Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci 9: Posily, přepadení v bytě, ukradená motorka – a mnohem víc příběhů

24. 02. 2020 | Televizní tipy
Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv. Jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

Nejzajímavější případy tohoto týdne:


Posily

Na linku 158 oznamuje anonymní oznamovatelka, že právě projížděla  kolem dětského hřiště, kdy zde krátce zahlédla, že je zde muž, co se chce asi zabít. Dle oznamovatelky, která místem pouze krátce projela, si měl muž uvazovat na prolézačku lano a pravděpodobně se oběsit. Samotná oznamovatelka na místě ze strachu nezastavila. K prověření daného oznámení byla vyslána autohlídka policie. Policisté jedou na uvedené místo, kdy však z místní znalosti ví, že se v popsaném místě nejedná o dětské hřiště, ale o workoutové hřiště pro dospělé.

Policie v akci 9: Posily, přepadení v bytě, ukradená motorka – a mnohem víc příběhůTedy policisté počítají s tím, že zde pouze někdo cvičí a oznamovatelka si pouze myslela, že se chce zde někdo oběsit. Policisté dojíždějí na uvedené místo, kdy následně vystoupí z vozidla a na samotné sportovní hřiště pro dospělé jdou pěšky. Policisté vidí, že zde na daném hřišti cvičí dva muži. Tito muži zde mají na hrazdě zavěšené TRX pásy a rovněž i přehozené švihadlo. Nikdo další zde není. Policisté se dají se dvojicí cvičících mužů do řeči s tím, že sem na místo byli vysláni k prověření oznámení o možné sebevraždě oběšením, kdy toto oznámení je evidentně negativní. Cvičící muži policistům na místě sdělí, že jsou rovněž policisté v době mimo službu a zde pouze cvičí.

Jeden z mužů sděluje, že je kriminalistou a druhý řadovým policistou, kdy jsou kamarádi a zde pouze při cvičení relaxují. Policisté na místě nemají dále co řešit, kdy dávají operačnímu středisku hlásnou službu s tím, že dané oznámení bylo negativní. V daný moment policisté i oba dva policisté mimo službu slyší z nedalekého místa volání o pomoc. Evidentně zde o pomoc volá nějaká dívka či žena. Policisté a to jak daná hlídka policie tak i oni dva policisté v době mimo službu běží za hlasem, dobíhají do nedalekého místa, kdy zde vidí, jak zde došlo k přepadení mladé dvojice.

Dva útočníci zde kopou ležícího mladíka a mladíkova přítelkyně zde křičí o pomoc. Policisté jsou takto ve čtyřech, a tedy na místě bez problému zadrží útočící dvojici starších mužů. Zachráněná dívka se svým chlapcem policistům sdělují, že zde šli na romantickou procházku a zde byli obtěžováni těmito muži. Muži je nakonec napadli s tím, že po nich chtěli peníze. Tedy je dvojice mužů přepadla a chtěla okrást. Zadržení muži jsou takto podezřelí z loupežného přepadení. Na místo policisté žádají od operačního střediska příjezd další hlídky a výjezdu s vyšetřovatelem. Zadržení muži jsou na místě spoutáni a leží na zemi. Muži jsou stále agresivní a to i přes to, že jsou spoutáni.

Přepadení doma

Je všední den dopoledne. Na tísňovou linku telefonuje nějaká žena, že od sousedů je slyšet křik a ječení a volání o pomoc, jestli by to mohl někdo zkontrolovat. Když policisté dorazí na místo, spatří se po ulici potácet Tomáše, který má na sobě nějaké odřeniny a podlitiny. Volá o pomoc. Policisté u něj zastavují a začnou zjišťovat, co se děje. Tomáš je celý rozrušený a stále jen opakuje, že je přepadli a že někdo musí pomoct jeho matce. Vede je do svého domu, cestou jim zajíkavě vypráví, že nějací dva mladíci zazvonili u nich doma, a když otevřel, tak jeho i jeho matku chtěli svázat, jemu se ale podařilo utéct.

Policisté najdou dveře dokořán a zevnitř se ozývá slabé volání o pomoc. Policisté s Tomášem najdou Alenu přivázanou k židli, na tváři má podlitinu a celá se klepe. Policisté jí volají záchranku a mezitím zjišťují, co se stalo. Alena rozklepaně říká, že ukradli synův notebook, který byl na stole, že je slyšela, jak se o tom baví, než utekli. Tomáš říká, že byli oba dva v černém a byli mladí, to že je jediné, co poznal. Alena i Tomáš se objímají, přijíždí záchranka. Policisté volají posily s psovodem a vyrážejí pátrat po lupičích. Pes jde vcelku najisto, a tak se jim lupiče po nějaké době skutečně daří dopadnout – jsou to Jan a Petr, oba v černém, oba mladí, zkusili ještě před policisty utéct, ale marně. Na zádech mají batohy, v jednom je popsaný notebook a v druhém zbytek provazů. Zatímco Jan je vzteklý a s policisty se pere a tvrdí, že nic neudělal, Petr je trochu vyděšený, a když na něj policisté dostatečně zatlačí, všechno jim vyklopí, za což mu Jan nadává. Policisté oba dva odvážejí na služebnu.

Odcizený skútr

Delta 107 při běžné hlídce zajistí odcizený skútr, na kterém sedí dva lidé. Skútr pře nimi ujíždí. V průběhu pronásledování spolujezdec vysedá, ale hlídka dál pronásleduje ujíždějící motorku. Jsou varovány všechny hlídky v okolí. Nakonec se ale setkají se spolujezdkyní, kterou na místě ztotožní. Dívka ale tvrdí, že netušila, že je skútr kradený, že ji svezl kamarád. Nakonec se ale zjistí, že to nebyl kamarád, ale manžel spolujezdkyně. Dívka nadále tvrdí, že o ničem nevěděla. Nakonec je řidič dopaden. Ten tvrdí, že vozidlo není jeho, že se na něj jen koukal. Rozhovor s mužem je složitý a k ničemu se nechce přiznat. Až na služebně se zjistí, že je to opravdu manžel dívky, se kterou jel a motocykl byl odcizen. Manželé se jistě nějakou dobu už neuvidí.

Sledujte premiérové příběhy Policie v akci od 24. února na FTV Prima. Každý všední den v 16.50. Plus bonus: V pátek vždy to nejlepší z již natočených a vysílaných epizod.



Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !