova“. Tak se vydejte do severské divočiny a poznejte nejen tamní krásu přírody, ale také zajímavé tipy, jak vylepšit třeba i vlastní chalupu.

Halvor Bakke (narozen 30. října 1970) je norskou televizní osobností a expertem na interiérový design. Svou profesní kariéru zahájil jako stevard. Pracoval pro různé společnosti, například i jako redaktor v časopise. Založil a provozuje vlastní designérskou firmu a od roku 2004 vystupuje v různých televizních pořadech. Jeden z nich má v překladu opravdu zajímavý název: „Norská nejošklivější místnost“. Halvor vyrostl ve venkovské oblasti na jihu Norska. Pochází z evangelické luteránské komunity, proto se těžko vyrovnával se svou homosexualitou. Ale rodiče stáli při něm. V letech 2006–2016 měl za manžela Ricarda Fagerströma. Nyní žije na malé farmě poblíž usedlosti, kde se narodil, asi 100 km od Osla.

Severskou architekturu a design můžete sledovat i na Prima LOVE, a to od 1. 12. každý všední večer ve 20.00 ve filmech podle Ingy Lindström.


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !