Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sestava pořadu Jak se staví dům

29. 03. 2009 | Televizní tipy

Moderátor
Pavel Cejnar

Pavel Cejnar, moderátor a herec, se narodil a trvale bydlí v Pardubicích, odkud pravidelně dojíždí do Prahy za prací. Svou moderátorskou dráhu zahájil v rádiu Life v Pardubicích – měl na starosti noční vysílání. Nyní působí v rádiu Evropa 2, kde uvádí pořady Vyber si a Factory Bootleg Monopol. Na Primě již od samého začátku moderuje pořad Jak se staví sen. Když začínal pořad o plnění snů o krásném bydlení moderovat, byl designem téměř nezasažený člověk. A teď je s ním díky pořadu Jak se staví sen bezprostředně spojen a neměnil by.


Garant
Jakub Šmejcký

Jakub Šmejcký se narodil 2.3.1973. Po ukončení studia na gymnáziu absolvuje stáž u několika předních stavebních firem v Itálii a v Rakousku. Po návratu do České republiky v roce 1996 začíná podnikat. Spolupracuje na rekonstrukci Kaunického paláce v centru Prahy, pozdější reprezentativní sídlo
významných zahraničních firem i muzea Alfonse Muchy. V roce 1998 zakládá firmu, Atlant Praha s.r.o., se kterou se soustředí na půdní vestavby a první vlastní developerské projekty, investuje do pozemků a do výstavby nových rodinných domů. V roce 2003 dokončuje první veliký projekt rekonstrukce a dostavby Obchodního centra Pasáž v Kutné Hoře s firmou Národní nemovitosti a.s. Později zahajuje výstavbu projektu 114 řadových domů v anglickém stylu - Lešany Resort. V poslední době se zajímá zejména o ekologické projekty a projekty energeticky soběstačných domů s fotovoltaickými panely vyrábějícími elektrický proud. Celý projekt energeticky soběstačných domů s fotovoltaickými panely je založen na revoluční myšlence, že dům vyrábějící elektrický proud, část energie užívá pro vlastní spotřebu a přebytek elektřiny prodává do soustavy ČEZ.

Porota
Tomáš Marx

Po absolvování Střední školy technické v Praze, kde studoval navrhování a konstruování nábytku a tvorbu interiérů,  měl Tomáš Marx možnost pracovat pro významné společnosti zabývající se moderním bydlením. Navrhování interiérů se věnuje déle než 5 let a to od vizuálních návrhů až po finální realizaci. Během této doby získal zkušenosti s tvorbou bytových, komerčních a filmových interiérů. Vždy se snaží, aby interiéry, které vytváří, nebyly pouze esteticky a originálně koncipovány, ale byly zároveň funkční a svým osobitým charakterem splňovaly veškeré potřeby a nároky svého uživatele.
Pořad Jak se staví sen podle něj udává nové směry jak prezentovat aktuální trendy a možnosti zařizování interiérů jako nástroj lepšího bydlení. Rychle se zabydlel a nakonec se i aktivně zapojil do výroby pořadu. Nyní je před ním další výzva v podobě poroty v pořadu Jak se staví dům.

Kamila Douděrová

„Ještě před ukončením studia na fakultě architektury ČVUT v Praze
(2006), kde jsem se soustředila hlavně na navrhování sociálních staveb (slepecká knihovna Palata, diplomní projekt Integrační centrum a chráněné bydlení ve Vejprtech či denní stacionář pro Olivovu nadaci…), jsem spolupracovala s několika architektonickými ateliéry. Zajímavé zkušenosti jsem získala i během stáže ve Francii na École d´architecture de Nantes. V této době šlo zejména o projekty rodinných domů včetně interiéru, návrhy domů pro občanskou vybavenost i urbanistické studie...“ Tak tohle o sobě říká Ing. arch. Kamila Douděrová, ženská třetina poroty soutěžního pořadu TV Prima Jak se staví dům. Nabídku spolupracovat na pořadu Jak se staví sen přijala jako výzvu zkusit něco nového. „Lákala mě spolupráce s designéry. Připadá mi skvělé, že během jednoho týdne se zvládne to, co normálně trvá i několik měsíců,“ usmívá se a pokračuje. „Navíc máme možnost prostřednictvím televize povzbudit vetší množství lidí k přeměnám jejich obydlí a snad i dát jim návod a inspiraci, aby se i jejich prostředí pro život zkrášlilo", říká Ing. arch. Kamila Douděrová.

David Machač

Ovládaná, přesto výbušná energie z něj vyzařuje na první pohled, záliba v černé a bílé naznačuje, že pohyb na hranicích extrému mu rovněž není cizí. To byl můj první dojem z jednoho ze tří porotců nové soutěže TV Prima Jak se staví dům. „Zájem o design, architekturu, dějiny umění a vnímání prostoru mě provázel už za studií střední školy,“
říká o sobě atleticky urostlý mladý architekt. Po ukončení střední školy stavební v Brně absolvoval VUT, fakultu architektury, také v Brně. Měl to štěstí, že první realizované návrhy rodinných a bytových domů se podařilo vytvořit a uplatnit už při studiu vysoké školy. Ještě před jejím dokončením začal spolupracovat se sanatoriem dětských respiračních chorob, kde postupně navrhl a zrealizoval areál hřiště a koupaliště, pak rekonstrukce interiérů a technických prostor, interiérové vybavení budov sanatoria, návrhy wellness, lázeňského domu a další. Tato spolupráce trvá dosud.

 

Čtěte také:

Jak se staví sen – nový pořad o bydlení

Jak se staví dům

Soutěžní páry pořadu Jak se staví dům



Zdroj: Prima.cz

Lydias
ChytráŽena.cz
 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !