Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 01.06. 2024
Dnes má svátek Laura
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 42. týden

16. 10. 2023 | Televizní tipy
Užívejte si dokumentární zábavu na Prima ZOOM!

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 42. týden:


16. 10. 21.00 – Itálie z výšky (Severní Itálie)

Itálie je zemí, která se za poslední dva tisíce let mnohokrát změnila. Dřívější centrum Římské říše dnes každoročně přivítá více než 58 milionů turistů. Dokumentární minisérie Itálie z výšky vypráví velkolepý příběh o historii a kráse jedné z nejznámějších a nejnavštěvovanějších zemí světa. Začíná v dávných dobách před vznikem Římské říše a pokračuje přes proslavenou éru renesance, ale i nechvalně proslulé období druhé světové války, až dodnes. Navzdory politickým roztržkám, válkám a invazím se Itálii podařilo uchovat si svou okouzlující krásu. Minisérie Itálie z výšky přináší dechberoucí záběry největších místních památek od sopek Vesuv a Mount Edna až po klikaté vodní kanály romantických Benátek. Nenechte si ujít tuto magickou podívanou, která odhaluje, jak se Itálie během věků proměňovala.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 42. týden17. 10. 22.00 – Letecké katastrofy: Nové důkazy IV (Hluboko v noci)

Další speciální řada populárního seriálu Letecké katastrofy přináší nové, nervy drásající příběhy o nehodách letadel. Čtvrtá série je plná speciálně zaměřených epizod, které se zabývají leteckými katastrofami, v nichž sehrály fatální roli tma, poruchy motoru, špatná rozhodnutí pilotů v zásadních okamžicích mezi životem a smrtí nebo potíže během přistávání v náročném terénu. Dokumentární seriál odhaluje mrazivou pravdu o tom, že bezpečnost leteckého provozuje se postupně zlepšuje díky nehodám, k nimž dochází. Ohlédněte se za nechvalně proslulými nehodami a tragédiemi. Zjistěte, co se pokazilo a proč. Každá epizoda vychází z nahrávek pořízených v kokpitu osudových letadel, oficiálních zpráv o nehodách a výpovědí svědků, kteří byli u toho a přežili. Navíc přidává rozhovory s experty, napínavé dramatické rekonstrukce a špičkové digitální animace i efekty. Ať už se jednalo o potíže s údržbou, nebezpečný náklad nebo extrémní výkyvy počasí, vyšetřovatelé poctivě odhalují, co způsobilo nejhorší a nejpodivnější letecké katastrofy. Hledají jejich příčinu, aby zajistili, že k něčemu podobnému už nikdy znovu nedojde.

18. 10. 21.00 – Maya: Tygří královna

Uhrančivý přírodovědný film, který vznikal celých pět let, zachycuje pozoruhodný život bengálské tygřice. Maya se narodila v indické rezervaci Tadoba Andhari. Už jako mladá byla skvělou lovkyní. Později také vychovala několik mláďat a stala se svrchovanou královnou vlastní říše zvířat. Jenže nepřátelé na ni číhají na každém rohu. Jak dlouho se jí ještě podaří udržet na trůnu?

19. 10. 20.00 – Ponorky: Přízraky pod hladinou (Podvodní legendy)

Dnešní ponorky jsou velice komplikované stroje nacpané moderními technologiemi a zbraňovými systémy. Jejich impozantní konstrukci se vyrovná snad jedině jejich ničivá síla. Proto se také najde jen málo dalších zbraní, které by vyvolávaly stejně vyhrocené emoce. Ponorky útočí ze zálohy a nukleární rakety na jejich palubě my mohly rozpoutat třetí světovou válku a potopit lidstvo do propasti absolutní apokalypsy. Seznamte se s dnešními přízraky pod hladinou v mrazivém dokumentu, který se zároveň ohlíží za dějinami tohoto neobyčejného vynálezu. Odhalte, jak se zrodily ponorky a že původně vznikly bez sebemenšího nápadu na vojenské využití. Ale i když byly jenom důmyslnou odpovědí na přirozenou zvědavost člověka a naši touhu nerušeně nahlédnout do světa pod vodní hladinou, zájem o jejich vojenské využití rychle převážil všechno ostatní.

19. 10. 22.00 – Deníky z divočiny: Austrálie (O kaloních a vedrech)

Asi nikdo by si nedokázal představit svět bez zvířat. O to mrazivější jsou zjištění, že přírodní biotopy rychle mizí. Zvlášť pokud jde o Austrálii. Naštěstí se najdou lidé, kteří mají přírodu ve své domovině opravdu rádi a zasvětili ochraně zvířat svůj život. Navštivte s námi australské zvířecí útulky a odhalte pozoruhodné příběhy plné soucitu. Nahlédněte pod pokličku aktivních vědeckých výzkumů na slovo vzatých odborníků, kteří se snaží bojovat proti úbytku přírodních biotopů. Setkejte se s medvídky koala, klokany, wombaty, a dokonce i kriticky ohroženými ďábly medvědovými a sledujte jejich cestu od záchrany, přes rehabilitaci, až po vypouštění zpátky do divočiny. V přírodovědné sérii se zblízka podíváme na každodenní práci ochránců zvířat, kteří se snaží zajistit ohroženým druhům lepší budoucnost.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !