Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 42. týden

17. 10. 2022 | Televizní tipy
Pojďte poznávat svět na Prima ZOOM. Prima ZOOM vám ukáže, co jinde nenajdete a k čemu byste se dostali jen velmi obtížně – navíc zábavně a chytře!

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 42. týden:


20. 10. 22.00 – Daleko na severu (Polární den)

V polárních oblastech se střídá věčné světlo s nekonečnou temnotou. Pro místní divoká zvířata a rostliny to znamená obrovský existenční problém. Polární oblasti proto patří k nejextrémnějším typům životního prostředí na naší planetě. Zimní noci za hranicí severního polárního kruhu trvají několik měsíců. Během nich se zdánlivě zastaví veškerý život, který ustoupí mrazivě chladným větrům bičujícím pustou krajinu. Ale pozorný pohled odhalí, že i toto nehostinné místo je domovem pozoruhodně odolných zvířat a rostlin, které se přizpůsobily, aby přežily, nebo dokonce vzkvétaly i v takto těžkých podmínkách. Aby přečkaly neustálou temnotu, osvojily si skutečně unikátní způsoby. A naučily se naplno využít polární den od prvních chvil, kdy slunce stoupne nad horizont a pokryje krajinu teplým, dlouhotrvajícím světlem. Dvoudílný přírodovědný film Daleko na severu zachycuje jak polární noc, tak polární den. Kráčí ve stopách zvířat, které vedou drsnou krajinou plnou extrémních protikladů a okouzlujících krás.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 42. týden21. 10. 20.00 – Evropské vodní cesty (Východní Německo)

V pětidílném seriálu se projedeme po vodních cestách napříč Evropou a poznáme i přírodu na jejich březích. Začneme ve východním Německu, vydáme se na francouzské toky, projedeme sever Itálie, proplujeme Belgii a Nizozemsko a zakončíme v Polsku.

22. 10. 20.00 – Serengeti (Osud)

Přírodovědný seriál z produkce televize BBC sleduje život exotických zvířat v průběhu celého jednoho roku. Nechybí dechberoucí záběry překrásné africké přírody ani dramatické okamžiky zachycené z bezprostřední blízkosti. Láska a tragédie, žárlivost i souboje, neštěstí a velkolepé životní trumfy se odehrávají v srdci legendárního Serengeti. Přestože v africké Serengeti nastaly časy hojnosti a potravy je dostatek, série neočekávaných událostí postaví jednu rodinu proti druhé a těžce dopadne na vzájemné vztahy. Statečná lvice a milující matka čtyř mláďat Kali porušila nepsaná pravidla rodinného života tím, že porodila lvíčata samci, jenž nepatří do smečky.

Když se pokusí vrátit domů, její zrada vychází najevo a je donucena odejít do vyhnanství. Ale její příběh není jediným dramatem, které se odehrává v překrásných přírodních kulisách: vášnivý samec paviána Bakari propadá hluboké žárlivosti, když si jeho vyvolenou odvede silnější vůdce tlupy. Mladá hyena Zalika přichází během zuřivého útoku toulavých lvů o matku a musí se postavit do čela rodiny. Dospívající sloní samec Tambo pochybuje o vlastní roli i pozici, když se po porodu mladšího sourozence cítí odstrčený stranou. Životy všech těchto hrdinů jsou nečekaně převráceny vzhůru nohama. Emoce zuří. Jak to dopadne?

22. 10. 21.00 – Óda na přírodu (Hory, vřesoviště a lesy)

Óda na přírodu je okouzlující výprava po vlnách a krajinách střední Evropy od vrcholků Alp až po pobřeží i hlubiny Severního a Baltského moře. Vychutnejte si pohled na zapařené lesy, třpytivá vřesoviště, a ještě mnohem více. Snímek plný výjimečných záběrů představuje přírodu v její plné kráse a zkoumá její zákoutí i jejich obyvatele.

23. 10. 23.00 – Tajemství dopravního muzea II (1. díl)

Poutavý seriál nahlíží do zákulisí muzea v anglickém městě Brooklands, kde šikovní dobrovolníci s nadšením pracují na záchraně historických skvostů z různých odvětví techniky. Pokochejte se pohledem na klasické závodní automobily, motocykly nebo i letadla, která tady v muzeu našla láskyplný domov. Nenechte si ujít příjezd nepřehlédnutelného vozu McLaren Senna GTR, lekci řízení historického dvoupatrového autobusu, stavbu věrné repliky závodního auta z roku 1925 nebo znovu oživený nadzvukový letoun Concorde.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !