Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 45. týden

7. 11. 2022 | Televizní tipy
Týden dokumentárních parádiček na Prima ZOOM. Vyberte si, co vás zajímá, a najdete to na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 45. týden:


9. 11. 20.00 – V říši chřestýšů

Chřestýš je stejně nesmrtelnou ikonou Ameriky jako Divoký západ. Žádný z hadů není tak obávaný jako tento zlověstně vyhlížející plaz. A přesto, navzdory všemu chřestění a smrtící výbavě, je chřestýš ohroženým druhem a musí zoufale bojovat za přežití vlastního druhu.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 45. týden10. 11. 23.00 – Záchrana deštného pralesa

Ochrana klimatu začíná ochranou deštných pralesů. To není žádný nový poznatek. Jenže málokde ho berou v potaz. Deštné pralesy v západní a střední Africe patří k těm, které jsou považovány za plíce celého světa. Ale organizace na ochranu přírody WWF odhaduje, že už do roku 2030 zmizí 30 % pralesů a za pouhých padesát let budou existovat pouze malé osamostatněné zalesněné oblasti. Vyhlídky na budoucnost světa a lidstva nejsou zrovna zářné. Dramatické zprávy o rychlém úbytku deštných pralesů přicházejí ze všech koutů naší planety.

Navzdory tomu, že povědomí o tom, jak moc důležité je chránit přírodu a klima, stále vzrůstá. Pokud chceme zachovat život na Zemi, nezbývá nám nic jiného než zabránit úbytku deštných pralesů. Široká veřejnost přesto boj o jejich záchranu nevšímavě přehlíží, jako by se jí vůbec netýkal. Africký Gabon je v tomto ohledu zářnou výjimkou, aspoň na první pohled. Vládní iniciativa se postavila ze vizi „Zeleného Gabonu” ve snaze uchovat deštný prales pro budoucí generace – ale dost možná také se skrytým motivem ještě více zbohatnout na obchodu s emisními povolenkami. Gabon je koneckonců třetím nejbohatším státem Afriky. 

11. 11. 22.00 – Záhady s Lorenzem (1. díl)

Přidejte se ke zkušenému novináři Lorenzovi Fernandézovi Buenovi při vyšetřování velkých paranormálních záhad a nadpřirozených jevů ve Španělsku i za jeho hranicemi. Co je podstatou tajuplné a nevysvětlitelné záhady? V novém seriálu se zkušený novinář Lorenzo Fernandéz Bueno a jeho tým snaží přiblížit divákům, že záhada není „pouhé” mystérium, z něhož běhá mráz po zádech. Ale že je to také dobrodružství, objevování zvláštních míst, luštění velkých hádanek, odhalování neznámých příběhů, emoce a dosud neslyšená svědectví. Objasňování záhad je zkrátka nekonečné pátrání po pravdě. Proto Lorenzo a jeho tým procestovali nejen celé Španělsko, ale i všechny kouty světa, aby nás přesvědčili, že dokonce i ve 21. století je co odhalovat.

12. 11. 22.00 – Zapomenuté megastavby VI (Hrdinové a padouši)

Pochmurný gulag v Chorvatsku. Válečný podzemní komplex ve Skotsku. Plantáž v nejjižnější části Ameriky těžce poznamenaná komplikovanými událostmi po konci občanské války. Nechvalně proslulé ztracené město pirátů na Jamajce. Zakázaný ostrov duchů na okraji Evropy, který kdysi patřil jednomu tajnůstkářskému státu. Loviště v Anglii, poseté důkazy o zvláštních pohřebních praktikách. Vydejte se za dalšími tajuplnými a fascinujícími zapomenutými megastavbami. Proč byly vystavěny a pak opuštěny, zapomenuty a ponechány napospas svému osudu?

Vzrušující seriál odhaluje zapomenuté megastavby v nejrůznějších koutech světa. Zaměřuje se na objevování neuvěřitelných divů stavitelství, spletitých, leč prázdných ulic měst duchů, pozoruhodných industriálních komplexů i temných a zlověstných pozůstatků krvavých konfliktů. Každá prázdná skořápka nějaké kdysi impozantní megastavby ukrývá vlastní fascinující příběh o tom, proč byla postavena a jakým způsobem nebo z jakého důvodu byla nakonec opuštěna.

13. 11. 22.00 – Námořní přeprava (Kontejnerová revoluce)

Obchodování po moři probíhá už po tisíce let. Díky tomu jsme neohroženě překonali oceány, které dříve bývaly hranicí známého světa a místem životu nebezpečných dobrodružství. Odvážili jsme se do neprozkoumaných vod a objevili nové světy i nové divy. Během minulých století se zvídaví objevitelé vydali do neznáma a postupně vytyčili trasu pro mnohamiliardové odvětví 21. století. Dnešní námořní přeprava zahrnuje 95 % pohybu zboží. Mořské dálavy křižuje více než 50 tisíc kontejnerových lodí a tankerů, aby na místa určení ve všech možných koutech světa dorazily nejrůznější výrobky.

Tato obří plavidla jsou zářným příkladem našich konstrukčních schopností a technologického génia. Jsou důkazem naší pevné vůle zkrotit bouřlivé živly a rozšířit obzory. A jsou také mocnou hnací silou v pozadí prvního skutečně globálního průmyslového odvětví. Minisérie Námořní přeprava zachycuje hypermoderní podobu mořeplavby ve 21. století. Je to příběh zaměřený zčásti na vědecké pokroky a zčásti na dějiny lidstva. Sledujte, jak lidstvo díky vynalézavému duchu a schopnosti snít ve velkém dosáhlo něčeho takřka neuvěřitelného. 

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !