Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 11. týden

11. 03. 2019 | Televizní tipy
Podívejte se s námi očima přírody. Prozkoumejte hlubiny. Odhalte záhady. Užijte si rychlost. Oslavte významné jubileum předního světového přírodovědce Davida Attenborougha, od kterého vám pravidelně přinášíme parádní dokumenty. A ještě něco navíc. Prima ZOOM si vás nedovolí zklamat.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 11. týden


11. 3. 20.00 – Hausbot Petra Horkého II (Lovec-ekonomik John Perkins (1. část)

Přichází pokračování originální české cestovatelské talkshow režiséra a cestovatele Petra Horkého – Hausbot, kde se představují zajímaví čeští i světoví hosté. John Perkins pracoval jako vedoucí poradce v konzultační firmě Světové banky. Byl bohatý, úspěšný, jednal se státníky po celém světě. Postupně ale došel k přesvědčení, že ekonomická pomoc rozvojovým zemím je jen sofistikovaný způsob, jak okrádat tyto země o jejich zdroje, chudé ožebračit a kolaboranty ocenit. Napsal světový bestseller, knihu Zpověď lovce ekonomika, a přešel na „druhou stranu“. V rozhovoru s Petrem Horkým přímo hovoří o vinících atentátů na prezidenty Panamy a Ekvádoru, hovoří o tom, jak přežil pokus o atentát. Dnes pomáhá jihoamerickým indiánům právě v boji proti nadnárodním koncernům. Možná nejvíc skandální a šokující rozhovor letošního roku. Pokud máte odvahu pohlédnout do tváře vlastní civilizace, podívejte se.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 11. týden13. 3. 21.00 – Očima přírody

Člověk dlouho věřil, že je jako jediný schopný vidět barvy. Ale teď už víme, že zvířecí zrak je stejně složitý, nebo dokonce ještě složitější než náš. Některá zvířata si dovedou přiblížit detaily, aby ulovila kořist. Jiná jsou schopná vidět ve tmě nebo zpozorovat dravce, kteří se k nim chtějí připlížit zezadu. Způsobů, jakými je možné nahlížet na svět, je stejně velké množství jako druhů zvířat. Podle toho, co potřebují k přežití, zvířata vidí i tam, kde člověk zůstává slepý. Díky současným pokrokům vědy a miniaturizace konečně můžeme vidět Očima přírody. Ve stejnojmenném dokumentárním filmu zjistíme, jak zvířata vnímají barvy, světlo, strukturu i hloubku. Seznamte se s farmáři, vědci, doktory a umělci, kterým se podařilo proniknout do tajemství, jež fascinovalo lidstvo od počátku věků.

15. 3. 20.00 – Mistři hlubin

Hluboko pod hladinou oceánů leží nepředstavitelně nepřátelský svět. Je to ledové království, kde panuje věčná temnota a nesmírný tlak. Přesto se najdou savci, kteří stejně jako my dýchají vzduch a pečují o své mladé a tráví v tmavých hlubinách většinu svých dní. Vědci teprve teď postupně odhalují, že si tito obří obyvatelé oceánů troufají do mnohem větších hloubek, než jsme si dokázali představit. Snímek Mistři hlubin zaznamenal právě probíhající vědeckou revoluci – pomocí důmyslných sledovacích zařízení, kamer umístěných v podmořských příkopech a techniky trojrozměrného snímání obrazu. Žasněte nad záběry nesmírně vzácných zvířat a jejich tělesného uzpůsobení, díky kterému se můžou potápět do takových hloubek.

16. 3. 20.00 – Attenborough slaví 90

Sir David Attenborough slaví 90. narozeniny a při té příležitosti se podělil o nejzajímavější, nejveselejší a nejpozoruhodnější historky ze svého bohatého života a kariéry. Vypráví o fascinujících lidech, se kterými se setkal, neuvěřitelných cestách, které podnikl, i zvláštních zvířatech, na která narazil v nejrůznějších koutech světa. Společně s kolegy a přátely, včetně Michaela Palina a Chrise Packhama, se dělí o nezapomenutelné momenty bezkonkurenční profesionální dráhy legendárního přírodovědce a dokumentaristy. Příběhy o tom, jak se poprvé podařilo zachytit dosud neznámé chování nějakého zvířete, jak se bleskově vyvíjí filmařská technika nebo o kráse a křehkosti přírody patří k fascinujícím životním zážitkům sira Davida.

16. 3. 22.00 – Archeologové na pobřeží (Northumberland)

Pobřeží Velké Británie, jeho písečné břehy a blízké mořské dno patří k nejbohatším historickým pokladnicím světa. V této oblasti leží desítky tisíc jedinečných archeologických nalezišť: od potopených kupeckých lodí z 18. století, přes vrak z alžbětínské éry, středověké vesnice a římské vily až po kamenné prehistorické pevnosti. Osudy a příběhy, které jsou s nimi spojené, zůstávají z velké části tajemstvím. Ale kvůli významným klimatickým změnám nyní hrozí, že o tyto velkolepé pobřežní poklady navždy přijdeme. Seriál Archeologové na pobřeží zachycuje napínavý závod s časem a odhaluje dosud neznámý příběh britské námořní, průmyslové i přírodovědné historie. Všechno se točí okolo špičkového týmu dobře sehraných detektivů, kteří podnikli největší celostátní výzkum všech dob. Přidejte se k Archeologům na pobřeží a sledujte, jak využívají nejmodernější techniku, aby vypátrali největší historické poklady světa. Dřív, než bude pozdě.

17. 3. 21.00 – Guy Martin: Poslední let Vulcanu

Guy Martin se rozhodl vzdát poctu největšímu triumfu strojírenství z doby studené války. Přidal se ke skupině dobrovolníků a přijal úkol znovu oživit bombardér Vulcan a připravit ho na jeho poslední let. Tento jedinečný legendární letoun byl prvním odstrašujícím strojem britské jaderné síly a podnikl nejdelší nálet v dějinách britského letectva. Guy se dozvídá všechno o jeho neuvěřitelné historii i technických specifikacích. A než se stane svědkem závěrečného letu zapomenutého hrdiny, musí si ho také samozřejmě osobně vyzkoušet!

Unikátní dokumenty uvidíte
každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka