Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 10. týden

7. 03. 2022 | Televizní tipy
Vydejte se do světa dokumentů na Prima ZOOM. Vše, co vás baví, nabízí Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 10. týden:


8. 3. 20.00 – Utajené příběhy českých dějin IV (Bloudění v labyrintu Jana Ámose)

Pedagogické dílo Jana Ámose Komenského předběhlo svou dobu a má trvalou hodnotu. V novodobé české kultuře se proto stal uctívanou ikonou. Jeho busty ozdobily školy, prezident Masaryk dal nákladně upravit jeho hrob v nizozemském Naardenu a vznikla komeniologie jako výzkumný obor. Komenského spletité životní osudy, často až bizarní zájmy a některé, dnes těžko pochopitelné, extrémní názory jsou veřejnosti většinou neznámé. Dokument se proto snaží ukázat i tuto skrytou tvář Jana Ámose.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 10. týdenUvádí diváky do doby Komenského života, doby nelítostných politických a konfesijních zápasů i oživení pověr a magie, kdy se prolíná astronomie s astrologií a chemie s hledáním kamene mudrců. Vstupy předních odborníků pak přibližují Komenského jako hlubokého myslitele a posledního biskupa Jednoty bratrské, heroicky snášejícího tvrdé životní rány, ale také jako neúnavného politického pamfletistu, válečného štváče a intrikána, ochotného spojit se proti svým protivníkům s kýmkoli, divokého mystika, který uvěřil ve vlastní prorocké poslání, stoupence obskurních vizionářů, utopistu a blouznivého konstruktéra perpetua mobile. Tím vším totiž také byl nejslavnější český exulant, učitel národů, Jan Ámos Segéš, zvaný Komenský.

9. 3. 21.00 – Zabijácké IQ: Lev versus hyena (Hry predátorů)

Tohle není souboj věčných a nesmiřitelných nepřátel, ale skutečná válka mozků. Ve dvoudílném přírodovědném filmu Zabijácké IQ se světoznámý „zaříkávač lvů“ Kevin Richardson rozhodl spojit síly s předními světovými behaviorálními zoology. Společně zkoumají a popisují, jak se chovají lvi i hyeny, když mají vyřešit zajímavé, vzrušující a zábavné hádanky. Každý úkol je přitom vymyšlen přímo na tělo pro konkrétní druh zvířete. Rozmanité IQ testy jsou zaměřeny na konkrétní schopnosti zvířat a různé stránky jejich chování.

Jejich cílem je určit kognitivní povědomí a sociální inteligenci: jak si zvířata poradí s úkoly, které zahrnují skládání puzzle, tahání za provaz nebo orientaci v zrcadlovém bludišti? Podělí se o své poznatky s ostatními zvířaty z vlastní rodiny nebo klanu, nebo si je nechají jenom pro sebe? Sociální politika lví smečky je jiná než v klanu hyen. Jak se tyto rozdíly nakonec projeví? Která z těchto šelem má lepší předpoklady pro vzájemnou spolupráci? Lvi, nebo hyeny? A proč? Cílem tohoto přírodovědného pořadu není rozhodnout o vítězi, ale zjistit, v čem je každý z těchto druhů svým vlastním a jedinečným způsobem nejlepší.

11. 3. 20.00 – Kde ryby chodí

V indonéské oblasti Lambeh Strait se běžně vyskytoval žralok obrovský, rejnok a další velké druhy ryb. Ale kvůli neregulovanému rybaření postupně úplně vymizely. Nyní se u vulkanického mořského dna usídlila nová komunita neobvyklých zvířat. Odranci, pepřové ryby, sépie, hlemýždi a chobotnice maskované soupeří o životní prostor se zvlášť podivnou chodící rybou!

13. 3. 22.00 – Rok milion (Budoucnost umělé inteligence)

Vzrušující a fascinující seriál předpovídá, jaké bude být člověkem za milion let. Dramatický příběh zachycuje život typické americké rodiny budoucnosti, v níž nechybí ani dcera, která je vybavena částečně umělou inteligencí. Vydejte se na strhující odyseu. Podívejte se, jak by různé futuristické technologie a vynálezy mohly ovlivnit lidské životy.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00
hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !