Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.06. 2024
Dnes má svátek Milan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 41. týden

9. 10. 2023 | Televizní tipy
Říjnový týden plný dokumentárního dobrodružství s Prima ZOOM. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 41. týden:


11. 10. 21.00 – Život mezi šelmami

Nenechte si ujít intimní a dojemný příběh o neobyčejném vztahu mezi dvěma průzkumníky a filmaři a teprve osmitýdenním nalezeným mládětem leoparda. Mladou kočkovitou šelmu co nejcitlivěji sledují nejdříve spolu s její matkou, později jako dospělou už samotnou, a postupně se vzájemně seznamují. Příběh Život mezi šelmami je odvyprávěn s velkou vášní, klade důraz na skromnost a jen máloco se mu podobá.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 41. týden11. 10. 23.00 – Stavitelské katastrofy IV (1. díl)

Od lidského pochybení po nepravděpodobný sled událostí – stačí málo a zdánlivě bezpečné konstrukce se poroučí k zemi. Je tu přehlídka těch nejzajímavějších stavitelských katastrof, které kdy byly natočeny! Mrazivý dokumentární seriál Stavitelské katastrofy se zaměřuje na nejpodivuhodnější a někdy také nejvíce smrtící inženýrské a technické pohromy. Co srazilo jednu z nejrušnějších amerických křižovatek v Kalifornii na kolena?

Proč ikonická budova Opery v australském Sydney nutně potřebuje celkovou rekonstrukci? Ve čtvrté řadě Stavitelských katastrof nechybí ani tragické události, které zasáhly srdce italské dálniční sítě. A dokonce se dozvíme, proč ve Švédsku rocková legenda Bruce Springsteen mále strhla k zemi celý fotbalový stadion. Od zuřícího pekla v Arizoně až po záhadu na Marsu – odhalujeme, jak stavitelské katastrofy způsobily neuvěřitelný chaos.  

V prvním dílu míříme do San Francisca, kde na Bay Bridge navazuje složité propojení s trojicí dálnic, tzv. labyrint. Obří křižovatka byla postavena s ohledem na to, že je v oblasti zemětřesení, mnoho jich přečkala bez újmy. V dubnu 2007 zde však havarovala cisterna s benzínem, a vzhůru začaly šlehat plameny, kterým neodolá ani ocel. Nosníky pod betonovou vozovkou povolily a ta se zřítila. Pokračujeme do Austrálie do Canberry, kde se v červenci 1997 zvrtla rutinní demolice nemocnice ze 40. let. 

Vláda pozvala lidi s tím, že půjde o bezpečnou řízenou implozi, sešlo se přes 100 000 lidí! Bezpečná zóna byla stanovena na 200 metrů, ale to zjevně zdaleka nestačilo. Po sérii explozí začaly dopadat kusy betonu a oceli mezi lidi a to až 800 metrů daleko. Devět lidí bylo zraněno, jedna dívka dokonce zemřela. Na další katastrofy zamíříme do Chicaga nebo Michiganu.

12. 10. 23.00 – Pohotovost pro exotická zvířata III (Agama)

Ve třetí sérii tohoto fascinujícího pořadu, který je plný zvláštních a nečekaných příhod, se znovu vrátíme na floridskou Pohotovost pro exotická zvířata. Sledujte, jak si doktorka Susan Kelleherová a její tým poradí s mnoha různými naléhavými případy. Mládě klokana potřebuje prohlédnout, králíka sužuje agresivní forma rakoviny, fretce je špatně z čokolády, koza má nateklá vemena… Na nudu si Dr. K rozhodně nemůže stěžovat. A jak vždycky říká: „Cokoli kromě psů a koček. Když se vlezou do dveří, budu je léčit!“

14. 10. 20.00 – Zvířecí osudy (Příběh impaly)

Život v africké savaně přináší jednu výzvu za druhou. Pokud chtějí místní zvířata spatřit světlo dalšího dne, nezbývá jim než se s nimi vyrovnat. Dospívání, hledání potravy, pohyb po okolí, rozmnožování –všechny tyto základní činnosti vyžadují přísné dodržování zásad přežití, které mohou být náročné a vysilující. Napínavý přírodovědný dokumentární seriál Zvířecí osudy představuje několik různých hrdinů, a zároveň přibližuje jejich pozoruhodné životy plné těžkých překážek střídaných jenom krátkými chvílemi oddechu.

14. 10. 21.00 – Kanadské národní parky (1. díl)

Kanada je druhá největší země světa a také historicky první stát, který uznal nutnost chránit různorodost přírodní krajiny a zachovat ji pro budoucí generace. Více než sto let starý koncept kanadských národních parků je zásadní pro ochranu místního unikátního životního prostředí, flóry a fauny před zhoubným vlivem, který na ně může mít člověk. A proto mají zaměstnanci organizace Parks Canada poměrně těžký úkol: vyvážit turistiku a ekonomické zájmy s tím, co je opravdu dobré pro divokou přírodu. Navíc jim do všeho zasahují i klimatické změny. Jakým způsobem ovlivňují citlivý ekosystém? Tím se zabývá tento dokumentární seriál. Sledujte, jak jedinečná a okouzlující kanadská příroda ožije přímo před vašima očima. Seznamte se s charismatickými průvodci na dobrodružné výpravě přírodou, mezi chtivými nechybí zajímavé osobnosti z řad vědců, původních domorodých obyvatel, environmentálních aktivistů, umělců a spisovatelů, kteří pojí s přírodou v kanadských národních parcích zvláštní pouto.

15. 10. 20.00 – Expedice Singapur-Londýn (1. díl)

Filmař Alex Bescoby se vydává historickým landroverem Oxford na velkou cestu ze Singapuru do Londýna, ve stopách tzv. První expedice (First Overland), která v roce 1956 projela tuto trasu opačně, z Londýna do Singapuru. Místo původního člena expedice, 87letého Tima, ale nakonec jede jeho vnuk Nat. 

V první epizodě projede tým Malajsii, Thajsko a v Myanmaru navštíví staré i nové hlavní město a dávnou metropoli Bagan s tisíci chrámy. V Myanmaru si expedice ještě prohlédne královské město Mandalaj a přes občanskou válkou zmítaný sever země dojede do Indie. Přes neklidný Nágáland dorazí do Ásámu za slony a čajovými plantážemi. Potom vzhůru do Dárdžilingu, kde jim vypoví landrover Oxford službu, ale místní mechanici ho dají do kupy. Odtud jedou přes Nepál a Káthmandú k čínské hranici. 

V bizarním Turkmenistánu upadne starému landroveru kolo, po úspěšné opravě pokračuje expedice trajektem přes Kaspické moře do Ázerbájdžánu, a pak přes Gruzii a Turecko do Evropy. Tu přejedou jako nic, a když zdolají tunelem Lamanšský průliv, čeká je ve Folkestonu vřelé přivítání a setkání se starým Timem, který pak jede v Oxfordu až do Londýna, kde velká cesta po ujetí 21 000 km končí.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!



Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !