Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Filmové postavy Rudolfa Hrušínského

19. 03. 2008 | Úspěšní lidé
Unikátní výstava fotografií s názvem Filmové postavy Rudolfa Hrušínského probíhá od 12. března do 31. října 2008 ve foyeru pražského Divadla Na Jezerce. Umělecké snímky, zachycující legendárního herce při natáčení filmů, pocházejí z archivu jeho syna Jana Hrušínského.

Výstava je součástí cyklu Paměť divadla a filmu, kterou pro DNJ připravuje vedoucí divadelního oddělení Městské knihovny Marie Valtrová.

Rudolf Hrušínský vytvořil více než sto (111) nezapomenutelných filmových postav a lidé ho vždycky obdivovali pro jeho osobitost. Stejně osobitý je i na fotografiích. Herec Jan Tříska nazval Rudolfa Hrušínského géniem jednoduchosti, protože jeho umění spočívalo v přímočarosti bez zbytečných ozdob.

Rudolf Hrušinský Rudolf Hrušinský














„Mlčet můžeme, hlavně když máme o čem,“ říkával Rudolf Hrušínský. A pak se obvykle usmál a dlouze vyfoukl kouř z cigarety. Uměl vážit slova na jazyku jako na lékárenských vážkách a šetřit s nimi jako se šafránem. Stejně jako s gesty, pohybem či výrazem ve tváři. Více než ústy promlouval očima, které byly pomněnkově modré a průzračné, ale dovedly náhle potemnět jako nebe před bouří nebo ztvrdnout jako kámen. A do všech svých rolí dával od okamžiku, kdy se jako sedmnáctiletý poprvé objevil na filmovém plátně, vždycky srdce.

Rudolf Hrušinský Rudolf Hrušinský














Ojedinělou výstavu fotografií zahajuje spolu s filmovým publicistou PhDr. Janem Follem ne náhodou režisér Juraj Herz, který s Rudolfem Hrušínským několikrát úspěšně spolupracoval. Juraj Herz patří také k režisérskému týmu Divadla Na Jezerce, kde nastudoval například Petrolejové lampy a nyní má krátce před premiérou jeho další inscenace, hra Neila Simona Sklenka sherry (The Gingerbread Lady), jejíž premiéra se uskuteční na 27. března. Výstava je otevřena všem návštěvníkům Divadla Na Jezerce.

Zdroj: www.divadlonajezerce.cz

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pravda,byl to pan herec,skvělý,také ho mám ráda
Obrázek uživatelky
profil
mám ho moc ráda hrál opravdu fantasticky škoda že už je mrtvýSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
mám filmy s ním moc ráda,byl to PAN HEREC
Obrázek uživatelky
profil
úžasný a nepřekonatelný herec s kamennou tváří,je dobře,že jeho synové jdou v jeho stopách !!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Nezapomenutelný herec. Hrál v mnoha rolích (divadlo,film).Snad nejkrásnější roli pro mne stvořil ve filmu "Vesničko má středisková." Jako herec patří mezi legendy české kultury.Jeho syn mu jde ve šlépějích, je skvělý.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles