8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ladislav Spilka: Krysařova zpověď

15. 12. 2008 | Úspěšní lidé
Temný rytíř Martin v Tajemství, flašinetář v Jacku Rozparovači, mstitel Laertes v Hamletovi, Giordano Bruno v Galileovi a Krysař. V tyto postavy se na jevišti Divadla Kalich mění Ladislav Spilka, mladý zpěvák a hudebník, odkojený tvrdou muzikou, na jehož silný, znělý chraplák jen tak nezapomenete. Není divu, že mu mnozí prorokují velkou budoucnost.

Od dětství jste studoval akordeon a bicí, od 15 let se pak věnujete rockové hudbě. Co vás vlastně přivedlo k divadlu?
Zkrátka jsem se rozhodl, že chci od základu změnit svůj život, a tak jsem se před pár lety vydal na konkurz do muzikálu Tajemství, o němž jsem si přečetl v novinách. Do té doby jsem měl svojí práci, kterou jsem se živil, a vedle ní muziku jako koníčka. Prošel jsem řadou kapel.

Jak na první konkurz vzpomínáte?

Přiznávám, byly to strašný nervy. Musel jsem si před tím dát dvě deci slivovice, abych to celé ustál. (smích)

Ladislav SpilkaNicméně u konkurzu jste uspěl a od té doby jdete z role do role.  Co vás na divadle nejvíce zaskočilo?
Nejvíc asi pohyb po jevišti. Rozumějte, já jsem před tím o herectví nic netušil, byl jsem nepopsaný list. Při Tajemství mi hodně pomohla režisérka Mirjam Landa a vážím si taky pomoci od svých kolegů, kteří mi toho o téhle profesi hodně prozradili. Filip Blažek, Jirka Langmajer, Richard Tesařík a ostatní mě vzali bez nějakých manýr mezi sebe. To bylo moc příjemné.

Dopracoval jste se až k hlavní roli, hrajete Krysaře v muzikálu Daniela Landy. Byl to pro vás velký rozdíl?
Velikánský! Najednou cítíte mnohem větší zodpovědnost. Navíc jsem nikdy nehrál tak náročnou roli na herecký projev, takže jsem kvůli Krysaři začal chodit na hodiny herectví.

Už vás stačil některý z kolegů na jevišti takzvaně odbourat?
No jéje! Zrovna nedávno se to v Krysaři povedlo Filipu Blažkovi. V roli rybáře Štěpána burcuje domorodce proti přistěhovalcům z jakéhosi ostrova a místo „Už se nemohu dívat na ostrovany“ řekl: „Už se nemohu dívat na Ostravany“. Dovršil to tím, že se v průběhu našeho dialogu, který po této scéně bezprostředně následoval, zakoktal takovým způsobem, až jsem začal koktat taky. Bylo to jak v čekárně u logopeda. Nedalo se to vydržet, oba jsme se nakonec rozesmáli a diváci samozřejmě taky.

Právě pracujete na debutovém albu svého nového projektu LaSpilka. Na co se můžeme těšit?
Deska by měla vyjít v září a já doufám, že bude mít zajímavou tvář. Půjde o rozmanité album,  u kterého si přijdou na své jak příznivci tvrdší muziky, tak i posluchači funky nebo lyričtějších hudebních poloh a můžu slíbit, že dojde i na rap! Všechny skladby pocházejí z naší autorské dílny a zpíváme výhradně česky. Víc neprozradím, nechte se překvapit!


Děkujeme za rozhovor.

Čtěte také více informací o Muzikálu Krysař včetně fotografií:
Muzikál Krysař z autorské dílny Daniela Landy

Zdroj: Divadlo Kalich

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !