Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 23. týden

1. 06. 2015 | Televizní tipy
Čeká vás skvělá podívaná a nejrůznější zajímavosti. Možná vám jedním seriálem zachráníme i život! Nejlepší dokumentární smršť najdete jedině na Prima ZOOM. Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–02.00.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 23. týdnu?


1. 6. 21.00 – Tunguzský meteorit

Brzy ráno na konci června v roce 1908 naší planetou otřásl největší výbuch v historii lidstva. Síla exploze byla dvoutisíckrát větší než výbuch bomby v Hirošimě. V zalesněné krajině uprostřed sibiřské tajgy způsobil zkázu na ploše o velikosti Lucemburska. Tato událost vešla ve známost jako tunguzská katastrofa. Renomovaní vědci z různých zemí se do dnešního dne dohadují o tom, co ji způsobilo. Dokument Tunguzský meteorit odhaluje, proč se z neštěstí stal fenomén s pověstí záhady, i jak ovlivnil naši kulturu nebo ekonomii.

unikatni-dokumenty-prima-zoom-23-tyden1. 6. 01.00 – John Rabe – nacista zachránce

V Číně na něho vzpomínají s podobnou úctou jako na Buddhu a přezdívají mu Schindler z Nankingu. Ale na Západě ho sotva někdo zná. Když v roce 1937 okupující japonská armáda v oblasti masově popravovala, znásilňovala a brutálně zabíjela zdejší obyvatele, manažer společnosti Siemens a velký obdivovatel Adolfa Hitlera, John Rabe, zachránil více než 200 tisíc Číňanů. Tento film je portrétem muže, jenž byl zaníceným humanistou a zároveň nacistou.

2. 6. 22.00 – Elitní policejní jednotky (1. díl)

Šestidílný dokumentární seriál nabízí skutečnou akci, automobilové honičky, zbraně a exploze. Kráčí ve stopách elitních policejních jednotek z Varšavy, Bukurešti i Moskvy a krok po kroku zachycuje skutečné případy a boj se zločinem. Tři zvláštní týmy policistů se speciálním výcvikem, vyzbrojené moderními zbraněmi i schopnostmi vykopávají dveře, znehybňují kriminálníky a účinně ochromují zločin v celém městě. Jednotlivé epizody se zabývají různými tématy, střídavě sledují dění ve všech třech městech a představují různě zaměřené jednotky: od loupeží přes vraždy, organizovaný zločin, násilí gangů, boj s drogami, obchod s lidmi a boj s terorismem až po dopravní oddělení. Zločin nemá šanci, ať už je jakýkoliv!

2. 6. 23.00 – Chyťte si mě! (Jamey Harris)


Skutečné příběhy kriminálníků na útěku se odehrávají přímo před vašima očima v dokumentárním seriálu Chyťte si mě! Jsou to příběhy, které jejich hlavní aktéři nemohou vyprávět: někteří během pokusu uprchnout před policií přišli o život, jiní sedí za mřížemi v tak přísných věznicích, že nemají povoleno mluvit s médii, a ostatní po odpykání trestu zmizeli v nenávratnu. Pozadí jejich příhod a případů pomáhají odkrývat rodinní příslušníci. Policisté a detektivové, kteří sehráli důležitou roli při zatýkání, prozrazují, jaké stopy je k odhalení dovedly, i jak neslavně skončily tyto smělé útěky před spravedlností.

2. 6. 24.00 – Rozmanité Skotsko

Nejsevernější oblast Velké Británie se pyšní vskutku fascinující přírodní scenérií a zajímavými živočišnými druhy. Kromě toho, že je plné nekonečných stád ovcí, se Skotsko navíc může pochlubit jednou z největších kolonií přímořských ptáků v celé Evropě. Z nepřeberného množství ryb profitují také vydry mořské a orli mořští, kteří se do skotských lovišť vrátili teprve nedávno. Zatímco efektní kamery Cineflex zachycují krásy Skotska a některých z jeho více než 500 ostrovů přímo ze vzduchu, výrazně zpomalené záběry do nejmenšího detailu přibližují lov orlů mořských nebo velkou bitvu tetřevů.  

2. 6. 01.00 – Invaze (Boj o jídlo)


Vydejte se na dobrodružnou vědeckou výpravu, která se ptá: co kdyby…? Uvidíte, jak zamoření hmyzem, rozšíření plísně a mutace plevele nebo epidemie moru můžou ovlivnit budoucnost lidstva. „Vtip“ je v tom, že všechno, co dokumentární minisérie Invaze popisuje, se v nedávné době na naší planetě už projevilo a brzy může udeřit v širším měřítku. Obavy jsou na místě!

3. 6. 18.00 – Tajní agenti: Dvojí život (Operace Ryba)

Každý tajný agent může vyprávět příběh, který je stejně zajímavý jako napínavý. Tajní agenti: Dvojí život nabízí pohled do fascinujícího života, mysli i zážitků vyšetřovatelů, kteří rozebírají kriminální organizace zevnitř. Nezastaví se před neonacisty, mafií ani kolumbijským drogovým kartelem. Seznamte se s lidmi, kteří museli přijmout novou identitu a vystavit se nepředstavitelnému riziku, aby se mohli ponořit do světa zločinu. Dozvíte se, jak se jim podařilo proniknout do gangů v přestrojení za zprostředkovatele praní špinavých peněz, majitele tělocvičny, nebo dokonce nájemného vraha. To vše ve službách zákona.

3. 6. 22.00 – Kosmické střety (Střet se Zemí)


Právě teď se obří meteority a asteroidy pohybují nebezpečně blízko Země. Vědci věří, že otázka není, jestli znovu udeří, ale kdy. Jaké škody by mohly způsobit? Co můžeme udělat s asteroidem, který se na nás řítí, a jak se dá předejít srážce s naší planetou? Kosmické střety se zaměřují na Zemi, galaxie i sluneční soustavu. Odhalují vše, co je potřeba vědět o smrtících srážkách meteorů s naší planetou a jak se vědci připravují na další fatální zásah.

4. 6. 18.00 – Souboj Dinosaurů (Na život a na smrt)


Souboj dinosaurů je nečekaně zábavný dokumentární seriál, který představuje dinosaury tak, jak jste je ještě neviděli – zevnitř. Mazaný a podrobný průvodce dinosauří anatomií si vypomáhá propracovanými digitálními efekty a vychází z nejnovějších vědeckých poznatků. Ty odhalují několik překvapivých zjištění, například jak dinosauři lovili svou kořist, jak vzájemně soupeřili a bojovali, i který z nich byl při tom nejnebezpečnější. Přední paleontologové vdechují těmto teoriím život na televizní obrazovce a rozšiřují teorii o biomechanice dinosaurů, které se s každým novým zjištěním dále rozvíjejí.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 23. týden4. 6. 20.00 a 21.00 – Hitlerovi muži II (Adolf Eichmann – likvidátor; Josef Mengele – doktor Smrt)

Další série Hitlerových mužů představuje několik důležitých spolupracovníků blízkých tomuto diktátorovi. Každý z nich se výrazně zapsal do dějin a sloužil pekelnému stroji Třetí říše. Mezinárodní tribunál pro válečné zločiny vynesl v Norimberku rozsudky nad hlavními nacistickými představiteli a odhalil světu zvěrstva, která spáchali. Nově objevené archivní materiály nebo rozhovory s pamětníky a členy rodin doplňují prázdná místa v osobních i politických portrétech Hitlerových „mužů“, kteří se stali strůjci devastace Evropy.

4. 6. 22.00 – Tajemství tajných společenství


Sled událostí naší historie ovlivňuje dotek různých tajných společenství, která se hluboko ve stínu skrývají před našimi zraky. Mezi členy těchto organizací jsou prezidenti, církevní hodnostáři, diktátoři a diletanti, umělci, vědci, šílenci i vrazi. Jejich existence sahá k úsvitu lidské civilizace. Tajemství tajných společenství odhaluje obyčejným smrtelníkům nepřístupné organizace včetně Svobodných zednářů, kterým se podařilo vtisknout vlastní symboly do největších amerických monumentů, a dokonce i do vyobrazení na měně.

5. 6. 01.00 – Jak rozumět zvířecí řeči

Ať už jde o vrčení, bučení, bečení nebo třeba pípání, zvířata mají úžasně široké spektrum hlasů. Všude ve světě se vědci zabývají výzkumem zvířecích zvuků. Jde snad o nějaký druh „jazyka“? Bude nakonec možné s určitými zvířaty vést dialog? Americký výzkumník Jack Kassewitz je například přesvědčený, že se mu díky sonaru podařilo rozšifrovat komunikaci mezi delfíny. V Africe je vietnamská vědkyně Angela Stöger na pokraji rozlousknutí tajného jazyka slonů. Pokud uspěje, její výzkum jich může mnoho zachránit. Dokumentární film Jak rozumět zvířecí řeči představuje práci mnoha dalších současných doktorů Dolittlů a předvádí impozantní – v některých případech dokonce fantastické – prostředky, jež využívají.

6. 6. 22.00 – Moderní zázraky: Úžasná zaměstnání

V Americe je možné získat všechny možné druhy práce – ale některé musí člověk vidět na vlastní oči, aby tomu uvěřil. Výčet deseti nejúžasnějších zaměstnání z archivů dokumentárního seriálu Moderní zázraky dokazuje, jak odvážní a novátorští musí být někteří američtí pracující. Jejich zaměstnání jsou směšná, nebezpečná nebo vyloženě děsivá. A na samém vrcholu se umístili dva obchodní partneři, kteří si nemůžou dovolit nejmenší krůček vedle. Byl by totiž zaručeně smrtící.

6. 6. 23.00 – Superkáry (Ferrari)

Tvořiví nadšenci El a Will představují v exkluzivní zábavné automobilové podívané Superkáry, ze kterých sami vlastníma rukama stvořili dokonalé unikáty. Každá proměna je originál, a ať už jde o Mustang, Ferrari nebo Volkswagen Camper, skrývá se za ní zajímavý příběh. Všechno se navíc odehrává v prostředí muzea automobilů v Londýně.

6. 6. 24.00 a 01.00 – Velký útěk (Hrad Singer; Alcatraz)


Desetidílný seriál vás provede těmi nejslavnějšími nebo nejzajímavějšími útěky historie. Samozřejmě nesmí chybět obávaný Alcatraz.

7. 6. 23.00 – Austrálie: Cesta evolucí

Před 35 miliony let začal jeden úchvatný příběh. Od posledního výběžku obrovského kontinentu se oddělil největší ostrov na světě. Pravěcí tvorové, kteří na něm žili, byli najednou od zbytku světa odříznutí nepřekročitelným oceánem. Zvířata i krajina se během následujících milionů let vyvíjela do překrásné podoby jedinečného a unikátního ekosystému. Nikde jinde na světě takové místo neexistuje. Okno do minulosti, kterým je možné nahlížet na první dny našeho druhu, byste jinde hledali marně. Tohle je příběh o tom, jak se jediný ostrov stal posledním útočištěm savců. Je to příběh o Austrálii.

7. 6. 01.00 a 01.30 – Počasí navzdory (Pohřbení zaživa; Střecha nad hlavou)

Meteoroložka televizní stanice Weather Channel Stephanie Abramsová společně se zkušeným hollywoodským kaskadérem Newtonem Wimerem testuje podmínky pro lidské přežití v řadě simulovaných krizových situací. Stephanie a Newton se s týmem vydávají do hor, kde s pomocí výbušnin nasimulují lavinu. Předtím ukryli do sněhu čtyři umělé figuríny, z nichž každá je jinak přizpůsobená k tomu, aby ji horská služba pod sněhem našla. Která ze čtyř variant bude nejlepší pro přežití? Dále vyzkouší, jaké možnosti záchrany má člověk v autě zaklesnutém pod vodu, nebo budou analyzovat jednotlivé způsoby ochrany před požárem domu. Vyzkoušejí také dva stany pro kempování v přírodě a potvrdí se, že pro případ deště nebo vichru se více vyplatí ten, u kterého je nutné si trochu připlatit. Čeká vás ještě vybudování úkrytu udržujícího teplo v případě uvěznění v ledové pustině. Ale tím seriál, který vám možná jednou pomůže v boji o holý život, rozhodně nekončí.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 23. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !