Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 35. týden

29. 08. 2016 | Televizní tipy
Spoustu zážitků z přírody, historie, cestování, vesmíru, záhad, oceánů, krimi, válek i skutečného života a stejnou dávku poznání nabízí Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 35. týdnu?


29. 8. 20.00 – Velká plavba s Nigelem Marvenem (Plavba po Karibiku)


Výletní plavby lodí jsou velký byznys, který neustále roste. Každý rok se miliony lidí rozhodnou vyrazit na exotickou dovolenou. Ale dokumentární seriál Velká plavba s Nigelem Marvenem poprvé představuje úplně jiný aspekt tohoto fenoménu. Zaměřuje se na zvláštní stvoření z přístavů. Nigel Marven na každé zastávce opouští palubu výletní lodi, aby se seznámil s místními obyvateli. Zaměřuje se také na úžasné zvířecí druhy žijící v bezprostředním okolí výletních destinací. Přitom s sebou bere členy posádky. A tak půvabné dámy tančí s rybami a zdraví se s malými lenochody a kormidelník chytá kobru. Jinde operní tenor zpívá mohutné krajtě a muzikant z Las Vegas se setkává s drakem z Komodo. Nigel se noří do džunglí Kostariky, potápí se pod vlny Karibiku, škrábe se na útesy Skandinávie a přes hory Středomoří… Ale nikdy nemá dost času. Loď totiž nemůže čekat, a tak Nigel pokaždé bojuje o každou minutu.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 35. týden29. 8. 22.00 – Apollo 13: Neznámá fakta

Když v dubnu 1970 divoká exploze rozervala tenkou kůži rakety Apollo 13, v tu chvíli umístěné přes 300 tisíc kilometrů od Země, NASA rozjela nejdramatičtější záchrannou operaci v dějinách lidstva. V dokumentárním snímku se astronauti James Lovell a Fred Haise i jejich letoví dispečeři rozhodli poprvé prozradit, z jaké blízkosti se podívali smrti do tváře, jaký byl ničivý rozsah havárie, a rozhodli se vyprávět příběh o tom, jak lidská genialita překonala shodu nešťastných náhod. Tohle je příběh o přežití, ve kterém životy tří lidí visí na vlásku tisíce kilometrů ve vesmíru, kde jim rychle dochází kyslík.

30. 8. 20.00 – Smrt v řadách Stasi

V roce 1981 vydal východoněmecký nejvyšší soud poslední rozsudek smrti v historii Německé demokratické republiky. Odsouzený muž Werner Teske byl 26. června 1981 popraven v Lipsku. Poprava proběhla jedinou střelou do týlu odsouzence. Jeho provinění? Byl důstojníkem elitní policejní složky Stasi a vymyslel plán útěku na Západ, i když to ve skutečnosti neměl v nejmenším úmyslu. Film vypráví o jedné z mnoha tragédií východoněmecké státní policie. Werner Teske se přidal ke Stasi jen proto, aby ho tato organizace postupně zlomila a nakonec úplně zničila. Poznejte příběh posledního popraveného v celém Německu.

1. 9. 20.00 – Světové války (Zkouška ohněm)

Dva nejničivější konflikty 20. století, kterými byly první a druhá světová válka, od sebe dělí jen něco málo přes dvacet let. Proto se mnozí historici domnívají, že ve skutečnosti jde o jednu krvavou událost, jež nejprve zachvátila Evropu a následně se rozšířila po celé planetě. Nejznámější postavy druhé světové války se koneckonců zapletly i do předchozího světového konfliktu. Často k tomu dokonce došlo na stejném místě – nejprve v krvavých zákopech u Ypres a u Sommy a pak o několik let později v neméně brutální bitvě v Ardenách a během vylodění v Normandii. Než se z mužů jako George S. Patton, Winston Churchill a Adolf Hitler stali velikáni a zlosynové dějin, byli pouhými pěšáky a vojíny. Podívejte se na příběh o ničivých třech desetiletích světových válek očima mužů, kteří dospívali v zákopech a dostali se k moci na úsvitu nepředstavitelné zkázy.

1. 9. 22.00 – Za vzácnými zvířaty (Kapustňák jihoamerický)

Před více než dvaceti lety se zoolog Mark Carwardine vydal na průkopnickou expedici. Doprovázel ho Douglas Adams, který se stal spisovatelem a autorem proslulé knižní série Stopařův průvodce galaxií. Tehdy cestovali po celém světě a hledali nejvíce ohrožené živočišné druhy. Dnes už Adams nežije, a tak Mark Carwardine vyhledal jednoho z jeho nejbližších přátel, komika Stephena Frye. Společně chtějí zjistit, jak si ta samá vzácná ohrožená zvířata od té doby vedla. Zvláštní a poměrně nesourodá dvojice vyráží na šest samostatných výprav do různých koutů světa – od amazonské džungle přes ledem pokryté vrcholy novozélandských hor a nebezpečné válečné zóny ve Střední Africe až do subtropického ráje v severním Pacifiku. Cestou hledají nejpodivnější, nejpozoruhodnější, nejohroženější a nejvzácnější zvířata naší planety. Nechybí mezi nimi ani velký černý a věčně ospalý tvor snadno zaměnitelný s kupou bahna, papoušek zpívající zvláštní melodie nebo drak vyzbrojený smrtícími slinami.

1. 9. 23.00 – Zvířecí klub rváčů (Brutální rvačky)

V seriálu Zvířecí klub rváčů uvidíte nemilosrdné bitvy mezi největšími, nejdrsnějšími a často nečekanými soupeři z říše zvířat. Hrdinové pocházejí ze všech koutů světa a jsou mezi nimi medvědi, orli skalní, tygři, nosorožci, a dokonce i drobní rejsci. Zažijete drama a okusíte jejich testosteron. Navíc se dozvíte více o rafinované zvířecí taktice i skrytých zbraních, které by lidští rváči nesvedli nebo nemohli použít. V další řadě tohoto napínavého seriálu se dva medvědi perou o ideální místo na chytání lososů, španělští býci zápasí o post vůdce stáda, sloni bojují o vzácnou vodu a ještě mnohem více.

3. 9. 21.00 – Zrozeni k lovu

Mláďata nás okouzlují svou roztomilostí. Jenže zatímco některá zůstávají neškodná, i když vyrostou, v jiných se probudí hluboce zakořeněný instinkt. Přestože trvá týdny, nebo dokonce roky, než si vybrousí lovecké schopnosti, dravci číhají ve všech koutech našeho světa. Prostředí a životní styl se může zásadně lišit, ale jedno mají společné: tato mláďata byla zrozena k lovu. Vyskytují se ve všech velikostech a podobách od maličkých arktických lišek a sněžných sov přes rychlé gepardy a svalnaté pumy až po silné lední medvědy. Než získají pověst obávaného dravce, každý z nich musí překonat neobyčejné překážky.

3. 9. 22.00 – Císařovny starověkého Říma (1. díl)

Starověký Řím byl hrozivě patriarchální společností. Ženy neměly právo hlasovat a v oblastech veřejného nebo soukromého života na tom byly mnohem hůř než muži. Přesto se nevzdaly snahy získat vliv na nejvyšších úrovních římské společnosti. Z matek a milenek s vazbami na císařskou rodinu se proto nezřídka stávaly také vražedkyně. Profesorka Catharine Edwardsová se zaměřila na příběhy žen, které ochutnaly moc Římské říše – tak jako Livie, manželka císaře Augusta a matka císaře Tiberia. Zároveň prozrazuje, proč se císařské ženy bez velkého politického rozhledu stávaly místo vůdkyň nešťastnými oběťmi.

4. 9. 20.00 – Ponorkou na severní pól

Sir Hubert Wilkins byl jedním z nejúspěšnějších polárních průzkumníků všech dob. Jeho expedice Nautilus se v roce 1931 stala vůbec prvním odvážným pokusem dosáhnout severního pólu na palubě ponorky. Snímek vypráví o dobrodružné cestě tohoto nadšeného objevitele, který průzkumu polární oblasti zasvětil celý svůj život. Připojte se o sedmdesát let později k oceánografovi Hansi Frickemu na jeho výpravě za ztraceným vrakem Nautilu. Uvidíte mnoho historických záběrů, současných rekonstrukcí i fantastickou repliku Nautilu v životní velikosti. Zažijete jedno z posledních velkých polárních dobrodružství naší doby.

4. 9. 22.00 – Skrytý příběh kamufláže


Ať už si toho všímáme nebo ne, kamufláž je všude kolem nás. Dotýká se našeho každodenního života a sehrála významnou roli ve vývoji naší společnosti a kultury. Stala se rozhodujícím prvkem v rozvoji průmyslu i vojenství a dnes stejným způsobem ovlivňuje oblast vědy a výzkumu. Dokonce se jí podařilo proniknout do zdánlivě mírumilovného světa umění, módy a architektury, kde poskytuje inspiraci kreativním mozkům z celého světa. Navzdory nepopiratelnému vlivu kamufláže zůstává její příběh skrytý. Jak to tedy funguje? Máme se skrýt? Chránit? Nebo bránit? V dnešní době potřebujeme kamufláž více než kdy dřív!

4. 9. 23.00 – Na stopě nesmrtelnosti


Jak by vypadal svět, kdybychom nestárli? To se rozhodlo zjistit několik excentrických biologů. Bill Andrews a Aubrey de Grey opouští ve fascinujícím dokumentárním filmu Na stopě nesmrtelnosti své vědecké poznámky. Vydávají se na cestu po stopách tajemství věčného mládí. Dá se ho dosáhnout? A máme po tom toužit? Jejich přístupy se různí, ale jejich cíl zůstává společný: zjistit, jak se dá žít věčně, nebo při pokusu o to zemřít.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 35. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !