8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sprcha pro maminku

19. 07. 2013 | Vaše příběhy

Byly jsme tehdy se sestrou malé, když naši koupili zahrádku. Chtěli, abychom si hrály na čerstvém vzduchu a měly zdravé, chemií nedotčené ovoce a zeleninu. A tak jsme si stavěly se sestrou v přilehlém lesíku bunkry, hrály jsme si u blízkého potoka na vodníky, házely šipky do terče připevněného na kmen mohutné lípy a naši zatím pracovali na zahrádce. Zahrádka se stala dějištěm našich dětských her, místem odpočinku a relaxace i místem, kam rodiče vodili návštěvy.

Opekly se párky, příjemně pohovořilo na vzduchu, místo v panelákovém bytě. Jen jedno rodičům, zvláště mamince, chybělo. Zahrádka neměla elektřinu. To se vyřešilo krásnou petrolejovou lampou, při níž jako by na nás dýchly zlaté staré časy. Ale nebyla zde ani pitná voda. Jediným zdrojem vody byla studna a blízký potok. Přesto si někteří sousedé sehnali zahradní sprchu s čerpadlem. Tenkrát to ale nebylo tak jednoduché. Sprchy se u nás v těch dobách neprodávaly, vozily se z Německa.

sprcha pro maminkuMaminka chodila v horkých letních dnech po zahrádce v plavkách a slibovala si: „Až pojedeme do Německa, musíme si taky přivézt tu sprchu.“ A tak jsme zatím chodili pro osvěžení k potoku, nebo ke vzdálenější řece.

Blížily se maminčiny narozeniny a my se sestrou jsme dumaly, co jí dáme, aby ji dárek potěšil. „Maminka si přeje sprchu,“ řekla má mladší sestra. „No jo, ale jak ji seženeme? Víš, že je z Německa,“ řekla jsem. „Tak ji vyrobíme,“ řekla sestra, která už měla vše jasné. Doma v kuchyni pak vlezla do kuchyňské linky. Vytáhla velikananánský cedník, který si maminka pořídila v době, kdy kupovali zahradu na šťávu z přebytků ovoce. „Když do toho uděláme dírky…“, uvažovala. „Ale jak se tam ta voda dostane?“

Nakonec jsme cedník vzaly ven, že to ještě vymyslíme. Společně s kamarády jsme do cedníku udělaly hřebíkem a kameny dírky. Cedník byl z plastu, vydržel a při troše fantazie skutečně vypadal jako prototyp sprchy. Pak jsme ve sklepě našly násadu na smeták a cedník jsme pomocí drátu připevnily až na samý konec. „Teď už stačí jen zabodnout sprchu do hlíny,“ řekla sestra. „A čekat, až bude pršet,“ smál se náš starší kamarád Julek. Se sestrou jsme propašovaly podivný nástroj až na zahrádku a schovaly jsme ho v kůlně.

V den slavnostního předání bylo pořádné horko. Maminka byla opět v plavkách a my jsme ji poprosily, aby se chvilku nedívala. Vytáhla jsem se sestrou naši sprchu, zapíchly jsme ji do záhonu a maminku jsme se zavázanýma očima posadily na starou židli. Mamka totiž byla vyšší, než ona sprcha. Sestra nabrala dětskou konvičku plnou vody, stoupla si na druhou židli a vlila vodu do trychtýře. Maminka se až lekla, když ji začaly zkrápět kapky vody. No, neměla vůbec z našeho dárku radost. On ten cedník byl tenkrát také z Německa, u nás se nedal tak velký sehnat. A tak při další cestě do zahraničí naši nekupovali jen sprchu, ale i nový cedník. Ale nám bylo odpuštěno. Chtěly jsme přece mamce udělat radost… 

Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Sprcha pro maminku:

Sprcha pro maminku
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
dárek od srdce vyrobený a nepotěšilSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Úsměvně napsáno. Dětská vynalézavost nezná mezí.
Obrázek uživatelky
profil
udělat mamince radost a ona to neocenila. Asi jste byly smutné, jenže do Německa se nemohlo jet každý den a u nás plno věcí které měli v Německu, nebylo.
Hezký článek.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vtipně napsané. A byly jste holky šikulky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil


Pěkně napsané.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles