Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Studium na vysoké škole: Počítejte s mnoha povinnostmi

28. 09. 2021 | Výchova
-Komerční sdělení-

Uvažujete o tom, že byste si doplnili vzdělání? Jasně, proč také ne? S vyšší kvalifikací máte pochopitelně mnohem větší šance k tomu, abyste se dopracovali k solidní mzdě. Studium na vysoké škole ovšem pochopitelně nepředstavuje žádnou procházku růžovým sadem. Ba naopak, mnohdy se jedná o vcelku náročnou záležitost s nejistým koncem.

My se v následujících řádcích podíváme na to, jaké základní povinnosti studenty vysokých škol čekají, Málo jich určitě není, o čemž vás přesvědčíme v následujících řádcích.

Psaní různých prací


Studium na vysoké škole: Počítejte s mnoha povinnostmiJakousi klasiku představují závěrečné práce. Jednat se může třeba jen o ty ročníkové nebo seminární. Mnohem složitější už jsou ale práce diplomové a zapomenout nelze ani na ty rigorózní. Takové vypracování rigorózní práce může bez problémů zabrat i několik měsíců. Zapotřebí je čerpat především z těch správných zdrojů a také vybrat nějaké originální téma se vším všudy. Alternativ je poměrně hodně, s výběrem všeho většinou pomůže vedoucí rigorózní práce. Ostatně podobně je tomu i u diplomové práce.  

Nepříjemné zkouškové


I na toto období je zapotřebí se připravit. Zkoušek bývá více než dost. Tradičně trvá zkouškové období zhruba 2 měsíce. Tuto dobu je zapotřebí dokonale rozvrhnout tak, aby jednotlivé zkoušky byly naplánovány tak, že se na ně daný student dokáže bez problémů připravit. Ideální jsou minimálně týdenní rozestupy. S tiskem materiálů většinou pomohou náplně do tiskárny. Takovéto vlastní materiály jsou pak ideální z hlediska dokonalé přípravy.    

Bez praxe to mnohde nejde


V každém případě. Většina oborů je naplánována tak, že součástí studia je také praxe. Nejde jen o vysoké školy. Třeba takové učňovské školství takto funguje běžně. Mnohdy se řeší třeba geologické posudky a odpady. Často jsou řešením nádrže na dešťovou vodu a jiné jímky.


Zdroj obrázku:
l i g h t p o e t / Shutterstock.com




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tohle je fakt divné komerční sdělení, které nemá ani hlavu ani patu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek