Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svatba? Jaký to má smysl?

30. 05. 2010 | Vaše příběhy

Před osmi lety, 25. 5., jsem prožívala svůj svatební den. Kdo znáte mé příběhy, víte, že svatba byla krásná a manželství mi zatím klape (navzdory tomu, že svatba v květnu přeci nosí smůlu ;)).  Jak se naše výročí blíží, honí se mi hlavou vzpomínky na pocity a dojmy, které jsem tenkrát měla.

Vzpomínám na jeden podzimní den, kdy mě přítel v polední pauze pozval na oběd do naší oblíbené restaurace a bez svitu svíček :) mě požádal o ruku.  Nebyla jsem úplně překvapená, čekala jsem to, jen jsem nevěděla, kdy přesně se odhodlá.  Překvapil mě spíš tím, že mi prstýnek opravdu koupil a vybral sám. Jeho maminka totiž pracovala v Soliteru, a tudíž pro něj nebyl problém prostě ji  požádat o pomoc (rozuměj: „Mami, potřebuju prstýnek, přines mi zítra nějakej“).

Prstýnek byl ale od jiné firmy. Možná mi tím chtěl dát najevo, že je to pro něj důležitý okamžik, který nechce nechávat na někom jiném.  Přesto jsem jeho nabídku nedokázala brát vážně. Samozřejmě, že jsem řekla ano, protože co kdyby …   Stále jsem ale nevěřila, stejně jako v předchozích šesti letech našeho vztahu, že bychom spolu snad mohli opravdu zůstat napořád. To se přeci nestává a navíc, proč by chtěl být probůh zrovna se mnou, že?  Takže mi na ruce přibyl prstýnek, ale jinak se vlastně nic nezměnilo. 

Uběhlo jen pár měsíců a začátkem dalšího roku mě vzal přítel na radnici, že si domluvíme termín svatby. On to snad opravdu myslí vážně (možná se bál, abych si to snad nerozmyslela já, jenže do hlavy druhému nevidíte …)? Na květen opravdu nebyl problém získat termín a tak mohly začít přípravy na svatbu.  Docela živě si pamatuji, že až týden před svatbou jsem začala věřit, že to myslí vážně. Ne, že bych někde chodila a s někým své pocity řešila. Tvářila jsem se, že je naše svatba jasná a hotová věc, ale ta nejistota v mém nitru přetrvávala opravdu do posledního okamžiku.

Je to zvláštní. Je to „jen“ takové „divadélko“, sejde se pár blízkých lidiček, přijede nějaký zástupce města, prohlásí vás za manžele, dostanete kroužek na ruku  a polibek (takový, jakých jste už před tím dostali stovky). Po pár dnech k tomu ještě přibude cár papíru a nová občanka. Málem bych zapomněla, že také přibylo nové příjmení  (nový podpis opravdu doporučuji natrénovat předem – ten můj, který jsem kostrbatým písmem přidala na oficiální listiny při svatebním obřadu, stál opravdu za to :D). Řekli byste, že to přeci nic neznamená. A můj rozum s vámi souhlasí. V dnešní době není rozvod až takový problém. Jde ale o to, že když už si mě opravdu vzal, tak to vypadá, že o mě opravdu stojí. Nejsem jen „přechodné období“,  než najde tu pravou. Případně náhrada pro případ, že by tu pravou nenašel vůbec. Vzal si mě a nemusel.  Ve mně to vyvolalo pocit, že jsem ta pravá já, že jsem ta, kterou chtěl …


KatyRZ - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
tak se k ní vrátím, jestliže není půjčená a mám tím pádem omezené možnosti. Článek půjčený není, ale je skvěle napsaný, proto si jej ráda přečtu znovu.

Nechápu, co kdo na něm hledá za mouchy!!!!!!!
Hodně zdaru do života!
Obrázek uživatelky
profil
Jééééééééé, my jsme se nakonec shodly,
tak zase někdy........, snad se do té doby naučím číst s uvozovkami, otazníky a mezi řádky, no a když ne, tak budete mít možnost potřeby písmenkování potřetí, počtvrté.
Obrázek uživatelky
profil
Už podruhé zde na ChŽ mám potřebu vám napsat, že jste mě zřejmě nepochopila. Celý příběh je o tom, že svatba smysl má. Evidentně nejsme naladěné na stejné vyjadřovací vlně.
Obrázek uživatelky
profil
Neodsuzuji, je mi celkem jedno kolikrát se vdáte,rozvedete (teď jste šťastná a já vám to přeji, ale kdo ví....),jen chci říci, že svatba dle mě smysl má bez otazníků ,bez uvozovek a rozvod je problém, nedívám se na to statisticky, ale lidsky.
Obrázek uživatelky
profil
Mám drobátko pocit, že odsuzujete mladou holku za to, že po hodně špatných zkušenostech nevěřila něčemu, co je pro vás samozřejmost. Při tom vám v příběhu zřejmě unikly některé uvozovky a fakt, že já svou svatbu považovala za krásnou, v manželství jsem velmi šťastná a moc si toho vážím.

Navíc je to trochu slovíčkaření a dohadování se o smyslu jednotlivých vět. Není snad tak těžké pochopit, že "rozvod není v dnešní době problém" je napsáno z pohledu statistického. Můžete si být jistá, že zrovna já bych něco takové "znovu" prožít nechtěla (jako dítě jsem zažila jen dva, ten první maminka absolvovala ještě než jsem se narodila).
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Zajíc