Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 6. týden

5. 02. 2018 | Televizní tipy
Ukážeme vám neuvěřitelné přírodní krásy, vydáme se po stopě různých pokrmů a zjistíme, jak fungují hurikány. A ještě mnohem více zajímavostí na Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty se můžete
na Prima Zoom  těšit v 6. týdnu?


5. 2. 21.00 a 21.30 – Potravní řetězec (Sardinky a rajčata; Jablka a sůl)

Čerstvá vejce z volného chovu, šťavnaté skotské maliny nebo třeba pořádný úlovek sardinek z Cornwallu patří k hlavním hrdinům seriálu Potravní řetězec, který sleduje nečekaně zajímavou cestu našich oblíbených pokrmů na talíř. Seriál odhaluje tajemství potravního řetězce – na souši i na moři, v zákulisí supermarketů, špičkových restaurací a specializovaných obchodů. Zároveň ukazuje výjimečně těžkou práci těch, kteří distribuují naše jídlo od startu až do cíle, a šikovnost domácích kuchařů, profesionálních pekařů nebo uznávaných šéfkuchařů.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 6. týdenV každé epizodě budeme sledovat dva druhy jídla na cestě za jejich lahodným osudem, a jak přitom spojují celou síť různých lidí po celé zemi. Díky spojení jablek a mořské soli se zrodí chutná sušenka podávaná k čaji. Ječmen a houby se nakonec sejdou ve voňavém rizotu. Dvě oblíbené chuťovky se dokonce zkombinují, aby vytvořily něco speciálního – energeticky bohatý pokrm pro olympijské atlety a elegantní středobod každé správné svatby.

5. 2. 22.00 – Anatomie hurikánu (Předvídat nepředvídatelné)

Většina z nich začíná jako neškodný vánek ze severu Afriky. Odtud postupně vane na západ přes Atlantský oceán, a díky teplým mořským vodám nabírá na síle. Nakonec už to není žádný nevinný větřík. Místo toho vzniká extrémně divoká bouřka s charakteristicky zlověstnou spirálou. Zrodil se hurikán. Třídílná mini série Anatomie hurikánu se natáčela tři roky a vznikla úplně celá ve 3D. Její tvůrci se odvážně vydali vždy tam, kde zrovna udeřily tak nechvalně proslulé hurikány jako Sandy nebo Isaac. Díky tomu se jim podařilo zachytit ničivé řádění nejmocnějších pozemských živlů.

6. 2. 22.00 – Neuvěřitelné kočky

Obyčejná domácí kočka je tak hýčkaná a opečovávaná, že úplně přišla o původní instinkty, které se vyvinuly u jejích předků během života v divočině. Napínavý film Neuvěřitelné kočky vás seznámí s nečekanými a nečekaně legračními kaskadérskými kousky koček, jež se staly největšími hvězdami internetu. Seznamte se s nejchytřejšími, nejšikovnějšími a nejstatečnějšími kočkami a vychutnejte si jejich úžasné triky, které jste zaručeně ještě neviděli.

8. 2. 23.00 – Margalla: Pákistánská divočina


Na hranici pákistánského hlavního města Islámábád leží něco, co by tam asi nikdo nečekal – pozoruhodný národní park Margalla. Je to jedna z nejrůznorodějších oblastí v celé zemi, plná divokých zvířat od levhartů, přes luskouny a ledňáčky, až po muntžaky. Jenže město se pořád rozšiřuje. Podaří se vzácnému parku a jeho obyvatelům přežít tváří v tvář neustále rostoucímu tlaku?

8. 2. 23.30 – Akrobati z útesů

V nadmořských výškách pohoří Hindúkuš v okolí města Čitrál se nachází jeden z nejkrásnějších regionů celého Pákistánu. Našel tady útočiště levhart sněžný i rys. Nad horkými prameny se vznášejí orli skalní a strmé svahy pod nimi křižují vlci. Mohutní horští kozli drží stráž nad samicemi i mláďaty a během říje se na úzkých skalních římsách mezi sebou pouští do divokých soubojů. Jenže skutečné nebezpečí představuje člověk, který proniká čím dál hlouběji na jejich území. Je možné, aby zvířecí obyvatelé tohoto drsného prostředí přežili s lidmi bok po boku?

10. 2. 20.00 – David Attenborough: Velký bariérový útes (Stavitelé)

David Attenborough se vrací na nejmagičtější místo na Zemi, kterým je Velký bariérový útes. V nejmodernější ponorce Triton se ponoří pod vlny a setká se s miniaturními zvířecími staviteli útesu, který se stal okouzlující podmořskou říší divů. Pak vystoupá do nebes, aby získal rozhled a úplný obrázek o jejich rozsáhlém projektu. Velký bariérový útes je ohromnou živoucí stavbou a zároveň domov tisíců živočišných i rostlinných druhů. David zjišťuje, že útes, který známe dnes, je mnohem mladší, než vědci odhadovali. Nakonec se dozvídá o úplně nových informacích: výzkum potvrdil, že obyvatelé útesu tvoří složité společenství zvířat spojené pozoruhodnými vzájemnými vztahy.

Unikátní dokumenty, vysílané v 6. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !